Igra laži

Igra laži

Pratite novu tursku seriju Igra laži koja kreće sa emitovanjem na Novoj TV. Ova serija spada u kratke turske serije sa svega 13 epizoda. Romantična drama sa poznatom turskom glumicom i miljenicom Hazal Kayom, će vas zavesti neobičnom pričom.

Priča prati dvoje zaljubljenih mladih koji potiču iz skromne sredine, a žude za mnogo ljepšim i većim stvarima. Priliku za ostvarenjem svojih želja vide u bolesnoj djevojci. Da li će pobijediti pohlepa ili će ipak dobra strana i empatija nadjačati želju za bogatstvom?

 • Naziv na našem: Igra laži, Ljubav
 • Naziv na turskom: A.S.K.
 • Naziv na engleskom: L.O.V.E.
 • Žanr: drama, romansa
 • Glume: Hazal Kaya, Hakan Kurtas, Asli Tandogan, Kaan Urgancioglu, Nebahat Cehre, Sevtap Ozaltun
 • Režija: Omur Atay
 • Scenario: Evren Sit, Serdar Soydan
 • Premijera: 25.9.2013.-30.12.2013.
 • Sezona: 1
 • Epizoda: 13
 • Trajanje epizode: 100 minuta

Radnja serije

Azra (Hazal Kaya) je mlada i lijepa djevojka koja radi kao instruktor tenisa u poznatom sportskom centru. Novcem koji zaradi tu izdržava majku i svoju sestru.

Azra je zaljubljena u Kerema (Hakan Kurtas) koji je učitelj plivanja. Upoznali su se na Sportskoj akademiji i od tada se više nikada nisu rastali.

Najdragocjenija stvar koju imaju je njihova čista ljubav. Međutim, često osjećaju posljedice besparice. Posebno Azra, koja je ambiciozna djevojka, često sanja o bogatom načinu života, lijepim kućama na obali, skupim automobilima i dizajnerskoj odjeći.

S druge strane, Azrina majka ne želi da njena kćer se zabavlja sa Keremom jer ne želi da njeno dijete ima siromašan život kao i ona sama. Iz tog razloga Azra krije svoju vezu sa Keremom i ne govori ništa svojoj majci o njemu.

Kada Kerem postane učitelj plivanja u sportskom centru u kojem Azra radi, nastavljaju se potajno viđati.

Prema politici sportskog centra, radnici ne smiju imati međusobne emotivne odnose. Zato Azra i Kerem kriju svoju ljubav.

Iako se Azra i Kerem neizmjerno vole, njihovi se životi dramatično mijenjaju kada u njih uđe Sebnem (Asli Tandogan).

Sebnem je mlada i lijepa djevojka koja pripada bogatoj obitelji. Jedna je od Azrinih bogatih učenica u sportskom centru.

Kada Sebnem upozna Kerema, odmah je privuče, a da ne zna da on ima djevojku. Kako bi bila bliska s njim, Sebnem postaje spremna biti Keremova učenica iako se boji plivanja.

Jednog dana, slučajno, Azra sazna istinu o Sebnemu koja boluje od leukemije i predviđaju joj najviše 6 mjeseci.

Kada Azra sazna tu činjenicu, ponaša se kao da ništa ne zna.

Njen plan je da iskoristi bolesnu djevojku ne bi li ostvarila svoje snove. Želi žrtvovati svoju ljubav kako bi postigla svoje ciljeve: postati bogata i imati puno novca. Azra želi da se Kerem vjenča sa Sebnem. Vjeruje da će ona i Kerem nastaviti svoju ljubav posle Sebnemine smrti.

Turska serija Igra laži nam govori o ljubavi i želji za bogastvom. Hoće li Azra zaista žrtvovati svoju ljubav, Kerema? Hoće li Sebnem na kraju saznati planove Azre i Kerema? Što će se dogoditi sa Sebnem ako sazna istinu o Keremovim pravim osjećajima?

Glavni glumci

Hazal Kaya u ulozi Azre

Igra laži
glumica Hazal Kaya

Turska glumica Hazal Kaya rođena je 1.10.1990. godine u Istanbulu, gdje je i provela svoje djetinjstvo. Išla je u osnovnu i srednju školu Gaziosmanpasa, a diplomirala je na Univerzitetu Bilgi. Oba roditelja su joj advokati. Kad su se njeni roditelji razveli 1997. godine, Hazal Kaya je prešla da živi sa majkom.

Umjetnost ju je zanimala još od malih nogu. Učila je da svira violinu sa svega 4,5 godine, a na balet je krenula kad je imala 7 godina. Dok je išla u srednju školu, Hazal Kaya sudjelovala je u pozornišnim predstavama svoje škole. U srednjoškolskim danima je započela i svoju televizijsku karijeru snimajući reklamu za bezalkoholna pića. Postala je gostujuća glumica u turskoj drami The Rookie Witch (Acemi Cadi) (epizoda 46) 2006. Glumila je i u popularnoj drami Sila 2006. godine. Hazal Kaya postala je glavni lik turske drame Anđeo čuvar (Genco) kada je bila drugi razred srednje škole 2007. godine. Postala je vrlo popularna ulogom Nihal Ziyagil u poznatoj turskoj drami Zabranjena ljubav (Aski Memnu). Njezin prvi film je Calgi Cengi iz 2011. godine.

Hazal Kaya je jedna od najplaćenijih turskih glumica. Serija Adini Feriha Koydum iz 2011. (Zvala se Feriha) je imala najveću gledanost u Turskoj u vrijeme kad se premijerno prikazivala. Serija Naša priča (Bizim Hikaye) sa Hazal Kayom u glavnoj ulozi se trenutno prikazuje u našoj zemlji na više kanala.

Ova svestrana i veoma popularna glumica, koja govori četiri jezika, je udata za kolegu Ali Ataya sa kojim ima jednog sina Fikret Ali Ataya (2019).

Hakan Kurtas u ulozi Kerema

Igra laži
glumac Hakan Kurtas

Datum rođenja: 7. 9. 1988. | Mjesto rođenja: Izmir, Turska

Visina: 190 cm | Boja očiju: smeđe | Boja kose: smeđa

Obrazovanje: Likovna umjetnost Sveučilišta Mimar Sinan, Kazalište

Biografija: Hakan Kurtas se profesionalno bavio košarkom prije sveučilišta. Zanima ga crtanje karikatura i muzika. Svoje karikature objavljivao je u časopisima za karikature kao što su Leman i Uykusuz.

Hakan Kurtas je glumio u mnogo poznatih serija, kao što su Ezel (2010), Djevojka koju sam volio (Bir Cocuk Sevdim), L.O.V.E (A.S.K.) (kao Kerem), Filinta (Filinta: Bir Osmanli Polisiyesi) (kao sultan Abdulhamid Han), Pun Mjesec (Dolunay) (kao Deniz), Crash (Carpisma) (kao Demir), Žena (Kadin) (kao Cem), Čudesni doktor (Mucize Doktor) (kao Doruk).