Najbolje ocjenjene turske serije

Najbolje ocijenjene turske serije u 2020

Pozovi mog menadžeraMenajerimi Ara 

Žanr: Akcija, drama, triler, romantika

U glavnim ulogama: Canan Ergüder, Barış Falay, Ahsen Eroğlu, Deniz Can Aktaş i Tuba Büyüküstün

Premijerno prikazivanje: avgust 2020.

Pozovi mog menadžera

Sadržaj

Pozovi mog menadžera je jedna od najočekivanijih turskih serija koja se napokon počela emitovati ovog avgusta. Glumačka postava serije Menajerimi Ara ili Call My Manager (Pozovi mog menadžera) se sastoji od mnogo poznatih i slavnih turskih glumaca, koje ste imali prilike gledati i u drugim hit turskim serijama.

Pozovi mog menadžera je priča koja se vrti oko Diclela koji dolazi u Istanbul kako bi pronašao posao u industriji zabave. Susreće se sa razočaranjem, nadom, pomiješanim osjećanjima, moći, novcem i žeđi za slavom u medijskoj industriji. Da biste saznali više, morali biste gledati ovu tursku seriju na Star TV-u ili na nekom sajtu s engleskim ili našim titlovima.

Ramoserija o osveti i ljubav

Žanr: Osveta, akcija, ljubav, triler

U glavnim ulogama: Esra Bilgiç, Murat Yıldırım, Cemre Baysel, Yiğit Özşener i Mehmet Sait Ergenç

Premijerno prikazivanje: januar 2020.

Ramo

Sadržaj

Ramo je serija o osveti i ljubavi sa Murat Yıldırımom i Esrom Bilgiç u glavnim ulogama. Nakon velikog uspjeha koji je postigla u seriji Ertuğrul kao Halime Hatun, lijepa glumica Esra Bilgiç je izabrala jedinstvenu ulogu da produži svoju karijeru u turskoj industriji zabave. I turski miljenik serija Murat Yıldırım takođe je dobio priliku da još jednom pokaže svoj veliki talenat. Mogli ste ga gledati u serijama Asi, Ljubav i kazna, Kraljica noći.

Radnja serije Ramo govori o borbi hrabrog i mladog momka Rama koji se odluči izboriti za pravdu za svoju porodicu. Međutim, zaljubi se u kćer vođe podzemlja ‘Sibel’, šefa tog nepravednog svijeta. Da li će ga ljubav odvratiti od borbe, ili će naći balans između ove dvije njemu jako bitne stvari?

Ambasadorova kćiSefirin Kizi

Žanr: Tragedija, romansa, ljubavna priča, emotivna drama

U glavnim ulogama: Engin Akyürek, Neslihan Atagül, Uraz Kaygılaroğlu, Tulin Yazkan i Beren Gencalp

Pemijerno prikazivanje: 16. decembar 2019.

Ambasadorova kći

Sadržaj

Ambasadorova kći je turska serija koja ima veliku gledanost međunarodnih i lokalnih ljubitelja turske drame. Priča se vrti oko djevojke Nare (Neslihan Atagül) koja je kći ambasadora. Zbog očevog posla cijeli život se selila iz jedne države u drugu, ali je svakog ljeta dolazila u rodni Bodrum, gdje je još kao dijete upoznala dječaka Sancara i zaljubila se u njega. Za njihovu ljubav znali su svi mještani i oni su živjeli za dan kad će porasti i vjenčati se.

Sancar (Engin Akyürek) je siromašni mladić koji živi u maloj kolibici sa ocem, majkom, bratom i sestrom. Radi u polju maslina, i željno iščekuje ljeta da se vidi sa svojom dragom Nare. Uprkos velikim klasnim razlikama oni su se zavoljeli i na kraju i vjenčali.

Prve bračne noći, nakon što Sancar shvati da Nare nije nevina, izbacuje je vani, ne vjerujući joj da je bila žrtva silovanja. Djevojka nestaje bez traga i glasa. Neki vjeruju da se bacila s litice u smrt, neki da se pretvorila u pticu i odletjela, a neki da se prvim avionom vratila u Evropu… Posle 8 godina Nare se pojavljuje pred Sancarom na dan njegove svadbe i dovodi mu kćerku Melek, za čije postojanje Sancar nije ni znao.

U glavnim ulogama su poznati glumci Engin Akyürek i Neslihan Atagül. Engina najbolje znamo po serijama Fatmagul i Prljavi novac i ljubav. A glumicu Neslihan Atagül ste imali priliku gledati u mega popularnoj turskoj seriji Beskrajna ljubav (Crna ljubav).

KrivicaArıza

Žanr: Akcija, Romantika, Triler, Drama

U glavnim ulogama: Tolga Saritas, Ayça Aysin Turan, Olgun Toker, Dilara Aksüyek, Levent Can, Pinar Caglar Genctürk i Murat Daltaban

Premijerno prikazivanje: septembar 2020.

Krivica

Sadržaj

Arıza je nova romantična triler serija Tolga Saritasa u kojoj igra ulogu taksiste koji pripada tipičnoj turskoj porodici. Serija Arizi govori o taksistu Aliju Rizi Altayu i Halide Gürkan, uspješnoj doktorici.

Susreću se tako što Halide, nakon odbijene prosidbe, ulazi u Alijev taksi. Ali Burak, kojeg je odbila, je izvlači iz taksija, i tu se Ali umiješa i spasi je od navalentnog momka. Burak mu to neće oprostiti, i učinit će nešto neoprostivo, što će navesti Alija da postane kriminalac. Da biste saznali više o ovoj triler romantičnoj turskoj seriji, morali biste je gledati na Show TV-u ili na bilo kojoj web stranici koja dopušta turske serije sa engleskim ili našim titlovima.

Ethos

EthosBir Baskadir

Žanr: Akcija, drama, misterij, triler

U glavnim ulogama: Öykü Karayel, Fatih Artman, Defne Kayalar, Settar Tanriögen, Funda Eryigit i Neil Vanides

Premijerno prikazivanje: 2020.

Sadržaj

Postoje dobre vijesti za one koje vole da gledaju turske serije na Netflixu, jer imamo jednu takvu koja se skoro pojavila na Netflixu i već ostvarila dobru gledanost. Ime te serije je Bir Baskadir.

Radnja serije Ethos se vrti oko likova koji pripadaju različitim sociokulturnim sredinama i međusobno se susreću zbog vlastitih misterija.

Ukratko, ova Netflix turska serija je puna drame, akcije i misterija. Također, cijela glumačka ekipa je vrhunska, i njihova gluma nikog neće ostaviti ravnodušnim.