Melek

Melek

Turska serija Melek je potresna priča o ženi čiji je život sve samo ne lak. Boriće se kao lavica za svoje troje djece, nakon što se muž na prevaru razveo od nje i oduzeo djecu. I to sve na dan kad je otkrila da boluje od raka limfnih žlijezda. Ona pronalazi svoju djecu i vraća se u rodno mjesto, koje je napustila prije 20 godina.

Ovo je priča o dvije poredice Karadag i Širhan koje su povezane vijekovima i do čijeg razdora dolazi kada Melek, kćerka porodice Karadag biježi sa svoje svadbe i ostavlja Halila, sina porodice Širhan radi drugog muškarca.

Kako će Melek biti dočekana u svom rodnom mjestu i da li će joj porodica oprostiti, obavezno pogledajte u ovoj napetoj drami koja se počela prikazivati na Novoj TV.

 • Naziv na našem: Melek / Moje ime je Melek
 • Naziv na turskom:  Benim Adim Melek
 • Naziv na engleskom: My name is Melek
 • Žanr: drama
 • Glume: Nehir Erdogan, Kutsi, Kaan Cakir, Mustafa Mert Koc
 • Režija: Cem Akyoldas
 • Scenario: Cem Akyoldas, Berfu Ergenekon, Nilufer Ozcelik
 • Trajanje epizode: 120 minuta
 • Premijerno emitovanje: 25.9.2019. – 19.5.2021.
 • Sezona: 2
 • Epizoda: 66
 • IMDb: 5.2

Sadržaj serije

Serija počinje u Berlinu, prikazujući ženu po imenu Melek. Ona je Turkinja koja živi u Njemačkoj sa suprugom i njihovo troje djece,  sedamnaestogodišnjim blizancima Kerem i Defne, i petogodišnjim dječakom Alijem. Radi u tekstilnoj industriji i trudi se održati balans između posla u fabrici, obaveza kod kuće i smirivanju blizanaca koji imaju naglu narav.

Kerem želi postati slavni fudbaler i priuštiti majci sve što poželi. Mašta da joj pruži mir i da je oslobodi napornog posla koji radi svaki dan. Zna često da plane i da se potuče. Naročito je osjetljiv na majku i boli ga kad vidi očevo ponašanje prema njoj. Defne je gimnazijalka lijepog glasa i želi da se probije kao pjevačica. Već pjeva u jednom bendu i želi da ide na turnije, te majci laže da ide na ekskurziju sa školom.

Melekin muž Alpay je sebičan muškarac koji troši novac na kockanje, opijanje i švalerku. Zajedno sa ljubavnicom skuje plan kako da se razvede od Melek i oduzme joj djecu. Prema najmlađem sinu je posebno grub i djeci stalno govori protiv majke koja ih uči tradiciji i vrijednostima koje je ona usvojila kao dijete.

Na dan kada je Alpay uspio tajno da se razvede od Melek, ona saznaje da boluje od raka limfnih žlijezda. Dolazi kući i svijet se ruši kada vidi da muž vodi djecu sa sobom kod ljubavnice i govori joj da su razvedeni.

Melek uspijeva da dođe do djece i zajedno sa njima bježi u svoj rodni grad iz kojeg je otišla prije 20 godina… Melek je bila prva godina fakulteta kada je otac odlučio da je uda za Halila, sina svoga dugogodišnjeg prijatelja. Iako je Halil bio dobar momak i mnogo je volio Melek, ona nije bila spremna za udaju, te je na dan svadbe pobjegla sa Alpayom u Njemačku. Od toga dana dolazi do razdora između dvije porodice koje su vijekovima bile povezane. A Melek je odbačena od svojih najbližih, i za nju nikad više nisu htjeli da čuju.

Da li će porodica prihvatiti Melek i njenu djecu nakon dugih dvadeset godina ili će se naći na ulici bez novca i ičije podrške? Hoće li Alpay krenuti za djecom? Kako će se blizanci snaći u seoskoj sredini daleko od života na koji su navikli? Sve to gledajte u ovoj potresnoj drami koja će vas ganuti do suza…

Glumci serije Melek

Nehir Erdogan u ulozi Melek

Turska glumica Nehir Erdogan je rođena 16.6.1980. u Izmiru, Turskoj. U horoskopu je Blizanac. Poznata je po ulogama u serijama Yabanci Damat, Ask Bir Hayal, Son i Benim Adim Melek. 2014. godine se udala za Ahmet Sesigurgila sa kojim ima dvije kćerke.

Ahmet Kutsi Karadogan u ulozi Halila

Ahmet Kutsi Karadogan je rođen 16.3.1973. u Malatyi, Turskoj. U horoskopu je Riba. Bio je u braku sa Sinem Bayraktutar. Poznat je po serijama Doktoriar (2006), Kahramanlar (2009), Huzur Sokagi (2012), Kalbimdeki Deniz (2016) i Benim Adim Melek (2019 – 2021).