Oteta

Oteta – Esaret

Orhun je uspješan poslovni čovjek koji je odrastao u bogatoj ali hladnoj porodici zajedno sa svojom sestrom blizankom Nihan, mlađom sestrom Nursah i njihovom hladnom i rezervisanom majkom Afife. Nihan je doktorica i otišla je volontirati u Eritreji, no u posljednje vrijeme s njom je nemoguće stupiti u kontakt, i njena porodica postaje zabrinuta za nju.

Naziv na našemOteta
Naziv na turskomEsaret
Naziv na engleskomRedemption
Žanrdrama, romansa
Glavni glumciMustafa Simsek, Ali Yagiz Durmus, Melahat Abbasova, Cenk Torun, Mahassine Merabet
RežiserSerkan Mut, Ayhan Ozen
ScenaristaBasak Yazi Odasi
Trajanje epizode50 minuta
Premijera21.11.2022.
Epizoda231

Orhun polazi u potragu za svojom sestrom. To putovanje će mu promijeniti život iz korijena. Ne propustite novu visokobudžetnu tursku seriju i pratite je radnim danima na tv Pink-u u terminu od 15.30.

Oteta - Esaret

Radnja serije

Orhun Demirhanli (Cenk Torun) uspješan je poslovni čovjek. Živi u Istanbulu u luksuzu i veoma je poznat u poslovnom svijetu. On je hladan i snažan čovjek bez milosti. Njegov nemilosrdan karakter podsjeća na njegovu majku Afife (Melahat Abbasova).

Orhunova sestra blizanka odlazi u Eritreju kao doktorica volonterka uprkos negodovanju svoje porodice. Nakon nekog vremena nitko je ne može kontaktirati i počinju se brinuti za njen život.

Kao glava porodice, Orhun odlazii u Eritreju kako bi svoju sestru vratio u Istanbul. Čistom slučajnošću usred pustinje nailazi na Hiru (Mahassine Merabet). Hira je lijepa mlada djevojka koja je robinja lokalne bande.

Orhun spašava Hiriu od članova bande. Međutim, sestru nije mogao spasiti. Saznaje da je njegova sestra postala meta lokalne bande samo zato što štiti medicinske potrepštine. Zbog toga Orhunovu sestru truje i ubija lokalna banda.

Nakon što je saznao za smrt svoje sestre, Orhun postaje toliko ljut i ubija vođu lokalne bande. U to vrijeme saznaje i da je Hira zapravo otrovala njegovu sestru.

Orhun žudi za osvetom i sa sobom vodi Hiru u Istanbul gdje planira njen život učiniti nepodnošljivim. Umjesto da je odmah ubije, on se odlučuje da je ubija svaki dan.

Hira se rješava lokalne bande, ali ovaj put postaje zarobljenica u Istanbulu. Počinje živjeti u Orhunovoj kući kao robinja. Objašnjava mu da nije znala da je hrana otrovna i da joj je mnogo žao što je ona izazvala trovanje i smrt mlade žene ali Orhun ne želi ni da je čuje.

Turska drama Esaret govori o čovjeku hladnog srca Orhunu koji drži Hiru kao zarobljenicu sa ciljem da bi osvetio svoju sestru. Hoće li Orhun oprostiti Hiri i okončati svoj zli plan? Hoće li Hira naći sreću u Istanbulu?

Glavni glumci

Cenk Torun u ulozi Orhuna

Oteta - Esaret
glumac Cenk Torun

Cenk Torun rođen je 24. marta 1974. u Ankari. Njegova majka je pjevačica Nurdan Torun. Studirao je u Mujdat Gezen Art Centru, a televizijsku karijeru je započeo sudjelujući u video spotu pjesme Delikanlim Yildiz Tilbe. Cenk Torun postao je vrlo popularan svojom ulogom Oktaya u popularnoj TV seriji Ludi Bedis (Cilgin Bedis). Postao je jedan od najpoznatijih glumaca 90-ih. Cenk Tosun je u intervjuu za novine Sabah rekao: “Prije nego što sam otišao u vojsku, ponuđeno mi je da igram lik Polata Alemdara u ‘Dolini vukova‘, ali nisam to prihvatio. Ovo je moje najveće žaljenje i mogu to nazvati greškom mog života. Kako bi bilo lijepo da igram tu ulogu. Serija još uvijek traje. Pomislio sam: ‘Mafijaška serija neće biti uspješna.’

Mahassine Merabet u ulozi Hire

Oteta - Esaret
glumica Mahassine Merabet

Mahassine Merabet rođena je 24. januara 1999. u Maroku. Djetinjstvo je provela u Maroku i tamo živjela do kraja svog fakultetskog obrazovanja. Nakon što je diplomirala na Odsjeku za medije i komunikacije na Sveučilištu Mohammed V., došla je u Istanbul i završila magisterij na Sveučilištu Nisantasi, Odsjek za političke nauke i međunarodne odnose. Također je studirala glumu na Akademiji Tumay Ozokur. Mahassine Merabet također ima iskustva kao voditeljica. Govori arapski, turski, engleski i francuski jezik. Zanima je plivanje, moderni i trbušni ples. Mahassine Merabet, koja od malih nogu s velikim zanimanjem prati turske serije, naučila je i razvila turski uz gledane serije. Neko je vrijeme radila kao tursko-arapski prevoditelj, a odlučila je doći u Tursku zahvaljujući prijatelju kojeg je upoznala na turskom sajmu dok je studirala.