serija Duhovi prošlosti

Duhovi prošlosti

Uz seriju Duhovi prošlosti ćete se smijati, plakati, bićete zbunjeni i zatečeni djelima glavnih i sporednih likova, ali nikako nećete ostati ravnodušni. Ovo je priča o lijepoj djevojci koja će se služiti svim metodama ne bi li osvojila momka u kojeg je zaljubljena još od dječijih dana.

Naziv na našemDuhovi prošlosti
Naziv na turskomHayat Sarkisi
Naziv na engleskomFlames of Desire, Life Song
Žanrdrama, romansa
Glavni glumciBurcu Biricik, Birkan Sokullu, Tayanc Ayaydın, Ecem Ozkaya
RežiserCem Karci
ScenaristaJung Ha Yun
Trajanje epizode120 minuta
Premijera9.2.2016.-26.6.2017.
Epizoda57
informacije o seriji

Pratite tursku seriju Duhovi prošlosti na kanalu Nova BH svakim radnim danom od 20:30.

Sadržaj serije

Bayram (Ahmet Mumtaz Taylan) dolazi u svoj rodni grad kako bi se pomirio sa svojim bliskim prijateljem Salihom. Da bi produžili i osigurali svoje prijateljstvo zaključuju dogovor da vjenčaju svoju djecu Kerima i Melek kada stasaju za brak.

Godinama kasnije, Kerim (Birkan Sokullu) diplomira i magistrira, te je vrijeme da se vrati kući i ispuni obećanje. Iako želi živjeti u Njemačkoj i raditi kao profesor na sveučilištu, ne može ubijediti oca.

Kerimu ne preostaje ništa drugo nego se vratiti u Istanbul i ispuniti obećanje koje je njegov otac dao bliskom prijatelju.

Naposljetku se Kerim odluči zaručiti s Melek (Ecem Ozkaya) te odlazi u svoj rodni grad kako bi zatražio Melekinu ruku.

U međuvremenu, Melekina mlađa sestra Hulya (Burcu Biricik) odavno planira kako da Kerim postane njen. Ona je strastvena djevojka i odmalena se želi udati za momka koji treba postati sestrin muž.

Stoga Hulya pokušava uraditi nemoguće kako bi bila sa osobom koju voli.

Dolaskom Kerima, Hulija kuje plan kojim bi uništila ugled svoje sestru. Kad svi počnu sumnjati u Melekinu čednost, Kerim krši svoju riječ i zaručuje se s Hulyom umjesto s Melek.

Ubrzo nakon toga Kerim i Hulija se vjenčaju. Posle vjenčanja, Kerim ostavlja Huliju i odlazi u Njemačku kako bi tamo nastavio svoj uobičajni život. Zbog oca sklapa prisilni brak, ali ne želi pravi brak sa ženom za koju nema nikakva osjećanja.

Međutim, Hulija nije neko ko može prihvatiti sve što joj se ponudi. I ona odlazi u Njemačku i preokreće Kerimov život naglavačke.

U ovoj turskoj seriji pratit ćete život strastvene djevojke koja čini sve kako bi postigla svoj cilj. Hoće li Hulija uspjeti ostvariti pravi brak s Kerimom? Što će Kerim učiniti kada sazna za sve loše stvari što je Hulija prije činila?

Glavni glumci

Burcu Biricik u ulozi Hulye

Duhovi prošlosti
glumica Burcu Biricik

Turska glumica Burcu Biricik je rođena 4.5.1989. u Antaliji, Turskoj. Visoka je 170cm, plavih očiju i plave kose. Diplomirala je arheologiju na Sveučilištu Ege (Ege Universitesi Arkeoloji Bolumu). Udata je za Emrea Yetkina (2016. – danas). Postala je Mediteranska ljepotica na takmičenju ljepote u Antaliji 2006. godine. Nakon što je Burcu Biricik osvojila nagradu na Theatre festu dok je išla u srednju školu, odlučila se i profesionalno baviti kazalištem. Dok je studirala na Sveučilištu Ege, pohađala je i satove glume u Gradskom pozorištu Bornova. Glumačku karijeru započela je u Gradskom pozorištu Opštine Bornova kao pripravnica. Sudjelovala je u raznim predstavama kao što su Burada Ikinin Biri, Yasli Hanimin Ziyareti, Gozlerimi Kaparim, Vazifemi Yaparim i Yedi Kocali Hurmuz. Burcu Biricik započela je svoju glumačku karijeru na TV-u sporednom ulogom u turskoj drami Macolar (emitirana na TV kanalu Show TV). 2011. godine učestvovala je u TV emisiji “Glumačka škola” (Artiz Mektebi) gdje su se učesnici takmičili u glumačkim vještinama i postala je 1. rangirana. Burcu Biricik sudjelovala je u mnogim TV projektima, ali je postala vrlo popularna ulogom u popularnoj turskoj drami Flames of Desire (Hayat Sarkisi). Glumila je još u serijama Veličanstveno stoljeće, Crvena soba, Camdaki Kiz i u seriji Fatma, popularnom Netflixovom ostvarenju, gdje je glumila glavnu ulogu.

Duhovi prošlosti
supružnici Burcu Biricik i Emrea Yetkina

Ova simpatična glumica je zaštitno lice Emotion dezodoransa, Braun linije za depilaciju i poznate Turske modne marke Penti, čiju kolekciju ženskog rublja, spavaćeg programa, kompletnu ponudu i kolekciju za plažu i sve vrste čarapa, možetete pronaći i kod nas.

Duhovi prošlosti
Burcu Biricik u reklami Emotion dezodoransa

Birkan Sokullu u ulozi Kerima

Duhovi prošlosti
glumac Birkan Sokullu

Ovaj harizmatični glumac je rođen 06.10.1985. u Istanbulu u Turskoj. U horoskopu je Vaga. Visok je 187 cm, ima smeđu kosu i oči boje lješnjaka. 

Diplomirao je na Sveučilištu Maltepe, Odsjek za radijski i TV program. Ima desestogodišnje iskustvo kao profesionalni košakraš. Karijeru košarkaša je prekinula povreda noge. Dok je studirao započeo je i karijeru modela. Zauzeo je treće mjesto na takmičenju za najboljeg modela Turske 2003. godine. Nakon toga je započeo svoju glumačku karijeru.

Imao je glavne i sporedne uloge u mnogim poznatim Turskim serijama, kao što su: Elif, Kurt Seyit i Sura, Fatih, Apartman nevinih i Uspon Osmanskog carstva.

Birkan Sokullu je bio u braku tri godine sa popularnom Turskom gumicom Asli Enver (2012. – 2015.)

Duhovi prošlosti
bivša supruga glumica Asli Enver