Moja lijeva strana

Moja lijeva strana

Za ovu seriju se kaže da je nova verzija serije Zvala se Feriha, koja je bila pravi hit, kako u Turskoj tako i kod nas i u regionu. Ostaje nam samo da vidimo li će nas Özge Yağız i Tolga Mendi uspjeti očarati kao glumci Cagatay Ulusoy i Hazal Kaya u seriji Zvala se Feriha.

Nova Turska serija Sol Yanim se počela snimati u Turskoj u septembu a počinje s prikazivanjem 26. novembra na STAR TV-u. Promocija serije Moja lijeva strana u produkciji BKM probudila je veliku znatiželju i postala je serija o kojoj se najviše pričalo. U glavnim ulogama su se našli glumica Özge Yağız i glumac Tolga Mendi. Lijepu Özge ste imali priliku gledati u dvije sezone serije Zakletva. U trećoj sezoni njen lik umire i ona se pridružuje novoj glumačkoj ekipi i priči Moja lijeva strana.

 • Naziv na našem: Moja lijeva strana
 • Naziv na turskom: Sol Yanim
 • Naziv na engleskom: My left side
 • Žanr: Drama, Romansa
 • Glavni glumci: Özge Yağız, Tolga Mendi, Cemre Baysel, Emre Bey, Defne Samyeli, Cansel Elçin
 • Režiser: Serdar Gözelekli
 • Scenarista: Melis Civelek – Özlem Tenter
 • Premijera: 26.11.2020. – 17.2.2021.
 •  Sezona: 1.
 • Epizoda: 12
 • Trajanje epizode: 120 minuta

O čemu se radi

Ova serija će vam otkriti tajne glamurozne i savršene porodice Kutlusoy, kao i tajne majke i kćerke koje pokušavaju da se naviknu na skoroman život u novom susjedstvu. Ovdje će se spojiti životi troje ljudi, koji se uopšte i ne poznaju.

Mlada djevojka Serra (Özge Yağız) je slatka i snalažljiva djevojka koja tek uči o ljepotama i čarima životu. Od malena se brine o majci i zahvaljujući životu koji joj je nametnut dosta je zrelija od svojih vršnjaka. Kao mala prisustvovala je događaju koji joj se urezao u sjećanje i kojeg nikad neće zaboraviti. Samoubijstvo brata Yigita, momka koji je presjekao sebi vene je zauvijek promijenio njen i majčin život. Zahvaljujući tom događaja, majka je postala nestabilna i zavisna o tuđoj pomoći. Osim što pomaže majci, Serra radi u luksuznom hotelu i i tako zarađuje za život. Pohađa prestižnii privatni fakultet zahvaljujući stipendiji koju je dobila na osnovu svog zalaganja i truda.

Za razliku od nje, tu je Selim, bogati naslednik porodice Kutlusoy, koji dolazi na fakultetu samo reda radi. Stalno je izložen kritikama svoga oca Ihsana, zbog neodgovornog ponašanja i pretjeranog uživanja u izlascima i zabavama.

Pokušavajući da ne zakasni na nastavu, Serra stiže limuzinom u školu, kao rezultat incidenta u hotelu. Njena pojava izaziva veliko interesovanje kod studenata, i odjednom su sve oči uprte u Serru. Tu dolazi do pogrešnog tumačenje i njena reputacija vrtoglavo raste. Upravo će se tu sresti i sa Selimom, kojeg će zainteresovati ova djevojka koja mu se suprostavila kad nije htjela da se pomjeri s autom. Ko je djevojka koja ima hrabrosti da se njemu suprostavi. Ovaj susret će uticati na oboje, i tu kreće zaplet. U centru zbivanja će biti studentski život i trendovi koje mladi bogati naslednici postavljaju.

Serija Moja lijeva strana se prikazuje već par sedmica, i iako je postigla dobru gledanost, nije postigla onoliki rejting kojem su se nadali. Od narednih sedmica će zavisiti koliko će ova serija imati epizoda i da li će ranije završiti nego što je planirano.

Glavni glumci

Özge Yağız u ulozi Serra

Prelijepa turska glumica Özge Yağız je rođena 10.4.1997. godine u Istanbulu. Njen horoskopski znak je Ovan. Visoka je 1,69 m i teška 52 kg. Diplomirala je na Univerzitetu u Başkentu komunikacijske nauke, a zatim je uspješno završila glumu u Studiju No10.  Prvu ulogu je ostvarila kao Zeliha u dramskoj seriji “Adini sen koy “(2016). Ova mlada glumica je stekla veliku slavu zahvaljujuči glavnoj ulozi u seriji “Zakletva”(2019). Lik Rejhan, koja ona glumi umire u trećoj sezoni. Odbila je mnoge uloge zato što joj je navodno nisu sviđali likovi koje je trebala da glumi. Ali prihvatila je glavnu žensku ulogu u novoj seriji “Sol Yanim” koja se trenutno snima (2020).

Tolga Mendi u ulozi Selima

Turski glumac Tolga Mendi je rođen 23.3.1993. godine u Izmiru. Visok je 1.86m. Diplomirao je na Univerzitetu Çukurova. Poznat je po ulogama koje je ostvario u serijama Acı Aşk -2015.(Gorka ljubav), Rüzgarın Kalbi (2016), Yeni gelin (2017). Vjeruje se da će mu uloga Selima u seriji Moja lijeva strana donijeti veliki uspjeh.

Cansel Elçin

Cansel Elçin je rođen 20.9.1973. godine u Izmiru. Preselio se sa porodicom u Francusku kad je imao 9 godina. Govori tri jezika: Francuski, Engleski i Turski. Studirao je u Francuskoj, gdje je bio u klasi sa Audrey Tautou. Oženjen je glumicom Zeynep Tugçe Bayat. Glumio je u mnogim serijama i filmovima, od kojih su najpoznatiji Hatırla Sevgili (2006), Gönülçelen (2010), Ağlama Anne (2018). Pojavljuje se u novoj seriji Sol Yanim (2020).

Esra Bezen Bilgin

Poznata turska glumica koja se dugo nije pojavljivala u serijama. Rodjena je 1973. godine u Ankari. Udata je za Mehmet Ergena. Poznata je po ulogama u Ana Yurdu (2015), Silsile (2014) and Kusursuzlar (2013). U seriji Moja lijeva strana glumi Serrinu majku.

Feyza Civelek

Turska glumica Feyza Civelek je rođena 1995. godine u Istanbulu. Poznata je po ulogama u serijama Feriha Koydum (2011), Gullerin Savasi (2014) and Kavak Yelleri (2017). Ovu glumicu koja je glumila i u seriji Zvala se Feriha, možete gledati u novoj seriji Sol Yamin, ali sa 20 kg manje. Zbog uloge u kojoj će se pojaviti u ovoj seriji morala je da smrša, te je sa 78kg smršala na 58 kg. Pored dijete, praktikovala je i duge šetnje i spremno dočekala snimanje.

Moja lijeva strana