Ranjeno srce

Ranjeno srce

Ova dopadljiva romantična komedija će vas osvježiti u vrelim ljetnim danima. Radi se o bogatom mladiću i skromnoj djevojci koji sklapaju lažni brak na 6 mjeseci. Da li će uspjeti zavarati svoje najbliže i uvjeriti ih u pravu ljubav ili će igra ipak prerasti u nešto više od onoga što su planirali.

Glavni glumac je Goghan Alkan, kojeg znamo iz serija Veličanstveno stoljeće (Sulejman Veličanstveni), Zabranjeno voće i Otkucaji srca. Glavna ženska uloga je pripala glumici Yagmur Tanrisevsin koju znamo iz serija: Dala sam joj ime Feriha i Pozovite mog menadžera.

 • Naziv na našem: Ranjeno srce
 • Naziv na turskom: Kalp Yarası
 • Naziv na engleskom: Heart Wound
 • Žanr: drama, romansa
 • Glume: Goghan Alkan, Yagmur Tanrisevsin, Merve Cagiran
 • Režija: Yildiz Hulya, Bilban
 • Scenario: Sema Ali Erol, Mahir Erol I Turkuler Ozgul Akad
 • Godina prikazivanja: 28.6.2021. – 21.2.2022.
 • Sezona: 1
 • Epizoda: 32
 • Trajanje epizode: 120 minuta

Radnja serije

Ferit (Gokhan Alkan) je mladi momak koji dolazi iz bogate i poznate porodice Sancakzade. Živi u Antakyi i radi u porodičnoj firmi, iako je želio biti advokat nakon završenog pravnog fakulteta.

On se sprema oženiti Hande (Merve Cagiran) koja također dolazi iz bogate porodice. Ferit i Hande poznaju se od djetinjstva i odlučuju se vjenčati nakon što su dobili odobrenje roditelja.

3 dana prije vjenčanja, Feritu se život okreće naglavačke. Vidi da njegov prijatelj iz djetinjstva Yaman (Toprak Can Adiguzel) ljubi njegovu buduću ženu Hande. Ferit je potresen izdajom svoje vjerenice i prijatelja iz djetinjstva.

Ne preostaje mu ništa drugo nego da što prije napusti grad. Odlazi u Istanbul kako bi imao malo vremena za sebe. Ferit ne može prihvatiti činjenicu da su ga izdali ljudi koje poznaje od djetinjstva.

Kada Ferit stigne u Istanbul, slučajno naleti na Ayse (Yagmur Tanrisevsin), lijepu i snažnu djevojku koja radi u kafiću. Brine se o uličnim životinjama i daje sve od sebe da im ništa ne nedostaje.

Kada Ferit slučajno povrijedi psa lutalicu, naiđe na Ayse i dobije priliku da je upozna. Na prvi pogled odmah kliknu i postanu dobri drugari.

Ferit dolazi s neočekivanom idejom. Misli da može otići u Antakyu s Ayse i sklopiti brak s njom umjesto sa Hande. Svjestan je da se ne može vjenčati s Hande nakon njene izdaje iako to svi u Antakyi čekaju. Također zna da Hande ne može živjeti časno i dostojanstveno u Antakyi ako ikada ikome kaže o svojoj izdaji.

Ako Ferit sklopi lažni brak s Ayse, može uvjeriti svoje roditelje da je zaljubljen u drugu ženu. Njegova majka Azade (Senay Gurler) dominantna je žena koja želi sve kontrolisati. Za nju je Hande savršena nevjesta za porodicu Sancakzade i želi učiniti sve da vidi Hande i Ferita u braku. Iz tog razloga Feritu ne preostaje ništa drugo nego dovesti novu nevjestu u porodicu Sancakzade.

Kada Ferit spomene ovu bračnu igru, Ayse isprva ne prihvaća ovu ponudu. Međutim, njezina bliska prijateljica ide u zatvor jer je nekoga ozlijedila. Kako bi pronašla novac za dobrog advokata, Ayse na kraju prihvaća Feritovu ponudu.

Ferit i Ayse sklapaju dogovor. Po ugovoru bi bili u braku 6 mjeseci i uvjeravali sve da su zaljubljeni. Nakon 6 mjeseci, razveli bi se i nastavili svojim uobičajenim životom.

U međuvremenu, Hande pokušava dati sve od sebe da stvari ispravi. Svojoj porodici i svekrvi ništa ne govori. Želi razgovarati s Feritom prije braka i objasniti da je ljubljenje s Yamanom nesporazum. Međutim, ona nema priliku razgovarati s njim kako treba.

Kad Ferit nazove Handea i otkaže vjenčanje, Hande ne može vjerovati. Saznaje da će se Ferit vratiti u Antakyu na dan njihova vjenčanja. Vjeruje da svoju nevinost može dokazati neposredno prije vjenčanja. Tako nastavlja s pripremama za vjenčanje kao da se ništa nije dogodilo.

Na dan vjenčanja, Ferit dolazi u Antakyu sa svojom novom nevjestom Ayse. Svi se odjednom iznenade. Ferit i Ayse se vjenčaju iako Feritova i Handeina porodica ne odobravaju brak.

Priča postaje komplikovanija jer Azade ne odobrava ovaj brak, a Hande ne odustaje lako.

Priča turske serije Ranjeno srce (Kalp Yarasi) govori o Feritu i Ayse koji se nađu u bračnoj igri na 6 mjeseci. Hoće li Ferit oprostiti Handeu? Hoće li Ferit i Ayse uvjeriti sve da su stvarno zaljubljeni jedno u drugo? Hoće li se Ayse naviknuti na život u Antakyi zajedno s Feritovom porodicom? Hoće li Ferit i Ayse postati uspješni u svojoj bračnoj igri?

Glavni glumci

Gokhan Alkan u ulozi Ferita

Ranjeno srce
glumac Gokhan Alkan

Datum rođenja: 8. decembra 1987. | Horoskopski znak: Strijelac

Mjesto rođenja: Istanbul, Turska | Visina: 188 cm | Boja očiju: smeđe | Boja kose: crna

Obrazovanje: Kocaeli University Automotive Technology Teachers College (Kocaeli Universitesi Otomotiv Teknolojileri ogretmenligi)

Agencija za talente: Socia Entertainment & Management

Biografija: Gokhan Alkan je pohađao satove glume u MSM Actor Studio. Nakon toga je dvije sezone sudjelovao u kazališnim predstavama u Mujdat Gezen Tiyatrosu. Gokhan Alkan je sa svojim prijateljima osnovao svoje kazalište. Sudjelovao je u raznim kazališnim predstavama kao što su Gozlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Mustafa’m Kemal’im, Oscar i Istanbul i Ask. Debitirao je ulogom Tarika u turskoj drami Porodica mog muža (Kocamin Ailesi). Najpoznatije serije u kojima je glumio su: Sulejman Veličanstveni, Zabranjeno voće i Otkucaji srca. Profesionalno ga zanima sport.

Yagmur Tanrisevsin u ulozi Ayse

Ranjeno srce
glumica Yagmur Tanrisevsin

Datum rođenja: 24. avgust 1990. godine | Horoskopski znak: Djevica

Mjesto rođenja: Mersin, Turska | Visina: 170 cm | Boja očiju: smeđe | Boja kose: smeđa

Obrazovanje: Škola likovnih umjetnosti Sveučilišta Marmara, Ogranak za keramiku i staklo (Marmara Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi Seramik-Cam Bolumu)

Agencija za talente: Gaye Sokmen Cast Agency

Biografija: Yagmur Tanrisevsin rođena je 24. 8.1990. u Mersinu. Odrasla je u Mersinu, a osnovnu i srednju školu pohađala je u Mersinu. U Istanbulu je studirala na Sveučilištu Marmara. Svoju glumačku karijeru gradi uporedo s karijerom u izradi keramike i stakla. Yagmur Tanrisevsin je učila glumu od Meltema Cumbula, Betul Alganataya, Umita Ciraka, Crafta Oyunculuka Atolyesija, Bahara Kerimoglua i Merve Taskan. Glumila je u serijama Zvala se Feriha, Pozovite mog menadžera i mnogim drugim. Njeni hobiji su boks, tenis, skijanje, košarka i slikanje.