Nemoguća ljubav

Nemoguća ljubav – Prevrtljivo srce

Turska serija Hercai, koja se prati u više od 120 zemalja, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Nemoguća ljubav, priča rođena iz osvete, između Mirana i Rejhan, zaludjela je pola svijeta. Ljubavna drama Prevrtljivo srce (Hercai) osvojit će i vaša srca, i zaintigirat će i naprobirljiviju publiku.

Dvije sezone pune napetosti, osvete i nemoguće ljubavi su iza nas, a u toku je snimanje i uporedo prikazivanje treće sezone, koja će biti jednako uzbudljiva i nepredvidiva kao i prethodne dvije sezone od 38 epizoda.

Glavne uloge su pripale glumici Ebru Şahin, i glumcu Akın Akınözü, koji su već imali zapažene uloge u drugim serijama. Ova ljubavna drama se prikazuje petkom od 20h na ATV-u, u trajanju epizode od 150 minuta.

 • Naziv na našem: Nemoguća ljubav / Prevrtrljivo srce / Ljubav osvetnika
 • Naziv na turskom: HERCAİ
 • Žanr: Drama, Romansa
 • Glavni glumci: Ebru Şahin, Akın Akınözü
 • Režiser: Cemal Şan
 • Trajanje epizode: 150 minuta
 • Emituje: Pink, BN Sat
 • Godina prikazivanja: 2019-2021
 • Sezona: 3
 • Epizoda: 69
 • IMDb: 7.0

O čemu se radi?

Radnja se odvija u Midjatu, u Turskoj. Velika i bogata borodica Šadoglu živi tu već vijekovima, i uživa veliko poštovanje svih stanovnika. Rejhan je jedna od unuka ove poznate porodice. Lijepa i naivna djevojka sa glavom u oblacima, i vjerom u bezgraničnu ljubav sa srećnim krajem. Njen djed, ujak i otac su veoma cijenjeni u selu i ugledni ljudi, ali djed je taj koji je glava porodice, i bez njegovog odobrenja ne smije se ništa uraditi. Pa tako ni lijepa Rejhan, koja je više od svega htjela postati učiteljica, nije se mogla školovati, jer nije dobila dozvolu od djeda, koji je nikad nije voljeo kao ostale unuke porodice Šadoglu. Odgojena u tradicionalnom stilu, otac, majka i malena sestrica su bili cijeli njen svijet. Jedino zadovoljstvo nalazi u svom konju i jahanju u cik zore, dok svi spavaju. Upravo će jedan takav izlazak promijeniti tok njenog života. Žureći kući, dok se djed nije probudio i shvatio da je nema, nalijeće na auto, uslijed čega pada s konja i gubi svijest. Budi se u autu prelijepog neznanca Miran Aslanbeja koji je vozi kući. Ono što ne zna, je da je on bogati biznismen koji je već upoznao njenu porodicu u namjeri da sklopi posao sa njima, i da je upravo i krenuo njenoj kući, kad je naletio na nju autom.

Miran Aslanbej je inače naslednik porodice Aslanbej, koja se vratila u Midjat nakon dvije decenije, sa samo jednim ciljom, a to je osveta. Miran punih 27 godina je rastao bez ljubavi, emocija, sreće i jedino što želi je da osveti smrt svojih roditelja, za koju krivi porodicu Šadoglu. Baka Azize, koja ga je odgojila nije mu dopuštala ni jedan trenutak sreće i bezbrižne mladosti, neprestano pričajući mu o smrti roditelja za koju je kriv Hazar Šadoglu, Rejhanin otac.

Rejhanina rodica Yaren je već upoznala Mirana i počela da mašta o zajedničkom životu sa njim. Međutim, Miran traži Rejhaninu ruku od djeda Nasuha, i to već nakon prvog susreta sa njom, kad je izazvao nezgodu sa konjem. Yaren neće nikad oprostiti Rajhan što je Miran upravo nju izabrao, i na sve moguće načine pokušat će sabotirati tu vezu i brak, uništavajući čak i vjenčanicu koju je Rejhan dobila na poklon od Mirana.

Ne sumnjajući u Miranove dobre namjere, otac Hazar i djed daju blagoslov i pristaju da mu daju lijepu Rejhan. Ona ima nedoumice i radije bi da izbjegne brak sa čovjekom kojeg je vidjela samo jednom u životu. Ali Miran svojim neodoljivim šarmom i malim znacima pažnje uspijeva joj osvojiti srce i zaokupiti um.

Idila će trajati do posle prve bračne noći, kada je napušta i ostavlja samu u napuštenoj kolibi govoreći da je sve bila laž, da zaboravi na sve što su doživjeli, i da pita svoju porodicu čime je to zaslužila. Ostavljajući je uplakanu u prašini ispred kolibe da leži, Rejhan mu se zaklinje da mu nikad neće dozvoliti da zaboravi to što joj je uradio.

A sve u vezi njega bila je laž. Njegovo prezime, porodica, vjenčanje, sve je ranije smišljeno sa samo jednim ciljem, a to je da stekne povjerenje porodice Šadoglu, i da mu oni daju Rejhan za ženu, koju će dan kasnije ostaviti, i na najpodliji način poniziti nju i njenu porodicu. Ono na što nije računao je ljubav koju je počeo da osjeća prema ćerki svog najvećeg neprijatelja.

Ostavlja je pred kolibom boreći se sa osjećanjima za koja je mislio da ne može da posjeduje. Čovjek, koji je cijelog života razmišljao samo o osveti i planirao do najsitnijih detalje kako na najsuroviji način kazniti neprijatelja, odjednom gubi kontrolu i više ne može da kontroliše razum i srce. Grize ga savjest, i osjeća veliki nemir ne znajući šta se desilo sa Rejhan i gdje je otišla. Nije znao da će je porodica osuditi na smrt zbog sramote koje im je priredila. Odlučan da je spasi, kreće sa drugom Fikretom da je traži nakon saznanja da je spalila kolibu u kojoj su bili.

Da li će je naći i spasiti od sudbine koja joj je namijenjena; hoće li se moći na neki način opravdati i tražiti oproštaj za ono što je uradio. Ili će se ipak odupreti ljubavi i nastaviti s namjerom da u potpunosti uništi porodicu Šadoglu. Sve to i više, gledajte u prvoj sezoni.

Ova nevjerovatna ljubavna dramu, puna intriga, vječito između ljubavi i osvete, ostaviće gledaoce bez daha. Patiće zajedno sa glavnim glumcima, ujedno osuđujući Miranove postupke, ali i tražeći i neko opravdanje za iste.

Druga sezona

U drugoj sezoni, kada neko izrešeta Miranovo auto, Rejhan shvata da ne može bez njega i pristaje na prosidbu pod uslovom da otkriju pravu istinu, i ko stvarno stoji iza ubistva njegovih roditelja. Rejhan, koja voli svoga oca više od svega, želi ubijediti Mirana da ga je baba cijeli život lagala. Jer ona zna da njen otac nije sposoban za tako nešto za šta ga baba optužuje. A Miran, niti želi da odustane od osvete, niti može da živi bez Rejhan. Njihovom vjenčanju su se mnogi protivili, ali oni su ipak ostvarili svoju namjeru. Boreći se sa demonima i krivnjom iz prošlosti, pokušavaju očuvati svoju ljubav i doći do istine koju vješto skrivaju pojedini likovi nanoseći štetu mnogim ljudima.

U ovoj sezoni će doći do razotkrivanja mnogih tajni i prevara. Kako će se naši junaci izboriti sa tim i šta će sve donijeti druga i treća sezona obavezno pogledajte na kanalima koji prikazuju ovu seriju.

Glavni glumci

Ebru Şahin u ulozi Reyyan Şadoğlu

Turska glumica Ebru Şahin rođena je 18.5.1994. godine u Istanbulu. Od 11.godine se bavila sportom i učestovala je na mnogim maratonima. Diplomirala je na Sportskoj akademiji Fakulteta u Istanbulu, i smiješila joj se uspješna karijera sportske menadžerice, novinarke i trenerica. Ipak, njena velika ljubav je bila gluma, i nije joj puno trebalo da se odluči da prati svoje snove. U početku je snimala reklame, gdje je shvatila da joj gluma prija i da želi da nastavi ozbiljnije da se bavi njom. Prvo ulogu je ostvarila 2016. godine u filmu Kan Parasi. Zapažen uspijeh je imala u serijama Istanbullu Gelin ( Istanbulska nevjesta ) i Yasak Elma ( Zabranjeno voće ), gdje je igrala sporedne ženske likove. Ipak, uloga koju je je vinula u zvijezde je uloga Rejhan u seriji Hercai (Prevrtljivo srce). Kaže da se ne poistovjećuje s likom iz serije i da su dosta različite. Trenutno je slobodna i smatra da društvene mreže dosta utiču na nepovjerenje koje se javlja između parova. Najaktivnija je na društvenoj mreži Instagram, gdje je prati više od dva i po miliona ljudi. Voli da fotografiše i da bude fotografisana. Svoje fanove redovno uveseljava fotografijama sa snimanja  i iz privatnog života. Njen zaštitni znak je prirodno kovrdžava kosa.

Akın Akınözü u ulozi Miran Aslanbey-a

Markantni glumac Akın Akınözü je rođen 22.9.1990. u Ankari. Studirao je matematiku u Americi, ali je na kraju ljubav prema glumi prevladala da se oproba u glumačkim vodama. Jedinac je, a  majka i otac su dio sedme umjetnosti, tako da je njegova karijera kao glumca došla savim prirodno. U dugogodišnjoj je vezi sa 25-godišnjom marketinškom stručnjakinjom Sandrom Pestemalciyan. Za nju misli da je ona prava, i svaki njen osmijeh i pogled, podsjete ga koliko je voli. Poznat je po ulogama u više serija: Muhteşem Yüzyıl, Arkadaşlar İyidir: Kösem i Payitaht: Abdülhamid. Pored Mirana, u seriji Hercai, glavnu ulogu je imao i u seriji Aslan Ailem (2017 – 2018). Ali kao Miran je osvojio kako srca Turske, tako i srca publike širom svijeta.

İlay Erkök u ulozi Yaren Şadoğlu

İlay Erkök je rođena 1.10.1993. godine u Ankari. Visoka je 1.70m, teška 55 kg i njen horoskopski znak je Vaga. Diplomirala je 2013. godine na Pozorišnom odjelu državnog konzervatorijuma. U seriji Prevrtljivo srce glumi Rejhaninu zlobnu rodicu Yarin. Poznata je i po ulogama koje je ostvarila u Ilk Opucuk (2017) i Seni Gidi Seni (2017).

Ostali glumci

 • Gülçin Santırcıoğlu u ulozi Sultan Aslanbey
 • Macit Sonkan u ulozi Nasuh Şadoğlu
 • Oya Unustası u ulozi Gönül Aslanbey
 • Tansu Taşanlar u ulozi Azad Şadoğlu
 • Serhat Tutumluer u ulozi Hazar Şadoğlu
 • Ayda Aksel u ulozi Azize Aslanbey
 • Ebrar Demirbilek u ulozi Gül Şadoğlu
 • Gülçin Hatıhan u ulozi Handan Şadoğlu
 • Güneş Hayat u ulozi Esma
 • Feride Çetin u ulozi Reyyanın annesi Zehra
 • Serdar Özer u ulozi Cihan Şadoğlu
 • Aydan Burhan u ulozi Hanife
 • İnci Şen u ulozi Nigar
 • Aslı Samat u ulozi Melike
 • Cahit Gök u ulozi Fırat Demiralp