Ljepša sam od tebe

Ljepša sam od tebe

Hit ljeta 2022. je sigurno serija “Ljepša sam od tebe”. Ova romantična komedija je pravo osvježenje i nećete zažaliti ako odvojite svoje vrijeme za gledanje baš ove turske serije.

Radnja se odvija u prelijepom Istanbulu. U centru zbivanja je ugledna i najpoznatija klinika za plastičnu hirurgiju u Turskoj. Njeni doktori i hirurzi svakodnevno rade na uljepšavanju poznatih i bogatih ličnosti.

Dva doktora, Emir i Efsun, djeca partnera ove klinike će morati raditi zajedno i boriti se za mjesto direktora klinike. Uprkos privlačnosti koju osjećaju jedno prema drugom, neće dozvoliti da ih to omete u ratu koji su objavili jedno drugom.

  • Naziv na našem: Ljepša sam od tebe
  • Naziv na turskom: Senden Daha Guzel
  • Naziv na engleskom: I’m Prettier Than You
  • Žanr: romantična komedija
  • Glume: Cemre Baysel, Burak Celik, Ebru Cundubeyoglu, Berat Yenimlez, Sevinc Erbulak, Berat Yenimlez
  • Režija: Ketche, Deniz Kolos
  • Scenario: Ayse Kutlu
  • Premijera: 7.6.2022.
  • Sezona: 1
  • Trajanje epizode: 120 minuta

Radnja serije

Efsun je dermatolog i ima svoju ambulantu u Antepu. Omiljena je i poštovana među seljanima. Svoje usluge većinom ne naplaćuje, a njene kreme i melemi su naširoko poznati. Živi sa ocem na farmi i obožava konje i mirni seoski život. Ona je jedna simpatična, duhovita i vedra djevojka.

Jednog dana njenu rutinu i bezbrižnost kvari dolazak stranca Emira koji se predstavlja kao šofer njene majke i traži od Efsun da pođe u Istanbul da razgovara sa svojom majkom koja ju je davno napustila. Efsun prema gospođi Pervin ne osjeća ništa sem prezira. Odrasla je sa ocem koji se odao alkoholu kada ih je Pervin ostavila i nikada je više nije ni čula ni vidjela.

Efsunina majka Pervin je oduvijek bila ambiciozna žena i za nju ostanak na selu nije bio opcija. Ostavila je muža i dijete i otišla u istanbul. Tamo je sebi izgradila karijeru i otvorila kliniku za plastičnu hirurgiju. Zajedno sa partnerom Kayom napravila je veliki uspjeh i postigla da njena klinika bude broj 1 u Turskoj.

Da bi Emir ubijedio Efsun da krene sa njim u Istanbul primoran ju je slagati da joj je majka životno ugrožena i da želi da je vidi i traži oproštaj on nje. To se ispostavi kao jedna velika laž. Emir dovodi Efsun u majčinu kliniku gdje ju ona dočekuje zdrava i prava. Još se ispostavi da Emir nije vozač, nego ugledni plastični hirurg i sin majčinog partnera.

Emir potiče iz bogate porodice. Otac ima više privatnih klinika i od svoje djece očekuje ništa manje od savršenstva. Prema Emiru je uvijek bio strog, što je uveliko uticalo na njegov karakter i vječitu želju za usavršavanjem i dokazivanjem. On postaje jedan od najboljih i najtraženijih plastičnih hirurga. Djevojke mu se same bacaju pod noge, što on rado prihvata, ali ima pravilo da se ne upliće u veze sa koleginicama sa posla. Njegova želja je da mu otac prepusti kliniku i uradiće sve da to i postigne.

Efsun ostaje zatečena onim što vidi i čuje i odlučna je da odmah napusti Istanbul i vrati se svojoj kući. Međutim, majka joj prijeti da će joj oduzeti farmu ukoliko Efsun ne pristane da vodi njenu kliniku na tri mjeseca. Naime, Pervin mora na operaciju ruke da bi se mogla vratiti u salu i svom poslu. Efsun nema druge opcije nego pristati na ucjenu. Njen jedini uslov da niko ne sazna čija je kćerka i da za ta tri mjeseca Efsun nikako ne viđa majku.

Emir će biti jako ljut kad čuje da Efsun dolazi na mjesto koje je trebalo biti samo njegovo. Njih dvoje su prinuđeni zajedno voditi kliniku i dogovarati se što ni jednom ni drugom ne odgovara. Šta će biti kada isteknu ta tri mjeseca? Da li će se Efsun vezati za kliniku i ljude koji rade u njoj? Hoće li ona i Emir uspjeti riješiti svoje nesuglasice? Kako će privlačnost koju osjećaju jedno prema drugom uticati na njihov posao?

Glavni glumci

Cemre Baysel u ulozi Efsun

Ljepša sam od tebe
glumica Cemre Baysel

Datum rođenja: 5.2.1999. godine
Horoskopski znak: Vodolija
Mjesto rođenja: Izmir, Turska
Visina: 166 cm
Boja očiju: Zelena
Boja kose: smeđa

Obrazovanje: Ege University Teachers’ College – Nastava umjetnosti (Ege Universitesi Resim Ogretmenligi Bolumu)

Agencija za talente: Talento Cast Agency

Biografija: Cemre Baysel rođena je 5. 2. 1999. godine u Izmiru. Iako studira umjetnost na Sveučilištu Ege, odlučuje postati glumica. Debitirala je ulogom u turskoj seriji Yesil Deniz 2014. godine. Serije u kojima je još glumila su : Moja lijeva strana, Ramo, Baht Oyunu.

Burak Celik u ulozi Emira

Ljepša sam od tebe
glumac Burak Celik

Datum rođenja: 21.7.1992. godine
Horoskopski znak: Rak
Mjesto rođenja: Istanbul, Turska
Boja očiju: plava
Boja kose: smeđa

Burak Celuk je rođen 1992. godine u Turskoj. Majka potiče sa Balkana, dok je očeva strana sa Ordua. Burak je glumac i model. Na takmičenju 2013. godine osvojio je prvo mjesto za najboljeg modela svijeta. Svoju glumačku karijeru je započeo u seriji Crna ruža. Zatim je imao glavnu ulogu u seriji Hayat Servince Guzel. Glumio je i u seriji Obećanje, a trenutno ga možemo gledati u seriji Ljepša sam od tebe.