Dvostruki Zivot

Dvostruki život

Tarik je istaknuti i cijenjeni advokat za porodična pitanja. Guzide je poštena i snalažljiva žena koja je spasila mnoge brakove od propasti. Pobrinula se da mnoga djeca dobiju zasluženu privrženost i ljubav i uvijek je bila na strani pravde.

Naziv na srpskomDvostruki život, Obmana
Naziv na turskomAldatmak
Naziv na engleskomDeception
ŽanrLjubavna i porodična drama
GlumeVehidan Percin, Mustafa Ugurlu, Yusuf Cim, Feyza Sevil Gungor, Asena Girisken
RežiserMurat Saracoglu
ScenaristaYildiz Tunc, Atilla Ozel, N.Selena Caglayan
Trajanje epizode140 minuta
Premijerno emitovanje9.2022 – 6.2023
Epizoda35

Sadržaj serije

Guzide (Vahide Percin) je uspješna sutkinja. U braku je s Tarikom (Mustafa Ugurlu) 30 godina sa kojim ima dvoje djece: Ozana (Yusuf Cim) i Oylum (Feyza Sevil Gungor).

Guzide i Tarik su se upoznali na Pravnom fakultetu. Guzide postaje sudac dok Tarik postaje advokat. Imaju sretan i skladan brak u kojem se jako dobro slažu.

Međutim, Guzidin srećan život okreće se naglavačke nakon što otkrije da je suprug vara. Tarik već 5 godina živi s drugom ženom i ima s njom kćerkicu. Tarik laže i ženu i ljubavnicu. Guzide nikada nije sumnjala u svog muža i misli da imaju sretan brak. Tarikova ljubavnica Yesim (Asena Girisken) također je žrtva njegove prevare i ne zna da je Tarik oženjen drugom ženom.

Kada Guzide sazna za ljubavnu aferu svog muža, odmah se odlučuje na razvod. Ona je vrlo jaka i ugledna žena i ne može podnijeti činjenicu da joj je muž nevjeran i da je zaslužila tako nešto da joj se desi.

Guzide želi nastaviti život bez muža. Ponosna je na svoju djecu i misli da su joj oni dovoljni da bi imala srećan i miran život. No, Guzide ne zna dosta toga o svojoj djeci.

Oylum je odlična učenica medicinske škole. Međutim, postaje slaba u školi zbog izostanaka. Oylum želi napustiti medicinsku školu i otići u plesnu školu u New Yorku. No, roditelji nisu upoznati sa njenim željama i namjerama.

Ozan, s druge strane, radi u jednoj firmi kao građevinski inženjer. On je ambiciozan čovjek koji se želi što prije obogatiti. Iako je uspješan u svom poslu, nema strpljenja. Zbog nedostatka strpljenja upada u nevolje i svim silama pokušava prebroditi probleme.

U međuvremenu se životi Guzide i njezinog prijatelja s fakulteta Alija Sezaija ukrštaju. On je uspješan advokat koji je već dugo zaljubljen u Guzide. Nikada nije odustao od ljubavi prema Guzide iako je ona udata za Tarika. Kada se Guzide odluči razvesti, Ali Sezai pronalazi priliku da se zbliži sa svojom dugogodišnjom ljubavi.

Turska serija Dvostruki život / Obmana (Aldatmak) govori o Guzide koja je uspješna sutkinja i pati zbog afere svog supruga. Hoće li Guzide na kraju oprostiti svom suprugu Tariku? Hoće li Oylum priznati svoje planove i hoće li Ozan uspjeti u karijeri? Da li će Tarik biti sretan u novom životu zajedno sa svojom djevojkom i kćerkicom?

Glavni glumci

Vahide Perčin u ulozi Guzide

Dvostruki život
glumica Vehidan Percin
Datum rođenja13.06.1965
Mjesto rođenjaIzmir, Turska
Visina178 cm
Boja očijuZelena
Boja kosesmeđa
Obrazovanje9 Državni konzervatorij-kazalište Sveučilišta Eylul (9 Eylul Universitesi Devlet Konservatuari Tiyatro Bolumu)
SuprugAltan Gordum (m. 1991. – 2013.)
DjecaAlize Gordum
BiografijaVahide Percin (Vahide Gordum) rođena je 13.6.1965. Roditelji su joj emigrirali iz Grčke. Otac joj je vozač kamiona, a majka domaćica. Dok je bila mlada, htjela je biti glumica, ali je mislila da se neće moći baviti glumom jer nije voljela biti u centru pažnje. Zbog toga je u srednjoj školi studirala grafiku, a na fakultetu ekonomiju. Međutim, odlučila je slijediti svoje snove i okušala se u glumi. Najveću podršku dobila je od svog učitelja glume Ozdemira Nutkua koji joj je kupio udžbenike kada je Vahide Percin htjela napustiti školu zbog financijskih poteškoća. Dok je išla na sveučilište, Vahide Percin se udala za Altana Gorduma i nakon diplome preselila u Ankaru. Također je radila u Državnom kazalištu u Adani. Vahide Percin postala je poznata ulogom u popularnoj turskoj drami Istanbulska bajka (Bir Istanbul Masali). Glumila je u mnogim poznatim turskim serijama, kao što su: Majka, Djevojka po imenu Feriha, Sulejman Veličanstveni, Čukurova.

Mustafa Ugurlu u ulozi Tarika

Dvostruki život
glumac Mustafa Ugurlu
Datum rođenja25.11.1955
Mjesto rođenjaKaraman, Turska
Visina178 cm
Boja očijusmeđe
Boja kosecrna
Agencija za talenteOnem Gunal Agent Management
BiografijaMustafa Ugurlu je rođen 25.11.1955. godine u Karamanu. Brat je turskog glumca Ahmeta Ugurlua. Osnovnu, srednju i visoku školu pohađao je u Bursi. Prvu ulogu na televiziji dobio je 1993. s turskom serijom Riza Beyler. Mustafa Ugurlu je sudjelovao u mnogim televizijskim projektima i kazališnim predstavama u državnim kazalištima. Nagrađen je za najboljeg glumca u sporednoj ulozi na filmskom festivalu Golden Orange 1998. Glum je u turskim serijama: Insajder, Sudar, Dugo sam te čekao.