serija Divlji

Divlji – Yabani

Radnja turske serije Yabani prati mladića po imenu Yaman i njegove prijatelje Asi, Džesura i Umuta. Odrasli su na ulici i naučili su se sami brinuti o sebi. Jedina želja im je da Umut prohoda i riješi se invalidskih kolica za koja je vezan od malena. Ovo četvoro siročadi su našli jedni u drugima i oca i majku, brata i sestru.

Naziv na našemDivlji
Naziv na turskomYabani
Naziv na engleskomWild Heart
Žanrporodična drama, romansa
Glavni glumciHalit Ozgur Sari, Simay Barlas, Yurdaer Okur, Dolunay Soysert, Bertan Allani
RežiserCagatay  Tosun
ScenaristaAli Ercivin, Serap Gazel, Cisem Katilmaz
Trajanje epizode150 minuta
Premijera12.9.2023.
Epizoda24+

Životi im se mijenjaju kada u njihovo naselje posle jedne žurke zalutaju momak i djevojka u pijanom stanju. Yaman im pomaže da nađu put do kuće, ne sluteći da upravo pomaže svom bratu i da ulazi u svoju porodičnu kuću.

Turska serija Yabani iz epizode u epizodu bilježi veliku gledanost i za ljubitelje dobre porodične drame i romanse, ova serija će biti pun pogodak. 

Radnja serije

Neslihan i Serhan Soysalan su bogati i ugledni ljudi. Drže poznatu kliniku u kojoj liječe i pomažu veliki broj ljudi. Neslihan je veliki humanitarac i često liječi ljude sa ulice i one koji ne mogu sebi priuštiti zdravstvenu njegu. Razlog njenog zalaganja za beskućnike i ljude u nevolji je što je ostala bez sina Alija kad je imao svega 4 godine. Dijete je ukradeno u parku i nakon svih tih godina ona ga i dalje bezuspješno traži.

Dok ne odustaje od potrage za Alijem, zapostavila je ostalo troje djece u njihovom odrastanju. Na blizance Alaza i Caglu majčina pretjerana briga za nestalim sinom je dovela do toga da se Alaz ponaša neodgovorno i bahato. Naučio je da ga otac pokriva u svemu dok on izlazi, opija se i drogira. S druge strane, Cagla je u vezi sa Alazovim drugarom Ruzgarom i ne uviđa da trpi fizičko i psihičko nasilje u toj vezi. Njamlađa Neslihanova i Serhaova kćerka Ece ima srčanu manu i narušenog je zdravlja. Jedina nada joj je transplatacija srca.

Yaman je odrastao na ulici i ne sjeća se ničeg vezanog za svoju porodicu i djetinjstvo. On je stvorio sebi porodicu na ulici i postao je kao stariji brat Umutu, Asi i  Džesuru. Žive u jednoj trošnoj kućici i sanjaju o tome da skupe novac za Umutovu operaciju i spasu ga iz invalidskih kolica. Snalaze kako znaju i umiju pronalazeći sitne poslove u komšiluku.

Yamanov život se mijenja kad jedno veče u njegovo naselje zalutaju dvoje mladih vraćajući se iz provoda. Za volanom je bio Alaz, a pored njega njegova djevojka Ruya. Alaz u vidno alkoholisanom stanju zaustavlja auto tačno ispred Yamanovog ulaza,izlazi iz auta i pravi scene. Yaman pristaje da pomogne nepoznatoj djevojci i da ih odveze kući.

Ono što ne zna je da je kuća u koju će odvesti Alaza ustvari i njegova porodična kuća, a da je Ruya djevojka koja će osvojiti njegovo srce i dovesti do svađe između braće.

Glavni glumci

Halit Ozgur Sari u ulozi Yamana

Divlji - Yabani
glumac Halit Ozgur

Halit Ozgur Sari rođen je 4. oktobra 1993. u Istanbulu. Nakon što je diplomirao na Sveučilištu Bilgi u Istanbulu, pohađao je časove glume kod Esre Kizildogan na Craft Atolye. Halit Ozgur Sari započeo je svoju glumačku karijeru ulogom u popularnoj turskoj seriji Uskrsnuće Ertugrul (Dirilis Ertugrul). Nakon toga, sudjelovao je u raznim turskim serijama uključujući Crvenu sobu (Kirmizi Oda), Kardeslerim, Zaštitnik, Prošlo ljeto.

Simay Barlas u ulozi Ruye

Divlji - Yabani
glumica Simay Barlas

Simay Barlas rođena je 5.maja 1998. u Istanbulu. Nakon diplome debitirala je ulogom Oyku u uspješnoj turskoj seriji Paramparca. Nakon toga nastavila je sudjelovati u raznim televizijskim projektima kao što su Zalim Istanbul, Omer i drugim.

Dolunay Soysert u ulozi Neslihan

Divlji - Yabani
glumica Dolunay Soysert

Dolunay Soysert rođena je u Adani 25. marta 1973. Zbog očeva posla, ona i njena porodica preselili su se u Ankaru kada je imala 3 godine. Osnovnu i srednju školu je pohađala u Ankari, a srednju školu nastavila je na Istanbul Private Moda College. Sa 17 godina postala je asistentica popularnog turskog pjevača Barisa Manca i ostala na tom poslu 7 godina. Nakon diplome pohađala je časove glume u Mujdat Gezen Art Centru. Nakon toga je četiri godine radila u gradskim kazalištima Istanbula. Dolunay Soysert također je diplomirala na Sveučilištu Nebraska za dramu i kazalište i radila je oko 3 godine na raznim projektim u New Yorku.