Pun mjesec

Pun mjesec

Turska serija Pun mjesec je romantična komedija od 26 epizoda. Ko voli lagane, romantične turske serije, sigurno će uživati i u ovoj drami. Prednost joj je što ima svega 26 epizoda, i neće vam trebati vječnost da odgledate cijelu seriju.

Glavnu mušku ulogu ima jedan od najpoželjnijih turskih glumaca današnjice Can Yaman. Zvijezda serije Sanjalica, se i proslavio ulogom u turskoj drami Pun mjesec i odatle je i krenula njegova karijera uzlaznom putanjom. Glavnu žensku ulogu tumači preslatka glumica Ozge Gurel, sa kojom glumi i u turskoj seriji Gospodin pogrešni.

Ferit Aslan (Can Yaman) je vrlo uspješan poslovni čovjek, pedantan i organizovan. Isti način organizacije želi i u privatnom i u profesionalnom životu. Nazli (Ozge Gurel) studira gastronomiju i hitno joj treba posao da bi mogla plaćati troškove stana koji dijeli s prijateljicom i sestrom. Tvrdoglava je i nepokolebljiva osoba, te joj je teško zadržati posao. Upravo će kod Ferita naći posao koji će joj donijeti i više od onoga što je očekivala i tražila.

 • Naziv na našem: Pun mjesec
 • Naziv na turskom: Dolunay
 • Naziv na engleskom: Full Moon, Bitter Sweet
 • Žanr: romantična komedija
 • Glume: Ozge Gurel, Can Yaman, Hakan Kurtas, Necip Memili, Oznur Serceler, Olayda Akdogan
 • Režija: Cagri Bayrak
 • Scenario: Fikret Bekler, Elif Ozsut, Aysen Gunsu Teker
 • Godina prikazivanja: 2017
 • Sezona: 1
 • Epizoda: 26
 • Trajanje epizode: 120 minuta

Sadržaj serije

Nazli (Ozge Gurel) je duhovita, vedra i lijepa mlada djevojka kojoj je cilj biti uspješna kuvarica. Dok studira gastronomiju i kulinarstvo, ide i na kurs japanskog jezika te radi honorarno kako bi financijski pomogla svojoj porodici. Nazli živi u iznajmljenom stanu sa sestrom i prijateljicom: Fatos i Asuman. Fatos (Oznur Serceler) studira modni dizajn i postaje najbolja Nazlijina prijateljica. Asuman (Ilayda Akdogan), s druge strane, ide u turističku školu i mašta o tome da se bogato uda.

Nazliin se život dramatično mijenja kada dobije ponudu za posao na pola radnog vremena. Radit će kao privatni kuvar za bogatog biznismena Ferita (Can Yaman). Ona će mu pripremati jela prema datoj listi hrane svaki dan od 12 do 17h i izaći će iz kuće prije nego dođe njen šef s posla. Nazli ne smije koristiti ništa izvan kuhinjskog prostora i ne smije mijenjati red u kući. Mora biti pažljiva, organizovana i uredna kako bi mogla zadržati svoj posao i zadovoljiti svog izbirljivog šefa.

Ferit (Can Yaman) je mlad, zgodan i uspješan poslovni čovjek. Jako je disciplinovan, tačan, izbirljiv i ozbiljan. Želi da mu kuća bude uredna svo vrijeme i ne želi vidjeti da mu se diraju njegove lične stvari. Iz tog razloga ne može dugo zadržati poslugu ili profesionalnog kuhara. Kada Nazli počne raditi kao privatni kuhar, Ferit ne zna njen identitet i pretpostavlja da je starija gospođa. Ne susreće Nazli jer ona priprema večeru i izlazi iz kuće prije nego što se njen šef vrati s posla. Feritu se ne sviđa što Nazli pokušava promijeniti raspored u njegovoj kuhinji, ali voli jela koja mu sprema za večeru. Stoga je ne otpušta.

Kasnije Ferit saznaje da je njegov privatni kuvar mlada lijepa djevojka. I Nazli i Ferit osjećaju uzajamnu privlačnost. Iako je Ferit pomalo zao prema Nazli i stalno želi ispraviti njeno ponašanje, Nazli ga smatra zgodnim i dobrodušnim muškarcem. U isto vrijeme, iako je Nazli pomalo tvrdoglava i nemarna, Ferit je smatra drugačijom od ostalih djevojaka, i vidi je kao prirodnu i veselu mladu damu. Njihov radni odnos počinje se pretvarati u ljubavnu vezu. Međutim, stvari se komplikuju kako vrijeme prolazi.

Nazli saznaje da njena mlađa sestra zalazi u noćni klub gdje dolaze sponzoruše u nadi da će pronaći bogatog muškarca. Želi zaštititi svoju sestru i odlazi tamo kako bi je izvukla iz tog mjesta. Međutim, viđa ju Feritov bliski prijatelj u ovom neuglednom noćnom klubu. Kada Ferit sazna da Nazli izlazi u noćni klub takve reputacije, pretpostavlja da je i Nazli sponzoruša. Sumnja u njene namjere i vjeruje da je počela raditi kod njega samo da bi mu privukla pažnju i privolila ga da se zaljubi u nju. Zbog toga Ferit gubi povjerenje u Nazli i pokušava se držati podalje od nje.

U međuvremenu, Nazli upoznaje Deniza (Hakan Kurtas) Feritovog bliskog prijatelj. Deniz je mlad i zgodan muzičar koji dolazi iz bogate porodice. Druželjubiv je i opušten, za razliku od Ferita. Deniz odmah na prvi pogled osjeti nešto prema Nazli i odlučan je da se i on njoj svidi.

U turskoj seriji Pun mjesecDolunay gledat ćete kako se život jednostavne i slatke Nazli dramatično mijenja kada postane privatna kuvarica bogatog poslovnog čovjeka Ferita. Hoće li se Ferit uspjeti držati podalje od Nazli i nastaviti život po starom? Hoće li Nazli izabrati opuštenog Deniza ili ozbiljnog i tajanstvenog Ferita? Hoće li Nazli nastaviti raditi kao Feritov privatni kuvar ili će odlučiti napustiti posao? Da li će Nazli ispuniti svoj cilj i postati uspješna kuvarica? Sve to pogledajte u ovoj simpatičnoj romantičnoj drami.