Serija Ponoć u hotelu Pera Palace

Ponoć u hotelu Pera Palace

Netflix je najavio snimanje nove turske mini-serije Ponoć u hotelu Pera Palace, koja će biti realizovana od strane Red Arrow Studia u saradnji sa Karga Seven Pictures. Premijeru možemo očekivati u prvim mjesecima 2021. godine.

Priča je zasnovana na istoimenom romanu Charles Kinga, koja istražuje rođenje modernog Istanbula. Režiser ovog projekta će biti Emre Sahin, koji je režirao seriju Uspon carstva, koja je ostvarila veliki uspjeh. Scenaristkinja je Elif Usman. U planu je da ova serija ima 8 epizoda. Glavna ženska uloga je pripala poznatoj turskoj glumici Hazal Kayi.

Roman Ponoć u hotelu Pera Palace
Roman Ponoć u hotelu Pera Palace
  • Naziv na našem: Ponoć u hotelu Pera Palace
  • Naziv na turskom:  Pera Palas’ta Gece Yarisi
  • Naziv na engleskom: Midnight at the Pera Palace
  • Žanr: drama, avantura
  • Glavni glumci: Hazal Kaya, Ilker Kaleli
  • Režija: Emre Sahin
  • Scenario: Elif Usman
  • Premijera: početak 2021.
  • Trajanje: 1 sezona – 8 epizoda

Sadržaj

Priča prati mladu novinarku Esru, koja je dobila zadatak da uradi reportažu o hotelu Pera Palace u Istanbulu. Djevojka slučajno otkrije tajnu sobu, koja ustvari predstavlja portal. On je vraća u 1919. godinu. Vraćajući se u prošlost, ona se nađe u samom centru političke zavjere protiv osnivača moderne Turske države, Mustafe Kemal Ataturka.

Menadžer hotela Ahmet (Ilker Kalieli) joj uskače u pomoć i njih dvoje moraju spriječiti katastrofu koja bi mogla uništiti budućnost Turske. U njihovoj avanturi im se pridružuje lijepi i misteriozni Halit, vlasnik najprestižnijeg noćnog kluba u Istanbulu. Esra shvata da ništa nije onako kako se čini, i da niko nije onaj za koga se predstavlja.

Ova uzbudljiva priča će vas vratiti u prošlost, i ostaje nam samo da vidimo ko će glumiti poznate istorijske ličnosti koji se pojavljuju u ovoj seriji. Producent i režiser Emre Sahin voli da radi sa stranim glumcima, te će sigurno izabrati engleske glumce da glume kraljicu detektivskih romana Agathu Christie i njenog muža Archibalda, koji u ovoj seriji glume tridesetogodišnjake.

Turski mediji još raspravljaju ko će glumiti osnivača Mustafu Kemal Ataturka i ko će činiti ostalu glumačku postavu.

Glavni glumci

Hazal Kaya u ulozi Esre

Turska glumica Hazal Kaya rođena je 1. 10. 1990. godine u Istanbulu, gdje je i provela svoje djetinjstvo. Išla je u osnovnu i srednju školu Gaziosmanpasa, a diplomirala je na Univerzitetu Bilgi. Oba roditelja su joj advokati. Kad su se njeni roditelji razveli 1997. godine, Hazal Kaya je prešla da živi sa majkom.

Umjetnost ju je zanimala još od malih nogu. Učila je da svira violinu sa svega 4,5 godine, a na balet je krenula kad je imala 7 godina. Dok je išla u srednju školu, Hazal Kaya sudjelovala je u pozornišnim predstavama svoje škole. U srednjoškolskim danima je započela i svoju televizijsku karijeru snimajući reklamu za bezalkoholna pića. Postala je gostujuća glumica u turskoj drami The Rookie Witch (Acemi Cadiepizoda 46) 2006. Glumila je i u popularnoj drami Sila 2006. godine. Hazal Kaya postala je glavni lik turske drame Anđeo čuvar (Genco) kada je bila drugi razred srednje škole 2007. godine. Postala je vrlo popularna ulogom Nihal Ziyagil u poznatoj turskoj drami Zabranjena ljubav (Aski Memnu). Njezin prvi film je Calgi Cengi iz 2011. godine.

Hazal Kaya je jedna od najplaćenijih turskih glumica. Serija Adini Feriha Koydum iz 2011. (Zovem se Feriha) je imala najveću gledanost u Turskoj u vrijeme kad se premijerno prikazivala. Serija Naša priča (Bizim Hikaye) sa Hazal Kayom u glavnoj ulozi se trenutno prikazuje u našoj zemlji na više kanala.

Ova svestrana i veoma popularna glumica, koja govori četiri jezika, je udata za kolegu Ali Ataya sa kojim ima jednog sina Fikret Ali Ataya (2019). Serija Ponoć u hotelu Pera Palace je njen prvi projekat nakon poroda. Posvetila je vrijeme sinu, ali i brojnim obožavateljima, sa kojima ima aktivnu komunikaciju putem društvenih mreža.

Glumica Hazal Kaya
Glumica Hazal Kaya

İlker Kaleli u ulozi Ahmeta

İlker Kaan Kaleli je rođen 11. 5. 1984. godine u Istanbulu. Ovaj njemačko-turski glumac je 2016. dobio nagradu Zlatnog leptira za najboljeg glumca za ulogu u seriji Poyraz Karayel.

Diplomirao je na Istanbul Kultur Univerzitetu, na smjeru za umjetnički menadžment, a glumu je završio u Londonu. Glumio je u serijama Son, Kayıp Sehir, a najuspješnija je bila serija Za mog sina – Poyraz Karayel (2015-2017), za koju je dobio nagradu Zlatnog leptira.

Trenutno je bez djevojke, a bio je u vezi sa turskim glumicama Burcin Terzioglu, Begum Birgoren i Gokce Bahadir. Trenutno snima novu seriju Pera Palas’ta Gece Yarisi, gdje glavnu žensku ulogu ima Hazal Kaya.

Glumac İlker Kaleli
Glumac İlker Kaleli