Presuda - Yargi

Presuda – Yargi

Presuda je nova serija kojoj se predviđa veliki uspjeh. Glavni glumci su zvijezde serije Ljubav 101: Kaan Urgancioglu i Pinar Deniz. Ako volite misteriju, akciju i dobru ljubavnu dramu, uživat će te u ovoj seriji.

Tužioca Ilgaz Kayu i advokaticu Ceylin Erguvan će spojiti jedan slučaj ubijstva koji će promijeniti njihove živote i uticati na njihov dalji tok.

Naziv na našem: Presuda | Naziv na turskom: Yargi | Naziv na engleskom: Sentence
Žanr: Drama, akcija, romansa
Glume: Kaan Urgancioglu, Pinar Deniz, Huseyin Avni Danyal, Mehmet Yilmaz Ak, Arda Aranat
Režija: Ali Bilgin | Scenario: Sema Ergenekon
Premijera: 19.9.2021. Sezona: 1, 6+ epizoda | Trajanje epizode: 90 minuta

IMDb: 8.8

Sadržaj serije Presuda

Državni tužilac Ilgaz Kaya (Kaan Urgancioglu) je bez mrlje u karijeri i neprikosnoveni borac za pravdu. Živi sa ocem, načelnikom policije, mlađim bratom Cinarom, koji često upada u nevolju i mlađom sestricom. Majku su nedavno izgubili, te je njen gubitak mnogo uticao na cijelu porodicu.

Ceylon Erguvan (Pinar Deniz) je mlada i lijepa djevojka koja potiče iz skromne porodice. To je nije spriječilo da završi pravni fakultet i postane jedna od najboljih u odbrani svojih klijenata. Njena sposobnost da izvuče ljude iz skoro neizlazne situacije ju je dovela da njena karijera napreduje nevjerovatnom brzinom. Ali njene metode nisu uvijek hvaljene i do ključnih dokaza zna doći na pogrešan način. Kada je tužilac Ilgaz uhvati u jednoj takvoj akciji, stavi je u pritvor, ne bi li je naučio pameti.

U međuvremenu Ilgaz i njegov otac, načelnik policije bivaju pozvani na mjesto zločina da se izvrši uviđaj. U pitanju je ubijstvo mlade djevojke, koja je pronađena to jutro u kontejneru. Kako nije imala nikakve isprave kod sebe, njeno indentifikovanje ne može biti izvršeno.

Međutim, policija pronalazi neke dokaze u blizini tijela, koji ih vode do Ilgazovog mlađeg brata Cinara. Kada Ilgaz i njegov otac vide da Cinar nema alibi i da dokazi govore protiv njega, iako on uporno tvrdi da nema ništa s ubistvom mlade djevojke, Ilgaz je primoran da Cinaru nađe dobrog advokata. A da situacija bude još teža, slučaj je dodijeljen Ilgazovom kolegi Parsu, čiju sestru je Ilgaz ostavio pred vjenčanje.

Nakon pomnog razmišljana Ilgaz se odlučuje na mladu advokaticu Ceylan, jer vjeruje da bi ona mogla biti prava osoba za ovaj slučaj. Oslobađa je iz pritvora i govori da će zaborati na njen slučaj ukoliko prihvati da učestvuje u odbrani njegovog brata. Ne videći drugi izlaz iz zatvora, Ceylan pristaje.

A dokazi protiv Cinara se samo gomilaju. Ceylan je odlučna da ga izbavi iz zatvora, iako ni ona u potpunosti ne vjeruje u Cinarovu nevinost. Stvari se promijene kada se utvrdi da je ubijena djevojka Inci Erguvan, Ceylanina mlađa sestra.

Kako će to uticati na Ceylan i njen dalji odnos prema klijentu? Da li će ga i ona osuditi ili će moći biti objektivna u ovom slučaju? Kako će to uticati na odnos između Ilgaza I Ceylan, sve to gledajte u ovoj uzbudljivoj seriji.

Glavni glumci serije Presuda

Pinar Deniz u ulozi Ceylan

Presuda - Yargi
glumica Pinar Deniz
 • Datum rođenja: 4. novembar 1993
 • Horoskopski znak: Škorpija
 • Mesto rođenja: Adana, Turska
 • Visina: 168 cm
 • Boja očiju: zelena
 • Boja kose: crna
 • Obrazovanje: Odnosi sa javnošću i oglašavanje na Univerzitetu Istanbul (Istanbul Universitesi Halkla Iliskiler ve Reklamcilik Bolumu)
 • Agencija za talente: Ajans Tuba Tacan
 • Biografija:
  Pinar Deniz je rođena 10. novembra 1994. godine u Adani, kao ćerka roditelja arapskog porijekla. Od svoje 2 godine odrastala je u Istanbulu, Tarabya. Pinar Deniz je od detinjstva sanjala da postane glumica. Pinar Deniz je debitovala ulogom u turskoj seriji Počni od početka (Sil Bastan) 2014. Postala je veoma popularna ulogom Jildiz u popularnoj turskoj drami Ranjena ljubav (Vatanim Sensin). Postala glavna ženska uloga u turskoj seriji A Crazy Heart (Bir Deli Ruzgar), ali je ova serija završena zbog niske gledanosti. Prije serije Presuda glumila je u serija Crvena soba (2021) i u Netflixovoj seriji Ask 101 zajedno sa Kaanom Urgancioglu.

Kaan Urgancioglu u ulozi Ilgaz Kaya

Presuda - Yargi
glumac Kaan Urgancioglu
 • Datum rođenja: 08. maja 1981.
 • Horoskopski znak: Bik
 • Mesto rođenja: Izmir, Turska
 • Visina: 183 cm
 • Boja očiju: smeđe
 • Boja kose: smeđa
 • Obrazovanje: Univerzitet Marmara, Katedra za tržišta kapitala i berzu
 • Biografija:
  Kaan Urgancioglu je rođen 8. maja 1981. godine u Izmiru. Nakon što je diplomirao na Univerzitetu Marmara, magistrirao je film i dramu na Univerzitetu Kadir Has. Takođe je pohađao časove glume u njujorškom Studiju glume Stela Adler. Kaan Urgancioglu je debitovao ulogom u turskoj seriji Karaoglan 2002. godine. Između 2002. i 2006. radio je na svom obrazovanju, a potom je nastavio svoju glumačku karijeru na važnim televizijskim projektima. Uloga negativca Emira u mega popularnoj seriji Kara Sevda (Crna ljubav / Zabranjena ljubav) mu je donijela prepoznatljivost i veliku slavu. Jednu od glavnih uloga je imao i u seriji Ask 101, gdje je glumio uz glumicu Pinar Deniz. Njih dvoje su se našli zajedno u još jednoj novoj seriji pod nazivom Yargi (Presuda). Ovoj seriji se predviđa veliki uspjeh i svaka epizoda ima veliku gledanost.