Kraljica

Kraljica

Ateš Akca, jedan od najpoznatijih košarkaša u zemlji, i njegova supruga Deniz u srećnom su braku. Kada se Atešovo ime nađe u skandalu koje trese cijelu Tursku, njihovi životi se okreću naglavačke.

Naziv na našemKraljica
Naziv na turskomKraliçe
Naziv na engleskomThe Queen
Žanrljubavna drama
Glavni glumciBurcu Ozberk, Gokhan Alkan, Selin Sekerci, Ozgun Karaman, Serhan Paril
RežiserCevdet Mercan
ScenaristaUmut Acikalin, Natile Baszile, Ava DuVernay
Trajanje epizode120 minuta
Premijera22.3.2023.
Epizoda4+

Nova turska serija Kraljica donosi nam jednu neobičnu, moderniju priču netipičnu za turske serije. U glavnim ulogama su Burcu Ozberk i Gokhan Alkan, prepoznatljiva imena turske kinematografije.

Radnja serije

Ateš i Deniz su skladan i omiljen par u Turskoj. On je poznati košarkaš i kapiten turske reprezentacije. Deniz se bavi marketingom i podjednako je uspješna u svom poslu koliko i Ateš u svom. Deniz je bila uz Ateša još od tinejdžerskih dana i pružala mu podršku u svemu. Oboje su zaslušni za uspjeh koji je Ateš postigao. Ne mogu zamisliti život jedno bez drugog.

Vlasnici su velike vile i drugih nekretnina, automobila i pozamašne sume na bankovnim računima. Roditelji su jedne kćerke koju mnogo vole i sve bi dali za nju. Problemi nastaju kada jedno veče odjekne kao bomba vijest da su košakraši, Atešovi suigrači iz kluba, silovali jednu djevojku. Deniz i ne pomišlja da je Ateš dio toga jer je tu veče došao ranije sa zabave jer mu je Deniz javila da im je kćerka bolesna.

Djevojke i supruge košarkaša su u nevjerici i spremne su da podrže svoje momke i dokažu da ih je ta djevojka oklevetala. Na konferenciji prije utakmice se pojavljuje i Deniz kao podrška Atešu, i izjavljuju da tvdnje te djevojke po imenu Ipek nemaju nikakvo uporište. Vidjevši tu konferencije, unesrećena i osramoćena Ipek šeruje video u kojem se vidi kako je Ateš nosi u naručju prema spavaćoj sobi. U tom video izgledaju srećno i zaljubljeno. To se dešava u pola utakmice, u kojoj Atešovoj tim vodi. Deniz je, kao i cijela sala i cijela Turska, pogledala taj video.

Ne mareći za svoj ugled i sramotu koju će donijeti njen potez, izlazi na teren i počinje udarati Ateša nazivajući ga svakakvim imenima. Nakon tog poteza, u novinama i na svim portalima, dobija nadimak ”Kraljica”. U svom bijesu i tuzi odlazi kući i odbija sve pozive. Između ostalih i sestrin koja je zove da joj kaže da im je otac doživio srčani udar.

Deniz ima rođenog brata Alia i sestru Zeynep. Oni žive zajedno sa ocem na porodičnoj farmi. Svoj su život posvetili farmi, ali sestre i brat ne znaju da otac ima velike dugove i da je u opasnosti da izgubi svoje imanje. Sve ovo saznaju nakon očeve iznenadne smrti.

Deniz ne stigne da vidi oca živog, ali je odlučna da sa bratom i sestrom učini sve da spasi očevo imanje. Kao da očeva smrt nije dovoljan udarac za Denis, ona još i saznaje da djevojka sa kojom ju je muž prevario nije bila veza samo za jednu noć, nego su se viđali više od godinu dana. Tu noć kada je Ateš morao da ode jer mu je kćerka dobila temperaturu, Ipek je ostala sama sa njegovim suigračima i oni su odučili da se poigraju sa njom, odnosno da je siluju.

Da li će Deniz oprostiti Atešu prevaru? Šta će biti sa Ipek, da li će tužiti svoje silovatelje, ili će se nagoditi sa njima za određenu sumu novca? Hoće li Deniz, Zeynep i Ali spasiti očevu farmu? Saznajte sve to gledajući novu i uzbudljivu tursku seriju Kraljica.

Glavni glumci

Burcu Ozberk u ulozi Deniz

Kraljica
glumica Burcu Ozberk
Datum rođenja12. decembar 1989
Horoskopski znakStrijelac
Mjesto rođenjaEskisehir, Turska
Visina162 cm
Boja očijusmeđa
Boja kosesmeđa
ObrazovanjeDržavni konzervatorij Sveučilišta Hacettepe u Ankari – kazalište (Hacettepe Universitesi Ankara Devlet Konservatuvari Tiyatro Bolumu)
BiografijaBurcu Ozberk rođen je 12. decembra 1989. u Eskisehiru u Turskoj. Dok je studirala na sveučilištu Hacettepe, debitirala je ulogom Huricihan Sultan u popularnoj turskoj drami Veličanstveno stoljećeSulejman veličanstveni (Muhtesem Yuzyil). Nakon toga je sudjelovala u drugim televizijskim projektima poput Sunshine Girls (Gunesin Kizlari), Afili Ask (Ljubavna zamka) i Ljubav logika osveta (Ask Mantik Intikam). Njena najnovija serija je Kraljica, čija je premijera bila 22.3.3023.

Gokhan Alkan u ulozi Ateša

Kraljica
glumac Gokhan Alkan
Datum rođenja08.12.1987
Horoskopski znakStrijelac
Mjesto rođenjaIstanbul, Turska
Visina188 cm
Boja očijusmeđe
Boja kosecrna
ObrazovanjeSaobraćajni fakiltet
Agencija za talenteSocia Entertainment & Management
BiografijaGokhan Alkan je išao na časove glume u MSM Actor Studio. Nakon toga je dvije sezone sudjelovao u pozorišnim predstavama u Mujdat Gezen Tiyatrosu. Gokhan Alkan je sa svojim prijateljima osnovao vlastito pozorište. Sudjelovao je u raznim predstavama kao što su Gozlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Mustafa’m Kemal’im, Oscar i Istanbul i Ask. 
Gokhan Alkan debitovao je ulogom Tarika u turskoj drami Porodica mog muža (Kocamin Ailesi). Profesionalno se bavi i sportom, što se može vidjeti u novoj seriji u kojoj glumi proslavljenog košarkaša Ateša, u seriji Kraljica. 
Prije ove serije, mogli ste ga gledati u poznatim turskim dramama, kao što su: Veličanstveno stoljeće, Ranjeno srce, Otkucaji srca, Zabranjeno voće.