Nevjeran

Nevjeran – Sadakatsiz

Turska serija “Sadakatsiz” je ljubavna drama s elementima trilera. Poznata turska glumica Cansu Dere, koju ste imali prilike gledati u serijama “Ezel”, “Majka”, “Sila”, još jednom je pokazala svoje odlične glumačke vještine, i oduševila nas ulogom prevarene žena koja će uraditi sve da otkrije ko je ljubavnica njenog muža.

Priča je inspirisana drevnim mitom o prevarenoj ženi Medei, koja je otrovala suprugovu novu ženu i njihovu djecu. Na osnovu ovog mita je nastala britanska serija “Doctor Foster” 2015.godine, a drugu verziju ove serije “A Woman Scorned” ste mogli gledati na BBC-u 2017.godine.

Turska verzija “Doktorice Foster”, pod nazivom “Sadakatsiz” -“Nevjeran” je napravljena u produkciji Med Yapim.

 • Naziv na našem: Nevjera, Nevjeran, Preljubnik
 • Naziv na turskom: Sadakatsiz
 • Naziv na engleskom: A Woman Scorned – Unfaithful
 • Žanr: Ljubavna drama, Triler
 • Glumci: Cansu Dere (Asya), Caner Cindoruk (Volkan), Melis Sezen (Derin), Burak Sergen (Haluk), Özge Özde r(Derya), Eren Vurdem (Mert), Yeliz Kuvancı (Bahar), Olcay Yusufoğlu (Serap), Nazlı Bulum (Nil), Gözde Seda Altuner (Gönül), Emir Tarık Tekin (Selçuk), Alp Akar (Ali)
 • Režiser: Neslihan Yesilyurt
 • Trajanje epizode: 90 minuta
 • Premijera: 7.10.2020.
 • Serija završena: 25.05.2022.
 • Sezona: 1 – 31 epizoda
 • Sezona: 2 – 29 epizoda
 • IMDb: 6.4

O čemu se radi

Asya (Cansu Dere) je 37-godišnja doktorica opšte prakse i pomoćnica direktora u bolnici u gradu Tekirdagu. Ima vrlo uspješnu karijeru i savršen život sa suprugom Volkanom (Caner Cindoruk) i sinom tinejdžerom Alijem (Alp Akar). Napustila je rodni Izmir da bi se udala za svog supruga. Nikad se nije kajala zbog svoje odluke sve dok ne počne sumnjati da njezin suprug ima aferu.

Volkan odaje utisak savršenog porodičnog čovjeka. Strastven je, brine se za svoju suprugu i sina i ponaša se odgovorno i pažljivo. Vodi malu arhitektonsku firmu i radi kao arhitekta. Iako voli suprugu, odaje se nevjerstvu i započinje vanbračnu vezu.

Asya ima puno povjerenje u svog supruga. Međutim, ona počne sumnjati u njega kad na Volkanovom šalu nađe plavi pramen kose. Asya se svim silama pokušava oduprijeti sumnji u voljenog čovjeka, ali ne može se suzdržati od lošeg osjećaja u svom srcu. Stoga ona pokušava istražiti svog supruga.

Sasvim slučajno, Asye saznaje od suprugove pomoćnice Serap (Olcay Yusufoglu) da njen suprug svaki dan odlazi s posla u 17 časova. I da mu se divi zbog uspostavljanja ravnoteže između poslovnog i porodičnog života. Saznavši ovu činjenicu, Asya se veoma iznenadi, zato što njen suprug dolazi kući svaki dan oko 20 časova i laže o svom radnom vremenu.

Asya saopštava svoju zabrinutost prijateljicama Bahar (Yeliz Kuvanci) i Deryi (Ozge Ozder) koje su Volkanovi prijatelji iz djetinjstva. Bahar je njena komšinica, dok je Derya doktorica u istoj bolnici u kojoj Asya radi. Kad Asya priča o svom braku, i Bahar i Derya je tješe i uvjeravaju da su te zabrinutosti neutemeljene.

Uprkos savjetu svojih prijateljica, Asya odluči tajno pratiti svog supruga. Napušta bolnicu oko 16:30 i odlazi na njegovo radno mjesto. Kad Volkan napusti posao, Asya ga počne pratiti. Međutim, njeno praćenje vodi je do kuće bolesne svekrve. Asya se svim silama trudi obuzdati emocije i ponaša se kao da je naišla na svog supruga sasvim slučajno. Volkan objašnjava da majku posjećuje skoro svaki dan jer joj se stanje pogoršalo. Međutim, nakon razgovora s njegovateljom, Asya saznaje da Volkan skoro mjesec dana nije bio u posjeti majci.

Da bi se vratila normalnom životu Asya odlučuje do kraja ispitati ono što je muči i otkriti istinu koju joj muž vješto skriva. Dogovara se sa svojom mladom pacijenticom Nil (Nazli Bulum) da će joj dati recept za tablete za spavanje, ukoliko ova bude pratila njenog supruga.

Sljedećeg dana Nil automobilom prati Volkana i ona otkriva da se on sastaje s mladom ženom. Ne može vidjeti ženino lice, ali fotografiše njen automobil. U međuvremenu Asya organizuje rođendansku zabavu za svog supruga i pokušava ostati mirna. Trudi se svim silama da ne pokaže svoje pravo raspoloženje i nemir koji osjeća.

Na Volkanovom rođendanu, Asya pretražuje njegov automobil kako bi pronašla više dokaza. U automobilu otkriva skriveni pretinac u gepeku. U tom skrivenom pretincu pronalazi mobilni s pozadinskom fotografijom mlade žene Derin (Melis Sezen) koja je kćerka jednog od njezinih pacijenata. U galeriji telefona pronalazi fotografije zajedničkog odmora Volkana, Derin i njezinih prijatelja Bahar i Merta (Eren Vurdem). U telefonskim porukama vidi poruku svoje prijateljice Derye koja je svjesna tajne afere. Asya otkriva da su je odavno izdali ne samo suprug već i prijatelji.

Asya je odlučna da ne postane žrtva. Snažna je žena i ima hrabrosti da se sukobi sa suprugom i prijateljima.

Hoće li Asya oprostiti svom suprugu i nastaviti život kakav jest? Hoće li Derin shvatiti da se Volkan nema namjeru razvesti? Koga će Volkan odabrati – suprugu Asyu ili mladu djevojku Derin? Hoće li se Asya osvetiti suprugu? Da li će Asya oprostiti svojim prijateljima Deryi i Bahar?….. Sve to, i više gledajte u ovoj napetoj i uzbudljivoj turskoj drami.

Glavni glumci u seriji “Nevjeran”

Cansu Dere u ulozi Asye

Cansu Dere, Vaga u horoskopu, je rođena 14.oktobra 1980. godine u Ankari. Diplomirala je arhitekturu u Istanbulu. Od 2000. godine radila je kao model i sarađivala s turskim dizajnerima kao što su Hakan Yildirim, Cengiz Abazoglu, Umit Unal, Evrim Timur, Arzu Kaprol i Bahar Korcan. Glumačku karijeru započela je u TV seriji Metro Plas 2004. godine, ali postala je vrlo popularna ulogama u serijama “Sila” (2007) i “Ezel” (2010) i “Majka” (2016). Glumila je u jednoj sezoni serije “Sulejman veličanstveni” (2012-2013). Poslednji momak sa koga se zna da je bila u vezi je poznati turski glumac Engin Akyürek, koji je ostvario uspjeh glumeći u serijama “Fatmagul”, “Prljavi novac i ljubav”, “Ambasadorova kći”.

Caner Cindoruk u ulozi Volkana

Caner Cindoruk, Ovan u horoskopu, je rođen u Adani 17. aprila 1980. Njegov otac je Zafer Doruk koji je dva puta osvajao nagrade Orhan Kemal Story Awards. Njegova dva brata i stric također su glumci. Po ugledu na svoju porodicu, Caner Cindoruk želio je biti glumac. Dok je išao u osnovnu i srednju školu, sudjelovao je u raznim pozorišnim predstavama. Nakon što je diplomirao na sveučilištu Cukurova, 10 godina je radio u opštini Seyhan i gradskom pozorištu Adana. Kinematografsku karijeru započeo je popularnim filmom The International (Beynelmilel) 2006. godine. Caner Cindoruk postao je vrlo popularan ulogom Kemala u popularnoj turskoj drami Lady’s Farm (Hanimin Ciftligi). U vezi je sa turskom glumicom Selin Şekerci, koju ste mogli gledati u seriji “Zvijezda vodilja”, ili pod drugim imenom Zavjet”.

Melis Sezen u ulozi Derin

Melis Sezin, Strijelac u horoskopu, je rođena 2. decembra 1993. u Istanbulu. Debitirala je ulogom u turskoj seriji “Život je ponekad sladak” (Hayat Bazen Tatlidir). Sudjelovala je u raznim projektima, ali postala je popularna ulogom u seriji “Mrlja” (Leke). Nakon ove serije je uslijedila i glavna uloga u seriji ”Draga prošlost” 2019 (Sevgili Geçmiş). Nije udata I trenutno je single.