Ezel

Ezel

Turska serija Ezel je nešto što morate pogledati ukoliko volite dobru akciju i misteriju. Pored ovih elemenata, Ezel ima i snažnu ljubavnu priču, koja ima tragičan kraj. Glavna muška uloga je pripala glumcu Kenanu Imirzalioglu, kojeg znamo iz serija Gorak život i Karadayi. Glavnu žensku ulogu tumači Cansu Dere, zvijezda serija: Majka (Anne), Sila, Nevjeran (Sadakatsiz).

Inspirisana romanom Alexandra Dumasa „Grof Monte Cristo“, „Ezel“ je priča o izdaji od strane najmilijih, razočarenju i osveti. Intrigantna tema o izigranom prijateljstvu i neuzvraćenoj ljubavi uspjela je zainteresovati poznatog režisera Uluca Bayaktara i uspješnu producentsku kuću „Ay Yapim“, koja je zaslužna za ostvarivanje ovog visokobudžetnog projekta u kojem glume mnoga poznata imena.

 • Naziv na našem: Ezel
 • Naziv na turskom: Ezel
 • Naziv na engleskom: Ezel
 • Žanr: kriminalistička drama, akcija, tragedija, romansa
 • Glume: Kenan Imirzalioglu, Cansu Dere, Yigit Ozsener, Baris Falay, Riza Kacaoglu, bade Ischl, Kivanc Tatlitug, Ismail Filiz
 • Režija: Uluc Bayraktar
 • Scenario: Kerem Deren, Pinar Bulut
 • Godina prikazivanja: 28.9.2009. – 21.6.2011.
 • Sezona: 2
 • Epizoda: 71
 • Trajanje epizode: 90 minuta

Sadržaj serije

Omer (Ismail Filiz) radi kao auto mehaničar i ima ugodan život zahvaljujući svom radu i poslu. On je jedan skroman i dobrodušan mladić. Potpuno vjeruje svojim najboljim prijateljima, Aliju (Baris Falay) i Cengizu (Yigit Ozsener). Kad upozna Eysan (Cansu Dere), zaljubi se u nju. Nakon povratka s vojne dužnosti, zaprosi Eysan. Međutim, dan nakon prošnje, on biva okrivljen za pljačku i ubijstvo, dok se njegovi prijatelji Ali, Cengiz i njegova ljubav Eysan nezahvalno izvlače s milionima dolara.

Za vrijeme Omerovog odsustva prijatelji i Ejšan su osmislili lukavi plan u kojem su do detalja razradili pljačku kasina, pri kojoj biva ubijen jedan član obezbjeđenja. Pri tom podmetnu dokaze koji će optužiti Omera na doživotni zatvor.

Izdan od svojih pouzdanih prijatelja i žene koju voli, Omer završava u zatvoru gdje upoznaje Ramiza (Tuncel Kurtiz) koji će mu zauvijek promijeniti život.

Ramiz je moćna mafijaška figura koja Omera doživljava kao jednog od svojih sinova i pruža mu određenu zaštitu. Nakon 8 godina zatvora, uz pomoć Ramiza, Omer bježi iz zatvora koristeći nered u zatvoru.

Svi vjeruju da je Omer umro usred haosa, ali u stvarnosti je podvrgnut ekstremnoj plastičnoj operaciji. Prepravlja lice i mijenja glas i tijelo kako bi se mogao osvetiti.

Omer stvara novi identitet i predstavlja se kao Ezel (vječnost na turskom). Vraća se kao Ezel Barjaktar (Kenan Imirzalioglu) kako bi izvršio svoju osvetu. Vide ga kao uspješnog mladog biznismena i izvrsnog kockara. Izlazi pred svoje takozvane prijatelje nakon 12 godina sa jednim jedinim ciljem, a to je osveta. Odlazi na Cipar i ulazi u njihovo društvo kao potpuni stranac.

Cengiz i Eysan su u braku u kojem imaju jednog sina i uživaju u komfornom životu koji su stekli mutnim poslovima. I Ali je dio njihovog kriminalnog društva, nasilne i burne naravi, ali se često sjeti prošlosti i druga Omera. Eysan takođe progone duhovi prošlosti i muči je grižnja savjesti zbog onog što je uradila, ali tada nije imala drugog izbora.

Ezel se pojavljuje kao neko ko će im uzburkati bezbrižne živote i natjerati ih da plate za sve one što su mu učinili. Kako će trojac reagovati na njegovu pojavu i da li će neko posumljati u njega i njegove namjere? Hoće li moći povezati ovog veoma bogatog i vještog kockara, poznavaoca borilačkih vještina sa Omerom, dobrodušnim i skromnim mladićem? Da li će osveta ispuniti Omerovo srce i ispuniti prazninu? Hoće li Ezel zaboraviti na svoju prošlost i okrenuti se novom životu?

Glavni glumci

Kenan Imirzalioglu u ulozi Ezela

Ezel
glumac Kenan Imirzalioglu

Datum rođenja: 18.6.1974. godine | Horoskopski znak: Blizanci

Mjesto rođenja: Ankara, Turska | Visina: 191 cm | Boja očiju: smeđe | Boja kose: crna

Obrazovanje: Tehničko sveučilište Yildiz – matematika (Yildiz Teknik Universitesi Matematik)

Supruga: Sinem Kobal (m. 2016.-danas)

Biografija: Kenan Imirzalioglu dolazi iz Uzun Hassanove države. Kenan Imirzalioglu je 1997. učestvovao u takmičenju za najbolji model Turske i zauzeo 1. mjesto. Također je učestvovao u Best model svijeta 1997. godine i postao najbolji model svijeta. Postao je prvi Turčin koji je osvojio tu titulu. Glumio je u serijama: Gorki život, Karadayi, a najveću slavu mu je donijela serija Ezel.

Ezel
supruga Sinem Kobal

Cansu Dere u ulozi Eysan

Ezel
glumica Cansu Dere

Datum rođenja: 14.10.1980. | Horoskopski znak: Vaga

Mjesto rođenja: Ankara, Turska | Visina: 176 cm | Boja očiju: smeđe | Boja kose: smeđa

Obrazovanje: arheologija Sveučilišta u Istanbulu (Istanbul Universitesi Arkeoloji Bolumu)

Biografija: Cansu Dere je 2000. postala treća na izboru za Miss Turske Kanal D. Nakon 2000. godine radila je kao model i surađivala s turskim dizajnerima kao što su Hakan Yildirim, Cengiz Abazoglu, Umit Unal, Evrim Timur, Arzu Kaprol i Bahar Korcan. Svoju glumačku karijeru započela je u TV seriji Metro Plas 2004. godine, ali je postala vrlo popularna ulogama u serijama Coming Home (Sila), Majka, Ezel. Njena najnovija serija je Nevjera, koja bilježi veliku gledanost. Poslednji momak sa kojeg se zna da je bila u vezi je poznati turski glumac Engin Akyürek, koji je ostvario uspjeh glumeći u serijama “Fatmagul”, “Prljavi novac i ljubav”, “Ambasadorova kći”.