Serija Marašli

Marašli

U centru radnje je samohrani otac i biši vojnik Marašli (Burak Deniz), koji je život posvetio bolesnoj kćerki. Jednog dana spašava lijepu djevojku Mahur (Alina Boz) koja se našla na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Njen otac traži od Marašlija da joj bude telehronatelj, na šta ovaj i pristaje uprkos Mahurinom protivljenju.

U glavnoj muškoj ulozi je turski glumac Burak Deniz, dok je u glavnoj ženskoj ulozi Alina Boz. Burak je mladi glumac kojeg ste mogli gledati u serijama Naša priča i Nedovršena ljubav. Glumac koji je pokazao svoj talenat u različitim ulogama, imaće priliku da se pokaže i u ozbiljnoj ulozi gdje glumi bivšeg vojnika specijalnih snaga. Glumica Alina Boz je postigla popularnost glumeći u seriji Ljubav 101.

 • Naziv na našem: Marašli
 • Naziv na turskom: Marasli
 • Naziv na engleskom: Marasli
 • Žanr: Drama, Akcija
 • Glume: Burak Deniz, Alina Boz, Kerem Atabeyoglu, Saygin Soysal, Serhat Mustafa Kilic, Rojda Demirer, Melis Isiten, Ahmet Varlı
 • Režija: Arda Sarigun
 • Scenario: Ethem Ozisik
 • Premijera: 11.1.2021.
 • Trajanje epizode: 120 minuta
 • Sezona: 1
 • IMDb: 8.9

Sadržaj serije

Priča prati mladu i lijepu fotografkinju Mahur koja ulazi u jednu knjižaru polovnih knjiga, gdje traži od prodavca jedno staro djelo. Ne nalazeći ono što je tražila kreće dalje u obilazak starog dijela Istanbula. Pred knjižarom ugleda vlasnikovog psa, gdje ga fotografiše i pas kreće za njom. Ulazi u jedno skladište da napravi par fotografija ne sluteći da će postati svjedok ubijstva poznatog javnog tužioca. Ona postaje ne samo očevidac nego i svjedok s neoborivim dokazima u obliku fotografija koje je napravila. Kada je ubice primjete, kreću na nju.

Marašlija je bivši vojnik specijalnih snaga. Nakon jedne pucnjave gdje mu kćerka biva ranjena, on napušta posao i otvara knjižaru polovnih knjiga. Ranjavanje koje se desilo na izletu, ostavilo je posledice na psihičko i fizičko zdravlje djevojčice. Od toga dana nije progovorila ni jednu jedinu riječ, a Maraš se zakleo da će otkriti ko sve stoji iza nesreće koja ih je zadesila. Maraš joj poklanja svu pažnju i trudi se na sve načine da curica ima što kvalitetniju njegu.

Njegov život se još jednom mijenja kada jednog dana u knjižaru uđe lijepa Mahur. Na izlasku iz knjižare saznaje da je njegov pas pošao za djevojkom i on kreće da ga traži. Pažnju mu privuče pucnjava koju čuje u skladištu. Tu ulazi i spašava Mahur iz opasne situacije u kojoj se našla.

Prije nego što su izašli iz skladišta uspio je, bez da je iko primjetio, pokupiti karticu na kojoj su fotografije. U policijskoj stanici Mahur, na Marašlijevo protivljenje, otkriva sve detalje policiji. On joj skreće pažnju da je samu sebe osudila na progonjenje, i da mafijaši neće stati dok je ne pronađu.

Mahurov otac, poznati i bogati biznismen, svjestan opasnosti kojoj je izložena njegova kćerka, moli Marašlija da joj bude telohranitelj i da pazi na nju na svakom koraku. Mahur se protivi tome da je neko nadgleda, i pravi scene. Marašli je uspijeva spasiti od atentata, za koji ona nije bila ni svjesna. Zbog njenog neodgovornog ponašanja, Marašli odluči da napusti posao, sve dok ne uoči nešto što ukazuje na povezanost Mahurine porodice i pucnjave u kojoj je ranjena njegova kćerka.

Da li će mafijaši uspjeti da ubiju lijepu Mahur? Hoće li Marašli uspjeti da odbrani nju i njenu porodicu? Hoće li uspjeti otkriti ko stoji iza ubijstva kojem je prisustvovala Mahur? I da li će Marašli naći povezanost između njene porodice i pucnjave na izletu?….

glumci serije Marašli
Glavni glumci serije Marašli

Glavni glumci

Burak Deniz u ulozi Marašlija

Turski glumac Burak Deniz je rođen 17.2.1991. godine u Istanbulu. Odrastao je u Izmitu kao dijete razvedenih roditelja. Majka mu je umrla 2014.godine, a otac u novembru 2020. godine od srčanog udara.

Diplomirao je Istoriju umjetnosti, a na časove glume je krenuo još kao srednjoškolac. Glumačku karijeru je započeo u seriji Kolej Gunlugu. Nakon toga su uslijedile uloge u serijama Sultan (2012) i Kacak (2013).

2015. godine je glumio u turskoj verziji američke serije O.C. pod nazivom Medcezir. Iste te godine se pojavio u turskoj verziji američke serije Pretty Little Liars. Glumio je Merta u poznatoj seriji Kraljica noći (2016) uz Murata Yildirima i Meryem Uzerli.

Postao je poznat široj publici ulogom Murata Sarsilmaza u seriji Ljubav ne razumije riječi (Ask Laftan Anlamaz), gdje je glavnu žensku ulogu imala Hande Ercel. Pored ove serije poznat je i po drugim ostvarenjima kao što su serije Naša priča-Bizim Hikaye (2017), gdje je glavnu žensku ulogu imala Hazal Kaya i serija Nedovšena ljubav-Yarim Kalan Asklar (2020), gdje je glumio uz glumicu Dilan Cicek Deniz. Od januara 2021. ga možete gledati u novoj seriji Marašli.

U vezi je sa manekenkom Didem Soydan. Prije nje je bio u trogodišnjoj vezi sa glumicom Busrom Develi (2015-2018).

Alina Boz u ulozi Mahur

Alina Boz je rusko-turska glumica rođena 14.6.1998. u Moskvi. Majka joj je Ruskinja a otac Turčin. Sa sedam godina se sa porodicom preselila u Tursku zbog očevog novog posla. Završila je privatnu srednju školu nakon koje je upisala plesnu akademiju. Prije glume se bavila plesom i modelingom.

Glumačku karijeru je započela ulogom u seriji Cesur Hemsire (2013). Sledeće godine je dobila ulogu u seriji Paramparca, gdje je glumila Hazal. Narednih godina je glumila u filmovima i serijama, od kojih su najpoznatije Ti si moja domovina (2018) i Netflix turska serija Ljubav 101 (2020). Trenutno je možete gledati u seriji Marasli u glavnoj ženskoj ulozi.

Bila je u višegodišnjoj vezi sa turskim glumcem Burakom Yorukom, a od 2020. godine je u vezi sa turskim pjevačem Mithat Can Ozerom. Osvojila je nagradu Zlatni leptir 2020. godine u kategoriji Shining Star.

Saygın Soysal u ulozi Savaša

Glumac Saygın Soysal je rođen 21.5.1982. godine u Ankari. Dvije godine je u braku sa Gokce Uzun.

Saygın Soysal je glumac koji uglavnom glumi negativce, i to mu odlično stoji. Najpoznatije serije u kojima je glumio su Asi (2007-2008), Sulejman Veličanstveni (2013), Prljavi novac i ljubav (2014), 46 Yok Olan (2016), Cukur (2018), The Protector (2018). Od januara 2021. ga možete gledati kao negativca u seriji Marasli.