Gavran

Kuzgun

Turska serija Kuzgun (Gavran) važi za jednu od boljih krimi turskih serija. Epizoda traje 2 sata, ali je svaka ispunjena napetim sadržajem koji će vam držati pažnju od početka do kraja.

Glavna uloga je pripala popularnom turskom glumcu Barisu Arducu, kojeg znamo iz mnogima omiljene turske serije Iznajmljena Ljubav. On se odlično snašao u oba žanra, i u romantičnoj komediji kao što je serija Iznajmljena ljubav, i u trileru kao što je Kuzgun. Glavna ženska uloga je pripala glumici Burcu Biricik, koju znamo iz serija Veličanstveno stoljeće, Crvena soba, Fatma.

Ovu napetu seriju možete gledati na Novoj TV ili na YouTube-u, gdje su sve epizode prevedene na naš jezik.

 • Naziv na našem: Gavran, Kuzgun
 • Naziv na turskom: Kuzgun
 • Naziv na engleskom: Raven, Kuzgun
 • Žanr: drama, krimi, romansa
 • Glume: Baris Arduc, Burcu Biricik, Settar Tangriogen, Hatice Aslan, Levent Ulgen, Aytek Sayan
 • Režija: Bahadir Ince
 • Scenario: Burcu Gorgon Toptas, Ozlem Yilmaz
 • Premijera: 13.2.2019 – 16.10.2019.
 • Sezona: 2
 • Epizoda: 21
 • Trajanje epizode: 120 minuta

Radnja serije

Kuzgun je 8-godišnji dječak čiji je otac ugledni policajac. S roditeljima, bratom i sestrom živi skromnim ali sretnim životom. No, njegov se život okreće naglavačke kada kolega iz policije smjesti njegovom ocu i uplete ga u skandal sa drogom. Zbog toga oca izbacuju iz policije i biva mu zauvjek srušen ugled.

Kuzgunov otac ne prihvata mito koji mu je ponudio narkobos, dok njegov najbolji prijatelj Rifat (Levent Ulgen) prihvata ponudu i izdaje kolegu postavljajući mu zamku. Nakon toga, Rifat postaje desna ruka dilera droge, dok Kuzgunovog oca stavljaju u zatvor.

Kuzgunovom sretnom životu dolazi kraj. Porodica mu je razdvojena, a njega odvode nasilnici koji traže dokaze o narkobosu. Kuzgun uspijeva pobjeći od nasilnika, i vratiti se kući, ali tamo ne nalazi ni majku ni brata ni sestru. Shvata da su otišli od kuće i napustili ga. Sada mora preživjeti na ulici i sam se snalaziti.

20 godina kasnije, Kuzgun (Baris Arduc) postaje odrasla osoba koja se sprema osvetiti. Tokom odrastanja njegova bol nije oslabila, nego ga je učinila još jačim i željnijim osvete.

Kuzgun pravi savršen plan da se infiltrira u Rifatovu bandu i nakon toga da postane najmoćniji čovjek u Istanbulu. Kako bi postigao svoj cilj, iskorištava Rifatovu kćer Dilu (Burcu Biricik). Dila je lijepa i mlada žena koja živi u Londonu i radi kao advokat. Ona ne odobrava rad njenog oca Rifata i brata Alija (Aytek Sayan). Zna da svo bogatstvo njene porodice potječe od ilegalnih aktivnosti. Iako je prošlo 20 godina, ona i dalje žali za svojom simpatijom iz djetinjstva, Kuzgunom i njegovim nestankom.

Kuzgun planira naletjeti na Dilu tokom njenog posjeta Turskoj. On postaje njen tjelohranitelj ne otkrivajući svoj pravi identitet i spašava joj život. Nakon toga osvaja njeno povjerenje i pridobiva je na svoju stranu. Uz pomoć Dile Kuzgun počinje surađivati s bandom Rifat.

Za razliku od drugih osvetničkih priča, Kuzgun otkriva svoj pravi identitet. Jasno spominje da je pretrpio toliko boli tokom 20 godina, a sada želi vratiti svoj život i očev udio u narkobiznisu.

Serija Kuzgun govori kako sile ljubavi i osvete spajaju dvije mlade osobe nakon 20 godina. Hoće li Kuzgun zaboraviti na svoju prošlost i uspjeti živjeti u miru? Hoće li Kuzgun odustati od osvete zbog Dile? Hoće li se Dila i Kuzgun boriti za svoju ljubav?

Glavni glumci

Baris Arduç u ulozi Kuzguna

Kuzgun
glumac Baris Arduc

Turski glumac Baris Arduç je rođen 9.10.1987. godine u Švajcarskoj. On je glumac, model, režiser i ambasador dobre volje u društvu Život bez raka u Turskoj. Ima dva brata i jednu sestru. Zajedno sa porodicom se preselio u Tursku kada je imao osam godina.

Od djetinjstva se bavi raznim sportovima, kao što su plivanje, ronjenje, fudbal, košarka, rukomet i kajak. Završio je Sportsku akademiju. Član je Kluba borilačkih vještina BVJIN. Govori 3 jezika: turski, engleski i talijanski. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 2009. godine nakon susreta s poznatom turskom glumicom Ajlu Algan. Počeo je da nastupa u televizijskim emisijama, a 2011. godine se pojavljuje u filmu Benim Için üzülme. 19. juna 2015. Arduç je dobio glavnu ulogu u turskoj TV seriji “Iznajmljena ljubav” gdje je glumio uz Elcin Sangu na turskom kanalu Star TV. Kao najbolji glumački par, u ulozi likova Omer Iplikcija i Defne Topala, osvojili su nagradu Zlatni leptir (2015). Oni su zajedno glumili i u filmu Mutluluk Zamani. Ostvario je zapažene uloge u filmovima i serijama. Igrao je sporednu ulogu u seriji Cukur (Jama)

Baris se oženio prošle godine u julu, nakon šestogodišnje veze sa turskom glumicom Gupse Ozay. Uskoro trebaju postati roditelji.

Ovaj uspješni glumac je postao zaštitno lice poznatog brenda Derimod i učestvovao je u reklamnoj kampanji ”Derimod on my feet”. Omiljena marka automobila mu je Audi. Glumio je u reklami za Ford Focus 2018. godine, a sa Keremom Bursinom je snimio reklamu za Garanti Bank Turkey.

Burcu Biricik u ulozi Dile

Kuzgun
glumica Burcu Biricik

Turska glumica Burcu Biricik je rođena 4.5.1989. u Antaliji, Turskoj. Visoka je 170cm, plavih očiju i plave kose. Diplomirala je arheologiju na Sveučilištu Ege (Ege Universitesi Arkeoloji Bolumu). Udata je za Emrea Yetkina (2016. – danas). Postala je Mediteranska ljepotica na takmičenju ljepote u Antaliji 2006. godine. Nakon što je Burcu Biricik osvojila nagradu na Theatre festu dok je išla u srednju školu, odlučila se i profesionalno baviti kazalištem. Dok je studirala na Sveučilištu Ege, pohađala je i satove glume u Gradskom pozorištu Bornova. Glumačku karijeru započela je u Gradskom pozorištu Opštine Bornova kao pripravnica. Sudjelovala je u raznim predstavama kao što su Burada Ikinin Biri, Yasli Hanimin Ziyareti, Gozlerimi Kaparim, Vazifemi Yaparim i Yedi Kocali Hurmuz. Burcu Biricik započela je svoju glumačku karijeru na TV-u sporednom ulogom u turskoj drami Macolar (emitirana na TV kanalu Show TV). Potom, 2011. godine učestvovala je u TV emisiji “Glumačka škola” (Artiz Mektebi) gdje su se učesnici takmičili u glumačkim vještinama i postala je 1. rangirana. Burcu Biricik sudjelovala je u mnogim TV projektima, ali je postala popularna ulogom u popularnoj turskoj drami Flames of Desire (Hayat Sarkisi). Glumila je još u serijama Veličanstveno stoljeće, Crvena soba, Camdaki Kiz i u seriji Fatma, popularnom Netflixovom ostvarenju,gdje je glumila glavnu ulogu.

Ova simpatična glumica je zaštitno lice Emotion dezodoransa, Braun linije za depilaciju i poznate Turske modne marke Penti, čiju kolekciju ženskog rublja, spavaćeg programa, kompletnu ponudu i kolekciju za plažu i sve vrste čarapa, možetete pronaći i kod nas.