Gulcemal

Gulcemal

Turska serija Gulcemal donosi nam priču o velikim ljubavima, osveti, razočarenju i tragedijama. Koliko je žena spremna daleko ići zbog ljubavi i koliko je toga muškarac spreman uraditi samo da se osveti.

Naziv na našemGulcemal
Naziv na turskomGulcemal
Naziv na engleskomGulcemal
Žanrljubavna drama, krimi
Glavni glumciMurat Unalmis, Melis Sezen, Edip Tepali, Nilay Erdonmez, Cahit Gok, Meltem Akcol, Ayda Aksel
RežiserYusuf Pirhasan, Merve Colak
ScenaristaSelda Akin, Eda Tezcan
Trajanje epizode120 minuta
Premijera6.4.2023.
Epizoda6+

Ovo je priča o Ženi koja je naspustila svoje dvoje djece da bi otišla sa ljubavnikom koji joj je bio važniji od bilo čega drugog. Ostavljajući svoju djecu u siromaštvu i bijedi nije mogla ni zamisliti do čega će sve dovesti njena sebična ljubav.

U glavnim ulogama možete pogledati dvoje glumaca koji su bili glavni negativci u serijama Gorka zemlja i Prevarena (Nevjeran). Gulcemala glumi Murat Unalmis (Demir iz Gorke zemlje), a glavnu žensku ulogu Devu, Melis Sezen (Derin iz Nevjeran).

Sadržaj serije

U Bursu dolazi bogati i ugledni čovjek riješen da pokori i kupi cijelu Bursu, u koju je već mnogo uložio. Njegov jedini cilj da se osveti ženi koja je ostavila njega i njegovu sestru sa ocem koji se ubrzo objesio zbog ženine izdaje. Od malog i bespomoćnog Gulcemala izrastao je u sposobnog čovjeka i uglednog gospodina gdje svuda izaziva strahopoštovanje. Napokon spreman da se suoči sa svojom prošlošću i majkom, vraća se u rodni kraj.

Zafer je žena koja je bila udata za čovjeka kojem je rodila dvoje djece Gulcemala i Gulendam, ali je bila duboko nesrećna jer je patila za drugim čovjekom. Kada je on napokon došao po nju, Zafer napušta muža i djecu ne osvrćući se za njima. Muž to nije mogao podnijeti i ubrzo se objesio. Od bijesa i tuge Gulcemalu se pomutio um i odlazi kod majke u njenu novu velelepnu vilu i ubija njenog ljubavnika. Tu ga majka proklinje i Gulcemal završava u zatvoru sa svega 14 godina.

Sad, nakon toliko godina se vraća u mjesto gdje se sve desilo. Pažnju mu odmah privuče djevojka koja se našla nedozvoljeno na njegovom imanju. Došlo je do sukoba između njih jer je i Deva tvrdoglava i ne da nikom da joj naređuje. Ono što Gulcemal ne zna da mu upravo ona treba za plan koji je napravio da uništi svoju majku. Naime Deva je glavni dizajner Zaferine firme, i da bi je uvjerio da pređe kod njega Gulcemal je morao prljavo igrati i ucijeniti je poslom i ocem, kojeg Deva mnogo voli. Veče kad se Deva trebala udati, nestaje joj vjerenik i saznaje da je Gulcemal odveo oca kod sebe. Da bi ga pustio Gulcemal traži od Deve da ostane u njegovoj kući i radi za njega, na šta ona i pristaje.

Gulcemal je mnogo vezan za svoju mlađu sestru Gulendam. Od malena ju je štitio i brinuo se o njoj. Kada sazna da je Gulendam trudna i da čovjek čija je beba neće ni da čuje za njih, odlučan je da pronađe tog čovjeka i natjera ga da oženi njegovu sestru. Pronalazi Merta i ponudi mu smrt ili brak sa Gulendam. Mert ima vjerenicu koju mnogo voli i veza sa Gulendam je bila samo za jednu noć, ali sa posledicama sa kojim je primoran da se nosi.

Ono što Gulcemal ne zna da je Mert Devin vjerenik i da će se svi naći pod istim krovom što ne može izaći na dobro. Ko će biti pobjednik između Gulcemala i njegove majke? Da li će se roditi ljubav između Gulcemala i Deve koje vezuje davna prošlost iako toga nisu svjesni.

Glavni glumci

Murat Unalmis u ulozi Gulcemala

Gulcemal
glumac Murat Unalmis
Datum rođenja23.4.1981.
Mjesto rođenjaKayseri, Turska
Visina187 cm
Boja očijucrna
Boja kosecrna
ObrazovanjePoslovna administracija Sveučilišta Marmara (Marmara Universitesi Isletme Bolumu)
SuprugaBirce Akalay (17.5.2011. – 29.12. 2012.)

Murat Unalmis rođen je u Kayseri 23.4.1981. Dok je išao u srednju školu, njegova se porodica preselila u Istanbul. Dok je išao u srednju školu, Murat Unalmis je profesionalno igrao košarku u Fenerbahce Sport Clubu. Nakon što je diplomirao na Sveučilištu Marmara, pohađao je satove glume na Akademi Istanbul. Nakon toga je počeo sudjelovati u raznim TV dramama. Postao je poznat ulogom u turskom filmu Vidio sam sunce (Gunesi Gordum), a zatim je postao glavni lik u Ljubavi na nebu (Yer Gok Ask). Dok je snimao Ljubav na nebu (Yer Gok Ask), Murat Unalmis je počeo izlaziti sa svojom partnericom Birce Akalay koja je također glumila u istoj TV seriji i par se vjenčao. Murat Unalmis bio je u braku s Birce Akalay oko 1,5 godinu.

Gulcemal
glumica Birce Akalay – bivša supruga

Melis Sezen u ulozi Deve

Gulcemal
glumica Melis Sezen
Datum rođenja02.12.1993.
Mjesto rođenjaIstanbul, Turska
Visina169 cm
Boja očijusmeđe
Boja kosesmeđa
Obrazovanjemedijska i vizualna umjetnost Sveučilišta Koc (Koc Universitesi Medya ve Gorsel Sanatlar Bolumu)
Agencija za talenteSocia Entertainment & Gcma

Melis Sezen rođena je 2.12.1993. u Istanbulu. Debitirala je ulogom u turskoj seriji Život je gorko-sladak (Hayat Bazen Tatlidir). Sudjelovala je u raznim projektima, ali je postala popularna ulogom u filmu Dishonor (Leke). Nakon toga se pojavljivala u još nekoliko projekata, ali veliku popularnost stekla je ulogom u seriji Prevarena, u kojoj glumi negativnu ulogu.