Osveta

Osveta – Krvavo cvijeće

Ako ste voljeli turske serije Emanet i Zavjet, onda ćete voljeti i hit tursku dramu pod nazivom Osveta, poznatu i pod nazivom Krvavo cvijeće. Ovu visokobudžetnu tursku seriju možete pratiti svakog radnog dana od 20:30, a vikendom od 19:30 na Pinku.

Naziv na našemOsveta, Krvavo cvijeće
Naziv na turskomKan Cicekleri
Naziv na engleskomBlood Flower
Žanrporodičnadrama, romansa
GlumeBaras Baktas, Yagmur Yuksei, Ekram Aral Tuna, Nuray Serefoglu
RežijaOmer Baykul, Canan Celik
ScenarioBurak Acar, Simge Akovalier
Premijera19.12.2022.
Sezona1
Epizoda203+
Trajanje epizode60 minuta

Glavne uloge su dobili mladi turski glumci Baris Bektis i Jamur Juksel. Pojavljivali su se i ranije u serijama, ali im je ovo prva značajnija uloga.

Osveta - Krvavo cvijeće
glumac Baris Bektis

Serija prati dvoje mladih – Dilan i Borana koji su primorani na brak koji za njih predstavlja zatvor iz kojeg ne mogu pobjeći.

Radnja serije

Glavni lik Baran je poglavar plemena mardinskog porekla, koji sa porodicom živi u vili, sa velikom farmom u Istanbulu. Zbog krvne osvete ostao je bez majke, a njegov otac Kudret vezan je za invalidska kolica.

Baran više od svega želi da ispuni obećanje koje je dao svojoj majci na samrti a to je da će brata Džihana držati podalje od krvne osvete i zbog toga se seli u Istanbul zajedno sa ocem, bratom i bakom. Preselivši se iz Mardina, poverio je upravljanje poslovima ujaku Hasanu i njegovom sinu Fıratu. Baran je omiljeni član porodice njegovoj baki Azadi koja je autoritativna žena, odana tradiciji. Za nju, čak i jedna reč njenog unuka ima snagu zakona. Iako Baran spolja deluje tvrdo i beskompromisno, on jako osjeća svoju traumu. Kao voljeno i razmaženo djete srećne porodice, nije mu se dopala boja bicikla koji je dobio i želeo je da ga zamjeni. Kada je otišao da promjeni bicikl sa majkom i ocem – majku je izgubio u zasjedi, a otac mu je postao invalid. Odrastao je sa grižom savjesti i sebe smatra odgovornim za ovaj incident. Protivi se bračnoj zajednici jer ne vjeruje da će imati sreće na tom polju – naprotiv. Duboko vjeruje da će jednog dana izgubiti ženu koju je oženio, kao što je izgubio svoju majku.

Glavna junakinja Dilan je preljepa djevojka sa razvijenim osjećajem za pravdu, pouzdana, puna ljubavi i saosećajnosti. Ne može da prihvati nepravdu, i ne odustaje dok se pravda ne zadovolji. Ne voli neizvesnosti, ali voli i poštuje sve oko sebe. Najviše što cjeni u životu jeste njena porodica i za njih bi sve uradila. Mlada studentkinja farmacije, položiće ogromnu žrtvu i ući u brak sa čovjekom neznanim njenom srcu ne bi li sprečila potpuni haos i kupila porodični mir. 

Dilanina porodica živi u strahu od krvne osvete. Godinama se skrivala od Baranove porodice, ne bi li izbjegli ono što ih očekuje. Dilan živi sa ocem, bratom, snahom i sestrom. Ona ne zna ništa o incidentu koji se davno desio gdje krive njenog oca za smrt jedne žene, Baranove majke. Na Baranu je da izvrši krvnu osvetu i ubije sina ubice svoje majke. Da bi izbjegao prolivanje krvi, odlučuje se za da oženi kćerku, umjesto da ubije sina ubice. Njegova odluka će izazvati bijes svih članova Baranove porodice i učiniće sve da Dilan požali dan kada je ušla u njihovu kuću i porodicu.

Dilan je spremna da podnese žrtvu i istrpi uvrede, psihičko i fizičko kažnjavanje, samo da joj ne ubiju brata. Njen i Baranov odnos je sve samo ne harmoničan. Postavlja se pitanje – da li neočekivana i nametnuta povezanost dvoje mladih može da izrodi pravu ljubav?!