Industrija

Industrija

Serija prati nekoliko ambicioznih mladih pripravnika u prestižnoj londonskoj investicijskoj banci. Oni se pokušavaju izboriti za ograničeni broj stalnih radnih mjesta u okrutnom radnom okruženju, a stalno im je na pameti seks, droga i alkohol.

Nova HBO serija Industrija je postigla veliki uspjeh. Prva epizoda je bila prikazana 10. novemba, a poslednja 8. epizoda će biti dostupna od 22.12.2020.

Seriju Industrija možete pogledati na HBO GO platformi

  • Naziv na našem: Industrija
  • Naziv na engleskom: Industry
  • Žanr: Drama
  • Uloge: Myha’la Herrold, Marisa Abela, Harry Lawtey, David Jonsson, Nabhaan Rizwan, Conor MacNeill, Freya Mavor, Will Tudor i Ken Leung
  • Scenaristi: Konrad Kay, Mickey Down, Sam H. Freeman i Kate Verghese
  • Režija: Lena Dunham, Ed Lilly, Tinge Krishnan i Mary Nighy
  • Producenti: Mickey Down i Konrad Kay
  • Premijera: 10.11.2020.
  • Sezona: 1 – 8 epizoda
  • IMDb: 6.6

O čemu se radi

U središtu priče je djevojka Harper Stern (Myha’la Herrold). Ona je mlada crnkinja, sumnjive prošlost, iz New Yorka. Odlučna da uspije, dolazi u London. Za jednog protagonistu, prilično je šutljiva i uglavnom samo posmatra šta se oko nje dešava, te često djeluje nepromišljenjo.

U prvoj epizodi jedan od pripravnika umire u korporativnom toaletu. Razlog tome je neuredan život, neispavanost, i pretjerena upotreba tableta.

Među pripravnicima je i Yasmin (Marisa Abela) iz bogate porodice. U banci većinom dostavlja hranu za starije kolege.  Trpi užasno nepoštovanje od svojih nadređenih.

Tu je i neozbiljni Robert (Harry Lawtey), sklon partijanju, opijanju i drogiranju. Samouvjereno dolazi na posao nakon noći provedene u nekom klubu.

Starije kolege većinom iskorištavaju i vrijeđaju pripravnike, te su prema njima krajnje nekorektni i bezobrazni. Kroz svaku epizodu se provlače obavezne korporativne večere i zabave, koje se završavaju nekontrolisanim pijanstvom i šmrkanjem kokaina u toaletima restorana.

Zahvaljujući kulturi korporacije, a koja je ispunjena seksom, drogom i egom, granice između kolega, prijatelja, ljubavnika i neprijatelja ubrzo postaju nejasne. Pripravnici se uspinju i padaju, i moraju odlučiti šta tačno žele od svog života, da li samo profit, ili nešto više.

U poslednjim epizodama diplomci čine sve što je potrebno kako bi osigurali konačne preporuke svojih nadređenih i učvrstili vitalne odnose s klijentima.

U poslednjoj 8. epizodi, nakon burnih nekoliko mjeseci na „Pierpointu“ diplomci biraju potpuno različite pristupe dok stoje pred višim rukovodstvom kako bi dokazali da su vrijedni stalnog radnog mjesta. Nakon neočekivanog sastanka s poznatim licem, Harper se bori s odlukom koja bi mogla preokrenuti kulturu „Pierpointa“.

Trailer serije Industrija