Najbolje ocjenjene turske serije

Najbolje ocijenjene turske serije u 2020

Crvena sobaKırmızı Oda

Žanr: Drama, psihološki, misterija

Igraju: Binnur Kaya, Meric Aral, Tülin Özen, Gulcin Kultur Sahin, Sezin Bozaci, Burak Sevinç i Baran Can Eraslan

Premijerno prikazivanje: septembar 2020.

Crvena soba

Sadržaj

Crvena soba je jedna je od najkontraverznijih turskih TV serija iz 2020. godine zbog svoje jedinstvene radnje. Crvena soba je TV serija koja je došla s drugačijim konceptom. Radnja se vrti oko psihološke klinike u kojoj se liječe različiti pacijenti, a u svakoj se epizodi prikazuje priča o novom pacijentu.

Serija će vjerovatno steći još veću gledanost zbog tema koje obrađuje gdje su predstavljeni razni psihijatrijski stavovi koji se javljaju zbog neke traume ili događaja u našem životu. Gledajući ovu seriju možemo nešto i naučiti i primijeniti u našim životima pri rješavanju nekih poremećaja i mentalnih trauma.

Pokucaj na moja vrataSen Çal Kapimi

Žanr: Romansa, avantura, humoristična

Igraju: Hande Erçel, Kerem Bürsin, Neslihan Yeldan, Bige Önal, Evrim Dogan, Ismail Ege Sasmaz

Premijerno prikazivanje: juli 2020

Pokucaj na moja vrata

Sadržaj

Pokucaj na moja vrata je još jedna romantična turska dramska serija u kojoj glumi lijepa i talentovana glumica Hande Erçel. Kako ljubitelji turskih serija vole gledati romantične drame Hande Ercel, tako se i serija Sen Çal Kapimi smatra još njenim jednim velikim hitom.

Radnja se vrti oko lijepe i skromne djevojke Ede, koja veoma strastveno pristupa svome obrazovanju i planovima za usavršavanjem. Kada joj oduzmu stipendiju svi njeni planovi o postdiplomskim studijama u Italiji padaju u vodu. Sarkan, vlasnik firme koja je uskratila Edi stipendiju, joj nudi da glume da su u vezi dva mjeseca, a za uzvrat on će joj srediti da ode na studije u inostranstvo. Da li će se ovo dvoje mladih i tvrdoglavih ljudi uspjeti složiti i odglumiti zaljubljenost novinarima i okolini, ili će se iz ove lažne veze izroditi prava ljubav, saznajte gledajući seriju na jednom od kanala gdje se prikazuje.

AmanetEmanet

Žanr: ljubavna, emotivna drama

Igraju: Halil Ibrahim Ceyhan, Sıla Türkoğlu, Berat Rüzgar Özkan, Melih Özkaya, Gülderen Güler i Gülay Özdem

Premijarno prikazivanje: mart 2020.

Amanet

Sadržaj

Amanet je još jedna turska dramska serija Kanala 7 koju su pokrenuli nakon velikog uspjeha serije Zakletva. Emanet je priča je o bogatom poslovnom čovjeku Yamanu, kojeg glumi Halil Ibrahim Ceyhan.

Yaman je proživio teško i siromašno djetinjstvo, obilježeno majčinim odlaskom i očevim samoubijstvom, zbog čega je postao vrlo ozbiljan i introvertan čovjek. Jedina osoba do koje mu je stalo je njegov bratić Jusuf o kojem je preuzeo brigu nakon što je dječak ostao i bez majke i oca. Međutim, Yamanov svijet se polako počne mijenjati kada im Jusufova tetka Seher uđe u život.

JamaÇukur

Žanr: Triler, akcija, romansa

Igraju: Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deniz, Barış Arduç, Erkan Kolçak Köstendil, Öner Erkan i Perihan Savas

Premijerno prikazivanje: 2017

Jama

Sadržaj

Ako volite da gledate serije s puno uzbuđenja, akcije i romantike, onda ćete uživati u gledanju serije Jama. Cukur je ime mjesta koje se nalazi u predgrađu Istanbula, a Kocovali je autoritativna porodica koja kontroliše ovo područje. Oni su moćni zbog svojih kriminalnih radnji kao što je trgovina oružjem. Međutim, priča ove turske serije se mijenja kada se suoče s rivalom koji se za razliku od porodice Kocovali, bavi i drogom.

U ovoj dramatičnoj seriji ćete imati priliku vidjeti i nasilne i ljubavne scene, ispunjene nježnim i toplim osjećanjima. Prošle su 2 sezone Jame, a treća sezona se ovih dana prikazuje na Show TV-u. Da biste saznali sve o ovoj seriji, morat ćete pogledati nekoliko epizoda. Za mnoge ljubitelja serija, Jama je jedna od najboljih turskih drama koju su imali priliku gledati.

Ljubav 101Ask 101

Žanr: tinejdžerski, ljubavni, komedija

Igraju: Kubilay Aka, Kaan Urgancioglu, Mert Yazicioglu, Alina Boz, Selahattin Pasali, Ipek Filiz Yazici i Pinar Deniz

Premijerno prikazivanje: april 2020.

Ljubav 101

Sadržaj

Ljubav 101 je još jedna Netflixova turska serija. Priča ove serije se razlikuje od tipičnih turskih drama. Radi se o tinejdžerima iz 1990-ih koji pokušavaju uspostaviti ljubavni odnos između svoje profesorice i košarkaškog trenera. Ukratko, Ljubav 101 je puna avanture i romantike. A sigurno je da vrijedi pogledati ovu romantičnu tursku seriju na Netflixu.

Kaan Urgancioglu ovog puta igra pozitivnu ulogu, i bez sumnje mu odlično stoji uloga košarkaškog trenera. Imali ste priliku gledati ga u hit seriji Beskrajna ljubav, u ulozi Emira Kozcuoglua, glavnog negativca.