Ambasadorova kći

Ambasadorova kći – Sefirin Kizi

Ljubav između sina siromaha i kćerke bogataša – neiscrpna tema i česta priča mnogih turskih serija i filmova. Ali ova serija se razlikuje od svih ostalih serija koje ste gledali na ovu temu. Serija Ambasadorova kći vam donosi priču o klasnim razlikama, ljubavi, ukaljanoj časti, ponosu i preuzimanju odgovornosti.

Jedan od razloga zbog kojeg bi svakako trebalo da pogledate ovu seriju, osim zanimljive i dirljive priče, je glumački par koje čine poznati turski glumac Engin Akyurek i glumica Neslihan Atagul.

U toku je prikazivanje druge sezone na turskom kanalu StarTV ponedjeljkom od 20h. Što se tiče naših prostora, seriju Ambasadorova kći možete gledati na Novoj TV radnim danima u terminu od 21:30.

 • Naziv na našem: Ambasadorova kći
 • Naziv na turskom:  Sefirin Kizi
 • Naziv na engleskom: The Ambassador’s Daughter
 • Žanr: Ljubavna drama
 • Glume: Engin Akyurek, Neslihan Atagul Dogulu, Uraz Kaygilaroglu, Tulin Yazkan, Erhan Alpay
 • Režiser: Emre Kabakusak
 • Trajanje epizode: 140 minuta
 • Premijerno emitovanje: – 16.12.2019.-22.6.2020. (I sezona)
  – 7.9.2020. – 11.5.2021. (II sezona)
 • Sezona: 2.
 • Epizoda: 52
 • IMDb: 6.1

Sadržaj

Priča kreće retroaktivno od djevojke Nare (Neslihan Atagul), ambasadorove kćerke, koja bježi iz Podgorice sa svojom osmogodišnjom djevojčicom Melek. Primorana je na bježanje zbog ubijstva koje misli da je počinila. Izbola je nožem čovjeka koji je nasrnuo na nju s namjerom da je siluje. Cilj joj je odvesti kćerku ocu, i posle toga izvršiti samoubijstvo.

Na putu za Tursku, u avionu, Nare upoznaje muškarca po imenu Gediz (Uraz Kaygilaroglu), koji kad čuje njeno ime, prepriča joj sagu iz njegovog mjesta o djevojci Nare i mladiću Sanceru, ne znajuci da je upravo ona ta djevojka iz priče. Saga je o dvoje zaljubljenih, ambasadorovoj kćeri i siromašnom momku koji je radio u maslinjaku. Bila je to ljubav za koju su svi mještani znali. Međutim, ono što niko ne zna je razlog zbog kojeg su se rastali odmah posle prve bračne noći. U toj noći djevojka je nestala bez traga i glasa. Neki kažu da je skočila s litice u smrt, neko da se pretvorila u pticu i odletjela, a neko da je sjela u avion i otišla u Evropu ostavljajući sve iza sebe…

Kada Nare stigne u Bodrum da ostavi kćerku njenom ocu Sancaru (Engin Akyurek), koji i ne zna da ima dijete, nailazi na veliko iznenađenje. Stiže taman na njegovu svadbu i pred svim gostima i mladom Menekse (Tulin Yazkan), Nare saopštava Sancaru da imaju kćerku od osam godina i da je došla da mu je preda. Njeno pojavljivanje i izjava izazivaju opšti šok i nevjericu kod svih prisutnih, a najviše kod Sancara.

Sancar Efeoglu je bio siromašni mladić koji je živeo u maloj kolibici sa svojom porodicom u polju maslina. Zahvaljujući vrijednom radu i inatu koji posjeduje je uspio od siromaha da postane poslovni čovjek koji posjeduje goleme maslinjake u kojima je radio njegov otac. Živi u velikoj vili zajedno sa majkom Halise (Gonca Cilasun), sestrom Zehrom (Cemre Oktem), bratom Yahyom (Dogukan Polat) i snahom Elvan (Hivda Zizan Alp). Sancar vjeruje da ga je prva ljubav Nare izdala i pobjegla u Europu nakon prve noći njihova vjenčanja. Stoga se trudi dati sve od sebe da nastavi svoj život i zaboravi je.

Nare (Neslihan Atagul) je kći ambasadora. Zbog očevog posla je puno putovala i tokom života je živjela u različitim zemljama (Indija, Japan, Norveška itd.). Svakog ljeta je dolazila u Bodrum na odmor gdje je upoznala i zavoljela mladića po imenu Sancar.

Sancar i Nare zaljubljuju se jedno u drugo iako dolaze iz različitih sredina. Od djetinjstva se jako vole i sanjaju o vjenčanju. Godinama se bore za svoju ljubav i na kraju se vjenčaju. Međutim, prve bračne noći, Sancar saznaje da Nare nije nevina. Nare nije imala hrabrosti da mu ranije ispriča da je bila žrtva silovanja, a naročito što se tu radi o zajedničkom prijatelju, kojeg je Nare gledala kao brata. Koliko god se Nare trudila da objasni Sancaru da ju je Akin (Erhan Alpay) silovao, Sancar joj ne vjeruje i misli da je putujući po svijetu imala mnogo ljubavnika. Izbacuje je iz skromne kolibice u vjenčanici, ne obazirući se na njene suze i preklinjanja. Te noći Nare nestaje bez traga i nitko je više nije ni čuo ni vidio.

Ljubav prema Sancaru i Nare postaje legenda o kojoj se priča u cijeloj regiji. Osam godina kasnije, životi Sancara i Nare se ponovo ukrštaju.

Seriji Ambasadorova kći nam govori o legendarnoj ljubavi između Sancara i Nare. Hoće li Sancar vjerovati da je Melek njegova vlastita kći? Što će se dogoditi sa Sancarovim novim brakom s Menekse? Hoće li Nare u zatvor? Hoće li Sancar i Nare krenuti ispočetka zbog svoje kćeri i ovog puta pronaći sreću?

Glavni glumci

Engin Akyurek u ulozi Sancara

Ovaj poznati turski glumac je rođen 12.10.1981. godine u Ankari. Pored glume, bavi se i pisanjem. Otac mu je penzionisani vladin službenik, a majka domaćica. Roditelji još žive u Ankari, dok Engin i njegov mlađi brat Erin žive u Istanbulu.

Pokazao je zanimanje za glumu i pozorište još u srednjoj školi. Glumačku karijeru je započeo nakon što je 2004.godine učestvovao u TV emisiji Zvijezde Turske i osvojio prvo mjesto. Pobjeda mu je donijela sporednu ulogu u seriji Yabanci Damat (2004-2007). Sledeća serija u kojoj je glumio je bila Bir Bulut Olsam (2009), gdje je imao glavnu ulogu. Uloga Kerima u popularnoj seriji Fatmagul’un Suću Ne? (2010-2012) mu je donijela veliku popularnost i prepoznatljivost. Za ulogu policajca Omera Demira u seriji Kara Para Ask (2014-2015) je dobio nagradu za najboljeg glumca 2015. godine i bio je nominovan u istoj kategoriji za nagradu Emmy. Trenutno ga možete gledati u seriji Ambasadorova kći (2019-   ), gdje ima glavnu ulogu zajedno sa glumicom Neslihan Atagul.

Engin Akyurek je trenutno bez djevojke, a poznato je da je bio u vezama sa turskim glumicama Cansu Dere (2018) i Tuvanom Turkay (2014-2015), kao i manekenkom Cansu Taskin (2011).

Neslihan Atagul u ulozi Nare

Neslihan Atagul je turska glumica i model. Rođena je 20.8.1992. u Istanbulu. Glumom se bavi od 2006. godine. Prvu ulogu je imala u seriji Yaprak Dokumu (2006-2010). 2011.godine je glumila u filmu Araf. Iste godine se pojavila u seriji Fatih Harbiye (2013-2014). Svjetsku slavu je stekla ulogom lijepe Nihan u seriji Kara Sevda (2015-2017), kod nas poznate kao Crna ljubav. Osvojila je mnoge nagrade i priznanja. Glavnu ulogu imala je i u serijama Dip (2018) i Sefirin Kizi (2019-).

Na snimanju serije Fatih Harbiye je počela da se zabavlja sa kolegom glumcem Kadirom Dogulu 2013.godine. Vjerili su se u novembru 2015., a vjenčali u julu 2016. godine.

Uraz Kaygilaroglu u ulozi Gediza

Uraz Kaygilaroglu je rođen 30.6.1987. godine u Istanbulu. Diplomirao je Marketing na Istanbul Bilgi Univerzitetu. Učestvovao je u različitim projektima, ali je postao poznat ulogom Cana u seriji za mlade Pis Yedili. Imao je većinom sporedne uloge dok nije smršao, nakon čega je počeo da dobija glavne uloge u turskim serijama. Uraz Kaygilaroglu je vodio i neke tv programe, kao što su kvizovi Tam Zamani i Takip. Trenutno ga možete gledati u seriji Ambasadorova kći (2019-  ), gdje glumi simpatičnog i duhovitog Gediza.

Glumac Uraz Kaygilaroglu je oženjen turskom glumicom Melis Isiten (2014- ), s kojom ima jedno dijete.