Djevojka iza stakla

Djevojka iza stakla

Serija Djevojka iza stakla je emotivna priča o djevojci čijim životom od malih nogu upravlja njena baka. Ona vodi računa čak i o obrocima koje djevojka uzima. Koliko ćete voljeti lik naivne i dobrodušne Nalan, koju glumi fantastična Burcu Biricik, toliko ćete mrziti lik njene bake Feride, žene koja upravlja tuđim životima.

Naziv na našemDjevojka iza stakla, Stakleni kavez
Naziv na turskomCamdaki Kiz
Naziv na engleskomChrysalis, The Girl at the Window
Žanrporodična drama, romansa
Glavni glumciBurcu Biricik, Selma Ergec, Feyyaz Serifoglu, Nur Surer, Cihangir Ceyhan
RežiserNadim Guc
ScenaristaSeda Altayli Turgutlu
Trajanje epizode120 minuta
Premijera8.4.2021.
Sezona3
Epizoda65+

O popularnosti ove serije govori i broj epizoda, te činjenica da se serija snima već dvije godine, što je za turske serije prilično mnogo.

Sadržaj serije

Nalan (Burcu Biricik) je prelijepa mlada djevojka koja je jedino dijete porodice Ipekoglu. Ona je naivna, graciozna, ljubazna i nevina djevojka koja ima 25 godina. Odgajana je bez ljubavi i nježnosti u velikoj kući uz Bosfor. Njena baka Feride (Nur Surer) je opterećena držanjem svega pod kontrolom.

Feride je konzervativna i opsesivna žena od 70 godina. Unuku je odgajala kao vlastito dijete nakon što joj je kći preminula na porodu. Nalan ne zna ništa o svojim biološkim roditeljima. Misli da su joj roditelji poginuli u saobraćajnoj nesreći prije mnogo godina dok je bila dijete.

Feride kontroliše sve u vezi s Nalan, čak i njezinu težinu. Ne želi da se udeblja iznad 53 kilograma. Više od svega joj je stalo do porodične časti. Stoga ne dopušta Nalan da noću izlazi van niti joj dopušta da se viđa s muškarcima prije udaje. Isuviše je stroga prema Nalan i nikada ne pokazuje suosjećanje i razumijevanje prema njoj. Nikada nije oprostila Nalan što je ona razlog smrti njene kćerke.

Nalan je poslušna djevojka koja se nikad ne svađa sa svojom bakom. Nosi uski korzet, odgovara na svaki telefonski poziv svoje bake, nikada ne izlazi s muškarcima i ne izlazi naveče van. Radi kao arhitektica enterijera u firmi Koroglu.

Porodica Koroglu je poznata porodica koja posjeduje lance hotela širom zemlje. Otac Rafet Koroglu (Tamer Levent) uspješan je poslovni čovjek koji je odrastao u siromaštvu i sve je u životu postigao vlastitim trudom. On pazi na svu porodičnu potrošnju i kontroliše sve članove svoje porodice.

Nasljednik porodice Koroglu je Sedat (Feyyaz Serifoglu), mlad i zgodan muškarac. Sedat ima 30 godina i najstariji je sin u porodici. Ima još dva brata po imenu Levent (Tugrul Tulek) i Muzo (Enis Arikan).

Čistom slučajnošću, životi Nalan i Sedata se ukrštaju. Budući da rade u istoj firmi, prvi put se susreću u kantini. Ovaj susret uticaće na dalji tok njihovih života.

Kada Rafet poželi da njegov sin Sedat oženi finu djevojku, Nalan se učini kao savršena nevjesta za porodicu. Sedat ima aferu s udanom sredovječnom ženom Canom (Hande Ataizi). Ne želi prekinuti vezu s njom, ali istovremeno nema hrabrosti suprostaviti se ocu.

Djevojka iza stakla
glumica Hande Ataizi

Sedat nema izbora nego učiniti sve što njegov otac zahtjeva. Prilazi Nalan dok nastavlja svoju tajnu aferu. Na kraju dobija priznanje svog oca jer je pronašao savršenu nevjestu. S druge strane, Nalan misli da je usred bajke.

Hoće li Nalan prihvatiti brak sa Sedatom? Hoće li Feride odobriti brak Nalan i Sedata? Hoće li Sedat prekinuti vezu s udanom ženom nakon što je upoznao Nalan? Hoće li Nalan na kraju pronaći mir u životu? Da li će se Nalan i Sedat zaljubiti jedno u drugo? Sve to pogledajte u ovoj uzbudljivoj turskoj drami.

Glavni glumci

Burcu Biricik u ulozi Nalan

Djevojka iza stakla
glumiac Burcu Biricik

Turska glumica Burcu Biricik je rođena 4.5.1989. u Antaliji, Turskoj. Visoka je 170cm, plavih očiju i plave kose. Diplomirala je arheologiju na Sveučilištu Ege (Ege Universitesi Arkeoloji Bolumu). Udata je za Emrea Yetkina (2016. – danas). Postala je Mediteranska ljepotica na takmičenju ljepote u Antaliji 2006. godine. Nakon što je Burcu Biricik osvojila nagradu na Theatre festu dok je išla u srednju školu, odlučila se i profesionalno baviti kazalištem. Dok je studirala na Sveučilištu Ege, pohađala je i satove glume u Gradskom pozorištu Bornova. Glumačku karijeru započela je u Gradskom pozorištu Opštine Bornova kao pripravnica. Sudjelovala je u raznim predstavama kao što su Burada Ikinin Biri, Yasli Hanimin Ziyareti, Gozlerimi Kaparim, Vazifemi Yaparim i Yedi Kocali Hurmuz. Burcu Biricik započela je svoju glumačku karijeru na TV-u sporednom ulogom u turskoj drami Macolar (emitirana na TV kanalu Show TV). 2011. godine učestvovala je u TV emisiji “Glumačka škola” (Artiz Mektebi) gdje su se učesnici takmičili u glumačkim vještinama i postala je 1. rangirana. Burcu Biricik sudjelovala je u mnogim TV projektima, ali je postala vrlo popularna ulogom u popularnoj turskoj drami Flames of Desire (Hayat Sarkisi). Glumila je još u serijama Veličanstveno stoljeće, Crvena soba, Camdaki Kiz i u seriji Fatma, popularnom Netflixovom ostvarenju, gdje je glumila glavnu ulogu

Feyyaz Serifoglu u ulozi Sedata

Djevojka iza stakla
glumac Feyyaz Serifoglu

Feyyaz Serifoglu je rođen u Rizeu, Turskoj 7. 8. 1991. U horoskopu je Lav. Visok je 175 cm. Ima smeđu kosu i plave oči. Diplomirao je na Sveučilištu Tekirdag Namik Kemal – tekstilno inženjerstvo.

Muzičku karijeru započeo je uz pomoć bake, te je sudjelovao u takmičenju Glas Turske. Nakon takmičenja počeo je pjevati turskoj pjevačici Ajdi Pekkan. Nastavio je muzičku karijeru i radio u ENBE orkestru. Sudjelovao je u raznim televizijskim reklamama uključujući Huawei 2019. Lansirao je svoj singl, prije tri godine, pod nazivom “Gidene”, koji ima preko 2 miliona preleda na YouTube-u.

Djevojka iza stakla
pjevačica Ajdi Pekkan

Glumačku karijeru započeo je ulogom u turskoj seriji Crvena soba (Kirmizi Oda), koja je stekla veliki uspjeh. Njegova druga serija je upravo serija Djevojka iza stakla, u kojoj glumi glavnu ulogu.