Ego

Ego

Nova turska serija Ego je drama i romansa sa elementima misterije i privući će vašu pažnju od prve epizode. Glavna ženska uloga je pripala atraktivnoj turskoj glumici Melisi Pamuk, koju znamo iz serije Crna ljubav, Sudar i Novi život. Glavnu mušku ulogu ima sve popularniji turski glumac Alperen Duymaz, kojeg znamo iz serija Prošlo ljeto, Zemheri i iz serije Sudar, u kojoj mu je par bila upravo Melisa Pamuk.

Naziv na našemEgo, Ne možeš vjerovati muškarcima
Naziv na turskomEgo, Erkege Güven Olmaz
Naziv na engleskomEgo / NTM : No Trust a Man
Žanrdrama, romansa
Glavni glumciAlperen Duymaz, Melisa Pamuk, Ahmet Kayakesen, Ruya Demirbulut
RežiserDoga Can Anafarta
ScenaristaHan Ji-hoon
Trajanje epizode120 minuta
Premijera5.2.2023.
Epizoda12

Ovo je priča o zaljubljenom mladiću koji će u želji da zaručnici obezbijedi lijep i bezbrižan život, staviti sve na kocku i izgubiti. Ostaće u velikim dugovima i tu se pojavljuje bogata naslednica Sibel, Erhanova šefica, sa ponudom koja će svima promijeniti živote.

Radnja serije

Erhan je pošten i vrijedan mladić. Radi kao finansijski savjetnik u jednoj modnoj kompaniji. Vjeren je sa Elif, vaspitačicom iz vrtića. Njihova najveća želja je da se vjenčaju i stvore porodicu. Da bi im osigurao stabilan život, Erhan rizikuje sve i uloži u jedan posao. Na kraju ostane u velikim dugovima i u jednoj beznadležnoj situaciji. Ovo stavlja veliki teret na Erhanovu i Elifinu ljubav, jer ako Erhan ne vrati dug, Elifin otac gubi kuću, koju mnogo voli i u koju je mnogo uložio.

Sibel je kćerka bogatog, ali okrutnog i sebičnog čovjeka. Nije nikad znao pokazati ljubav prema kčerki i sinu, Sibelinom brata. Sibel je postala hladna i distancirana poslovna žena, koja je stvorila modno carstvo sasvim sama i izgradila sebi ime i karijeru. Za razliku od Sibel, njen brat Tuncay je ženskaroš i avanturista. Radi u sestrinoj firmi i živi u očevoj kući sa ženom i dvoje djece. Saznaje da ima sina od 5 godina, kojeg je primoran uzeti nakon smrti dječakove majke.

Nakon posjete ginekologu Sibelov pogled na svijet se mijenja i pokušava pronaći rješenje. Primorana je otići na operaciju posle koje neće moći imati djece. Doktorica, a ujedno i njena prijateljica, je savjetuje da što brže nađe nekoga, rodi sebi dijete i uradi tu operaciju. Nakon toga, Sibel iznenada počinje primjećivati svoga finansijskog savjetnika Erhana, lijepog i sposobnog momka.

Na zabavi, povodom lansiranje modne kolekcije, Sibel slučajno čuje razgovor između Erhana i njegovog druga i saznaje da je Erhan u velikim dugovima i da to još nije nikom rekao. Sibel pokrene tu priču pred Elif, i tu nastane prepirka između Erhana i Elif, a Sibel se napravi kao da joj je žao i da nije znala da Elif nije upućna u situaciju.

Sibel uvidi tu priliku i ponudi im pomoć u iznosu od 3 miliona, a zauzvrat traži da Erhan provede s njom 3 dana. Daje im sat vremena da donesu odluku. Da li će Erhan i Elif prihvatiti tu ponudu? Da li će njihova ljubav preživjeti taj izazov? Šta konkretno Sibil očekuje od Erhana u ta tri dana? Saznajte sve to u novoj seriji Ego koju možete gledati na YouTube-u. Nove epizode izlaze nedjeljom u večernjim satima na FoxTv-u.

Glavni glumci

Melisa Aslı Pamuk u ulozi Sibel

Ego
glumica Melisa Aslı Pamuk

Ova prelijepa turska glumica je rodjena 14.4.1991. godine u Holandiji. U horoskopu je Ovan. Završila je psihologiju na Univerzitetu u Amsterdamu. Pored Turskog govori Holandski, Njemački, Engleski i Francuski jezik. Započela je glumačku karijeru sa 13, a manekensku sa 14 godina. 2009. godine je postala najperspektivniji model na takmičenju za najboljeg modela Turske. Postala je Miss Turske 2011. godine, te je predstavljala Tursku u Brazilu na takmičenju za Miss Univerzuma. Da bi usavršila glumačke vještine pohađala je časove glume u kulturnom centru Sadri Alisik. Debitovala je u popularnoj turskoj seriji “Ljubav, vjera, nada” (Yer Gok Ask, 2010-2013). Nakon toga glumi Asi u mega popularnoj seriji Kara Sevda – Crna ljubav. Od 2018-2019 mogli ste je gledati u seriji Carpisma – Sudar, a u 2020. u seriji Novi život, koja je mnogo obećavala, ali je ranije prekinuta zbog slabog rejtinga. U 2023. je možete u seriji Ego.

Alperen Duymaz u ulozi Erhana

Ego
glumac Alperen Duymaz

Alperen Duymaz je rođen 3.11.1992. godine u Ankari. U horoskopu je škorpija. Pored glume bavi se i modelingom. Prvu televizijsku ulogu je ostvario u seriji Tatlı Kucuk Yalancılar (2015-2016). Nastavio je karijeru glumeći sporedne uloge u serijama Acı Ask i Bodrum Masalı. Glavne uloge je ostvario u serijama Sudar (2018-2019), Zemheri (2020), Prošlo ljeto (2021-2022) i trenutno glumi u seriji Ego (2023).

Što se tiče hobija, uživa u džogiranju, gdje mu društvo pravi njegov pas. Voli motore i od tinejdžerskih dana svira gitaru. U braku je sa Kubru Keklit, učiteljicom iz Ankare, od januara 2020.

Trailer za seriju Ego – Erkege Güven Olmaz (izvor: IMDB)