Duy beni

Čuj me – Duy beni

Turska teen serija “Čuj me” je jedna od najpopularnijih turskih serija ovog ljeta. Radnja serije nam prikazuje surovu realnost u kojoj mladi današnjice žive. Bitno je čiji si sin/kćerka, šta voziš, šta ti roditelji posjeduju i čime se bave. Osnovne ljudske osobine i vrline su nebitne.

Naziv na našemČuj me
Naziv na turskomDuy beni
Naziv na engleskomHear Me
Žanrdrama, misterija, romansa
GlumeRabia Soyturk, Canar Topcu, Ege Kokenli, Berk Harkman, Sumeyye Aydogan
RežijaAli Balci
ScenarioMakbule Kesif, Okan Basar Bahar
Premijera7.7.2022.
Sezona1
Trajanje epizode120 minuta

Oni najprivilegovaniji pohađaju poznatu privatnu školu u kojoj se dešavaju raznorazna vršnjačka nasilja, na koja niko ne reaguje. Nasilnike štiti i direktor i vlasnik škole “Dogru”, čija kćerka pohađa tu školu.

Kroz ovu seriju ćemo vidjeti da nije zlato sve što sija i da mladi koji vrše nasilje nad drugim, da su ustvari i oni žrtve nekog oblika nasilja i da svojim ružnim ponašanjem nanose štetu i sami sebi. Glavna ženska uloga je pripala mladoj glumici Rabia Soyturk, koju ste imali priliku gledati u seriji Melek. A ulogu Kanata ima šarmantni Canar Topcu.

Radnja serije

Serija prati grupu mladih u elitnoj školi Dogru. Melisa je njihova kraljica, a Kanat kralj. Iako više nisu zajedno, Melisa je opsjednuta Kanatom i odlučna je da i dalje bude njegova djevojka. Školski dani su ispunjeni maltretiranjem učenika koji im u nečemu ne odgovaraju. Jedni drugima čuvaju leđa i ovi mladi ljudi su puni bijesa koji nose iz kuće zahvaljujući narušenim odnosima sa roditeljima i nasilju unutar porodice.

Ekim i Leyla su dvije tinejdžerke, najbolje dugarice iz skromnog susjedstva. Vode bezbrižan život, koji im jednog dana pokvari saobraćajna nesreća. Dok su išle prema školi na njih naleti auto velikom brzinom i pokosi Leylu, koja završava u invalidskim kolicima. Vozač, koji je nosio masku klovna, bježi sa mjesta nesreće i njegov trag vodi u dvorište elitne škole, koja pokušava zataškati ovu nesreću. Da bi to uradili dodijeljuju tri stipendije najboljim učenicima iz Leylinog naselja.

Ekim, Bekir i Ayse bivaju srećnici koji dolaze u ovu prestižnu školu. Ekim je odlučna da nađe onog koji je skrivio Leylinu nesreću i smjesti ga u zatvor. Ubrzo će, zahvaljujući svome uplitanju i istraživanju, doživjeti najgori oblik vršnjačkog nasilja i shvatiti da život privilegovane elitne omaladine nije ni blizu onoga što su oni zamišljali.

Melisa je kćerka vlasnika škole. Glavna je u pravljenju smicalica i ne ustručava se da nekog povrijedi i da svima u školu zagorčava život, uključujući i nastavnike. Kanat je mladić pun bijesa. Živi u porodici u kojoj otac redovno maltretira i tuče njegovu majku i brata. Svoj bijes i ljutnju iskaljuje na okolinu. Sve će se promijeniti kad Ekim ušeta u njegovu školu i u njegov život.

Kako su Kanat i Melisa umiješani u nesreću u kojoj je Leyla ostala invalid?

Kako će Ekim uticati na živote Malise i Kanata, i oni na njen, pogledajte u ovoj napetoj turskoj seriji.

Glavni glumci

Rabia Soyturk u ulozi Ekim

Čuj me - Duy beni
glumica Rabia Soyturk
Datum rođenja11.03.1996
Mjesto rođenjaIstanbul, Turska
Horoskopski znakRibe
Visina166 cm
Boja očijusmeđe
Boja kosesmeđa
ObrazovanjeSveučilište Arel u Istanbulu – Arhitektura (Istanbul Arel Universitesi Mimarlik Bolumu); Kulturni centar Sadri Alisik – Kazalište i gluma (Sadri Alisik Kultur Merkezinde Tiyatro ve Oyunculuk Egitimi)
Agencija za talenteTalento Cast Agency
BiografijaRabia Soyturk rođena je 11. 3. 1996. u Istanbulu. Visoka je 166 cm, a teška 52 kg. S obzirom na to da su joj roditelji radili, odgajali su je baka i djed. Rabia Soyturk je išla u strukovnu školu i studirala za medicinsku sestru. Nakon srednje škole studirala je arhitekturu na Sveučilištu Arel u Istanbulu. Nakon toga je pohađala satove glume u Kulturnom centru Sadri Alisik i započela svoju glumačku karijeru. Postala je poznata po serijima Gulperi i Melek.

Caner Topcu u ulozi Kanata

Čuj me - Duy beni
glumac Caner Topcu
Datum rođenja25.06.1997
Mjesto rođenjaIstanbul, Turska
Horoskopski znakRak
Visina184 cm
Boja očijusmeđe
Boja kosesmeđa
Obrazovanjelekcije u pozorištu kod Haruna Ozera (Harun Ozer Tiyatro Egitimi),časovi glume kod Fulye Filazi (Fulya Filazi Oyunculuk Egitimi)
Agencija za talenteIcon Talent Management
BiografijaCaner Topcu rođen je u Istanbulu 25.06.1997. Njegovo puno ime je Ishak Caner Topcu. Završio je srednju strukovnu i tehničku strukovnu školu Samandira i pohađao časove glume kod Haruna Ozera i Fulye Filazi. Debitirao je ulogom u turskom filmu Bilincsizler. Poznat je po seriji Barbarossa, a uloga zgodnog Kanata u seriji “Čuj me” mu je donijela slavu i mnošto obožavateljki.