Serija Asi

Asi

Serija kojoj ćete se rado vraćati. Ko god je gledao seriju Asi složiće se da je ovo jedna od boljih turskih serija, sa jednom od najljepših ljubavnih priča. Iako je prošlo više od deset godina od njenog premijernog prikazivanja, Asi je i dalje vrlo rado gledana serija.

Glavni likovi su ponosna Asi Kozcuoglu koju glumi lijepa glumica Tuba Buyukustun i tajanstveni Demir Dogan kojeg glumi zgodni glumac Murat Yildirim. Ljubav između ovo dvoje veoma ponosnih ljudi je neponovljiva ljubav koja se dešava samo jednom u životu.

Uspješni biznismen Demir Dogan se vraća u svoj rodni kraj Antakya posle mnogo godina odsustva. Nakon njegovog dolaska ništa više neće biti isto za cijenjenu i poštovanu porodicu Kozcuoglu. A Demir, čije je srce znalo samo za mržnju i osvetu, ostaće zbunjen pred pojavom lijepe i ponosne Asi Kozcuoglu.

 • Naziv na našem: Asi
 • Naziv na turskom:  Asi
 • Naziv na engleskom: Rebellious
 • Žanr: Ljubavna drama
 • Glume: Murat Yildirim, Tuba Buyukustun, Cetin Tekindor, Cemal Hunal, Selma Ergec, Tulay Bursa, Saygin Soysal
 • Režiser: Cevdet Mercan
 • Scenario: Gul Dirican, Nese Cehiz, Bilal Babaoglu, Sebnem Citak, Sertac Ergin
 • Trajanje epizode: 90 minuta
 • Premijerno emitovanje: 26.10.2007.- 19.6.2009.
 • Sezona: 2
 • Epizoda: 71
 • IMDb: 6.4

Hoće li tajna zakopana u zemlji Antakye onemogućiti snažne osjećaje Asi i Demira? Hoće li Asi i Demir uspjeti obuzdati svoju ljubav? Hoće li prošlost biti zaboravljena?

Serija se prikazivala na Kanalu D u periodu od 2007 do 2009, a emitovana je kako kod nas tako i u zemljama regiona i šire. Ako ste ljubitelj turskih serija, a niste je ranije gladali, moja preporuka vam je da obavezno pogledate seriju Asi. Na YouTube-u imate sve epizode prevedene na naš jezik.

Sadržaj serije

Demir Dogan (Murat Yildirim) je uspješan poslovni čovjek koji živi u Istanbulu. Vraća se u rodni grad Antakyu sa svojim bliskim prijateljem Kerimom (Cemal Hunal) nakon 20 godina. Kao uspješan poslovni čovjek, Demir želi uložiti u Antakyu. Zajedno sa svojim prijateljem istražuje zemlje i farme na prodaju. U Antakyi Demir se počinje sjećati uspomena iz djetinjstva. Sjeća se smrti svoje majke koja se bacila s mosta i utopila u rijeci nakon što je izgubila posao. Za njeno samoubistvo Demir krivi porodicu Kozcuogla kod kojih je radila njegova majka.

Porodica Kozcuoglu već tri generacije posjeduje istaknutu farmu u Antakyi. Vlasnik Ihsan Kozcuoglu (Cetin Tekindor) i njegova kći Asi (Tuba Buyukustun) daju sve od sebe da im farma ostane u životu. Kad Demir naiđe na Asi, on odmah osjeti neobjašnjivu privlačnost, ne znajući da ona potječe iz porodice Kozcuoglu.

Asi je mlada i lijepa djevojka koja živi na velikoj farmi u Antakyi zajedno sa svojom porodici. Iako joj je puno ime Asiye, svi je zovu Asi što znači “buntovna“. Nadimak je dobila zato što je tvrdoglava, odlučna i ponosna u čemu se dosta razlikuje od djevojaka njenih godina.

Asi je veterinarka i radi na farmi zajedno sa svojim ocem Ihsanom Kozcuogluom. Ona i njen otac pokušavaju prevladati financijske probleme i iz tog razloga ulažu dodatne napore kako bi dobili plodnu žetvu. Asi se mnogo razlikuje od svoje tri sestre. Dok njene sestre većinu vremena provode kod kuće, Asi svakodnevno sarađuje s pomoćnim osobljem na farmi i obavlja različite poslove vezane za obrađivanje njive i brige oko stoke.

Iz čiste slučajnosti, Demir i Asi se upoznaju i odmah osjete uzajamnu privlačnost. Zbog više situacije u kojima ju je zatekao, smatra da je Asi jedna od radnica na farmi. Međutim, ubrzo shvati da je Asi kći njegovog neprijatelja, što dovodi do unutrašnjeg nemira i borbe sa samim sobom, jer je već počeo osjećati nešto prema ovoj djevojci.

Demir se odluči preseliti posao u Antakyu i osvetiti porodici Kozcuoglu za majčinu smrt. Kupuje  farmu pored farme Kozcuoglu i počinje izvršavati svoj plan. Demirova teta Suheyla (Tulay Gunal) i njegova sestra Melek također se sele u Antakyu. Priča se zakomplikuje kada Asi počne raditi na Demirovoj farmi kako bi vratila očev očev dug, a Asina sestra Defne (Selma Ergec) započne romantičnu vezu s Kerimom.

Kako se priča razvija, Demir se sve više zaljubljuje u Asi iako je ona kći njegovog neprijatelja. Pokušava se držati dalje od nje, ali mu je teško odoljeti svojim snažnim osjećajima.

U seriji Asi gledat ćete nemoguću ljubav dviju preponosnih osoba. Hoće li se Demir osvetiti porodici Kozcuoglu ili odlučiti zaboraviti svoju prošlost? Hoće li Demir i dalje voljeti Asi iako je ona kći njegovog neprijatelja? Hoće li Asi i Demir uspjeti obuzdati svoje snažne osjećaje?

Glavni glumci

Murat Yildirim u ulozi Demira Dogana

Turski glumac Murat Yildirim je rođen 13.4.1979. godine. Prije karijere glumca stekao je zvanje inženjera mašinstva. Ljubav prema muzici i glumi se javila dosta rano. Kao student je svirao bubnjeve u jednom bendu. Tokom studiranje je krenuo i na časove glume.

Glumačku karijeru je počeo 2003. godine sa sporednom ulogom u filmu Olumsuz Ask, a glavnu ulogu je imao u seriji Fitrina, gdje je upoznao svoju buduću ženu Burcin Terzioglu.

Kasnije su uslijedile serije koje su mu donijele ogromnu popularnost. Serija Asi (2007-2009) je bila nominovana za najbolju tv seriju na filmskom festivalu u Monte Carlu. Tokom snimanja serije Asi, glumio je i u filmu Guz sancisi sa glumicom Beren Saat.

Ostale poznate serije u kojima se našao ovaj talentovani glumac su: Ljubav i Kazna (2010-2011), Suskunlar (2012), Kraljica noći (2016), Ramo (2020-2021).

Što se tiče njegovog privatnog života Murat se dva puta ženio. Prvi put sa glumicom Burcin Terzioglu, sa kojom je bio u braku od 2008 do 2014. Drugi put se oženio 2016. godine sa bivšom misicom i glumicom Iman Elbani. Još se nisu ostvarili kao roditelji, a Elbani je dva puta imala spontani pobačaj.

Tuba Buyukustun u ulozi Asi

Turska glumica Tuba Buyukustun je rođena 5.7.1982. godine. Dobitnica je nekoliko nagrada. Tuba je jedna od najpopularnijih i najplaćenijih turskih glumica.

Studirala je dizajn na Mimar Sinan Univerzitetu. Glumačku karijeru je započela 2003. u poslednjim epizodama serije Sultan Makami koja se emitovala na Kanalu D. Posle toga je uslijedio niz uloga u serijama i filmovima. Glumila je u filmu Sinav 2006 .godine pored glumca Jean-Claude Van Damme.

Slavu je stekla ulogom Asi u istoimenoj seriji (2007-2009). Prvu glavnu ulogu u flimu je dobila 2010. u filmu Yuregine Sor. Nakon toga je glumila u serijama Gonulcelen (2012), 20 Dakika (2012), za koju ulogu je dobila nominaciju za najbolju glumicu. 2014. godine se pojavila u glavnoj ulozi pored glumca Engina Akyureka u seriji Prljavi novac i ljubav. Sa glumcem Kivanc Tatlitugom je glumila u seriji Cezur ve Guzel 2016. godine. Od 2020. godine je možete gledati u serijama Uspon carstva i Menajerimi Ara.

Slavna glumica je bila u braku sa glumcem Onur Saylakom sa kojim ima blizance. Vjenčali su se 2012. godine u Parizu, a rastali u julu 2017. godine.

Trailer za seriju Asi