Amanet

Amanet – Fatalna ljubav

Serija Emanet ima snažnu i kompleksnu priču, isprepletanu porodičnim dramama, tajnama, zlostavljanjima, i ljubavi koja će se roditi u Yamanovom srcu, koje je bilo zatvoreno za bilo koje osjećanje osim mržnje.

Poneseni uspjehom svoje turske drame Zakletva (Yemin), Kanal 7 i Karamel Yapim su se ponovo udružili u novom projektu pod nazivom Emanet ( Ostavština, Legacy).

Bilo je planirano da se ova drama krene prikazivati 24.marta, ali zbog situacije izazvane korona virusom, snimanje je neko vrijeme obustavljeno, a prikazivanje odgođeno za septembar. Prva epizoda je emitovana 7.9.2020. u 19h na Kanalu 7. Od decembra ovu popularnu seriju možete pratiti i na OBN-u radnim danima u 17h.

 • Naziv na našem: Amanet / Fatalna ljubav
 • Naziv na turskom: Emanet
 • Naziv na engleskom: Legacy
 • Žanr: Drama
 • Glavni glumci: Halil İbrahim Ceyhan, Sıla Türkoğlu, Berat Rüzgar Özkan, Melih Özkaya, Rüya Coriç, Hilal Yıldız, Volkan Yıldırım, Aylin Veziroğlu, Osman Aydın i Derya Oğuz Ertün
 • Režiser: Handan Özkubat
 • Trajanje epizode: 90 minuta
 •  Premijera: 7.9.2020.
 • Sezona: 3
 • Epizoda: 621+
 • IMDb: 6.4

O čemu se radi

Priča prati Yamana, bogatog i beskrupuloznog biznismena, čovjeka koji se zbog traumatičnog djetinjstva odrekao bilo kakvog nježnog osjećanja. Njegovo srce poznaje samo mržnju i nepovjerenje prema svima. Jedina osoba za koju se može reći da mu je stalo je njegov bratić Yusuf.

Yusuf je dječak koji je ostao bez oca, a iznenade ostaje i bez majke Kevserm koja pod sumnjivim okolnostima pada preko ograde u kući i umire. Ona je bila skromna djevojka iz siromašne porodice, koja je imala sreću da se uda u bogatu porodicu Kirimli. Otac je se odrekao i prekinuo sve veze s njom jer nije odobravao brak za koji se njegova ćerka odlučila. Kevser je bila uskraćena i za društvo svoje mlađe sestre Seher. Mali Yusuf nije nikada upoznao djeda i tetku s majčine strane.

Kada Kevser ostane bez muža, ona se nađe zarobljena u dvorcu bez ljubavi. Pored Yamana i mnogih sluga, u velikoj vili, žive i Yamanov brat i njegova žena Ikbal. Oni nemaju djece, što u Ikbal izaziva veliku ljubomoru i zavist prema Kevser. Upravo će Ikbal i izazvati tragediju u kojoj će Kevser izgubiti život.

Na samrti Kevser razgovara sa sestrom Seher i moli je da Yusufa uzme sa sobom, da ga ne ostavlja u vili prepunoj zlih ljudi, koji su dječaku sposobni pružiti sve osim ljubavi i saosjećanja. Ostavlja petogodišnjog sina sestri u emanet, nadajući se da će se Seher uspjeti izboriti sa Yusufovim moćnim ujakom Yamanom.

Seher je lijepa i hrabra djevojka koja će se svim silama truditi da ostane uz Yusufa. Nakon sestrine smrti dolazi u vilu da uzme dječaka sa sobom. Tada ga prvi put i upoznaje, gdje je dječak odmah zavoli i kreće sa njom njenoj i djedovoj kući. Starac se razniježi kad prvi put vidi unuka i žali za svim godinama koje je propustio.

Yaman istresa svu svoju ljutnju na porodicu I poslugu kad čuje da je Yusuf otišao sa tetkom. Odlazi po njega Seherinoj kući, gdje ulijeće i uzima dječaka sa sobom, a njoj prijeti da ako hoće da sačuva svoj život, da zaboravi na sestrića i da ga se kloni. Yaman ima velike traume još iz djetinjstva, gdje ga ja majka odbacila, a potom mu se i otac objesio. Posebno je nepovjerljiv prema ženama, i shvatanja je da su sve one prevrtljive. Nema milosti prema nikome, i ne bira riječi ni postupke kada želi nekog zastrašiti i držati dalje od sebe. A to će Seher najbolje osjetiti na svojoj koži.

Pogođen ćerkinom smrću, otac ubrzo umire, a Seher ostaje sama, nemajući nikog više sem Yusufa, za kojeg će se boriti bez obzira na sve. Ne odustaje od dječaka ni kad su je oteli i potapali u hladnu vodu, ni kad su je ostavili u šumi da umre. Bila je zaključana u kotlovnicu, gdje je Yaman pustio svog psa na nju. Sve je izdržala, i na kraju se izborila da je Yaman ostavi u kući da pazi na Yusufa, jer je uvidio koliko malom dječaku znači tetka, i da bez nje ne može da se oporavi od majčine smrti.

Odnos između Sehera i Yamana stalno je na ivici svađe i nekog prebacivanja, ali će se ubrzo sve promijeniti. Yaman počinje na neki način da se divi Seher inom odnosu sa Yusufom i njenoj hrabrosti. Tjera ga da preispetuje sve ono što je mislio o ženama. Njena osobenost budi u njemu znatiželju i privlači ga iako on to sebi ne želi priznati.

Da li će lijepa Seher doprijeti do bezosjećajnog Yamana? Hoće li Yaman otvoriti svoje srce za nju i zaboraviti ružne stvari iz prošlosti, te se prepustiti novim i ljepšim osjećanjima? Kakve će tajne isplivati iz prošlosti i kako će to uticati na njihove živote?

Glavni glumci serije Emanet

Sıla Türkoğlu u ulozi Seher

Sıla Türkoğlu je rođena 18.4.1999. godine u Izmiru. Završila je Anadolsku gimnaziju, nakon koje je uzela privatne časove glume. Svoje pvo glumačko iskustvo je imala u seriji Ağlama Anne (2018). Velike simpatije je ostvarila igrajući Sunu u seriji Yemin (Zakletva). Nakon toga je nekako došlo prirodno da dobije glavnu žensku ulogu u novoj seriji Emanet.

Glumica Sıla Turkoglu
Glumica Sıla Turkoglu

Halil İbrahim Ceyhan u ulozi Yamana

Markantni turski glumac Halil İbrahim Ceyhan je svestrana ličnost. Rođen je 1.1.1986. godine u Istanbulu. Ovaj smeđokosi ljepotan je Jarac u horoskopu. Visok je 1.80 m i težak 76 kg.

Pored toga što je glumac, on je još i tekstopisac, pjevač, kompozitor i model. U septembru 2019. godine je objavio singl pod nazivom Kendini Bana Bırak, koji ima preko milion pregleda na YouTube-u.

Halil İbrahim Ceyhan kao pjevač

Svoju prvu ulogu je odigrao u filmu Hemen Döneriz iz 2019. godine. Uloga Yamana u seriji Emanet (2020.-) mu je donijela veliku popularnost i prepoznatljivost. Trenutno nema djevojku, a omiljeni hobiji su mu plivanje i slušanje muzike.

Melih Özkaya u ulozi policajca Alija

Melih Özkaya je učestvovao u Survivoru 2018. godine. Rođen je 1988. godine. Uzimao je privatne časove glume 2011. godine. Prvo glumačko iskustvo je imao u seriji Yer Gök Aşk (2012). Nakon toga je dugi niz godina profesionalno igrao odbojku. U seriji Emanet ga možete gledati u jednoj od glavnih muških uloga.

Turska serija Emanet