Sakrij me

Sakrij me – Sakli Beni

Nova hit Turska serija Sakrij me. Dobri glumci i nesvakidašnja radnja recept su za uspjeh.

Susret između Inđile, Nazine lične pomoćnice i Metea počinje mijenjati smjer Nazine budućnosti, koja je opsjednuta Meteom.

Naziv na našemSakrij me
Naziv na turskomSakli Beni
Naziv na engleskomHide me
ŽanrDrama, Romansa, intriga
Glavni glumciUraz Kaygilaroglu, Cemre Baysei, Asude Kalebek, Senay Gurler, Ceyda Duvenci, Nilufer Acikalin
RežiserNadim Guc
ScenaristaElif Basaran, Gulseren, Fuat Mete
Premijera3. 11. 2023
Epizoda5+
Trajanje epizode120 minuta

Radnja serije

Naz i Mete su djeca odrasla u bogatim porodicama, djeca kojoj su se sve želje ispunjavale. Zahvaljujući tome, izrasli su u dvije razmažene osobe koji su navikli da imaju sve što požele, od materijalnih stvari pa sve do onih stvari koje se ne bi smjele kupiti novcem. Imaju bogat društveni život ispunjen izlascima i provodu sa raznim ljudima.

Istorija njihovih porodica je ispunjena nesuglasicama i ljubavnim intrigama, ali nakon što su zatekli Naz i Metea u sumnjivom položaju dok su bili djeca, postigli su dogovor da se njih dvoje vjenčaju kad porastu. Do tog perioda ulagali su u svoje školovanje, izlazili i uživali u svojoj mladosti.

Naz je od djetinjstva bila razmaženo dijete teške naravi. Da je ne bi izazivali, roditelji i ostali ukućani su joj ugađali u svemu. Naz ima dvije velike opsesije. Jedna je Inđile, njena lična sluškinja i robinja, na kojoj se iživljava i koju maltretira. A ujedno, ona joj je i jedina drugarica i gleda na nju kao sestru. Druga Nazina opsesija je Mete kojeg zna od malih nogu. Zacrtala je sebi da će se udati za njega kad poraste i uspjela je da se zaruče još u djetinjstvu.

Inđile je mlada djevojka koju sudbina nije mazila. Kao djevojčica došla je u kuću bogate porodice i postala pomoćnica razmaženoj bogatašici Naz. I pored neugodnosti koju joj Naz priređuje od djetinjstva, ona je voli kao pravu drugaricu i sestru. Inđile je Nazina tableta za smirenje. Naz svu svoju ljutnju i frustriranost istresa na jadnu Inđile, bilo psihičkim ili fizičkim maltretiranjem.

Jedina lijepa sjećanja koja Inđile nosi iz djetinjstva su sjećanja vezana za Metea. On se uvijek lijepo ophodio prema njoj. Igrao se sa njom, poklanjao joj pažnju i branio je kad bi se Naz prema njoj ružno ponašala. Kad je Mete otišao u inostranstvo na školovanje, Inđile je i dalje o njemu često razmišljala.

Njihov susret nakon nekoliko godina je bio puka slučajnost, ali će uticati na sve troje. Inđile je na Metea ostavila ogroman uticaj i morao ju je opet vidjeti, ne znajući da je to pomoćnica njegove vjerenice. Inđile će se prepustiti osjećanjima i prvi put u životu uraditi nešto za sebe, ne razmišljajući o posledicama. To će je skupo koštati kad Mete sazna ko je ona i misliće da je njihov susret bio isplaniran i Inđilina bolesna igra zbog zavisti prema Naz.

Šta će se dalje dešavati u ovoj zanimljivoj i nesvakidašnjoj turskoj seriji, gledajte svakog četvrtka naveče kada izlazi nova epizoda.

Glavni glumci

Cemre Baysel u ulozi Inđile

Sakrij me - Sakli Beni
glumica Cemre Baysel
Datum rođenja5.2.1999. godine
Horoskopski znakVodolija
Mjesto rođenjaIzmir, Turska
Visina166 cm
Boja očijuZelena
Boja kosesmeđa
ObrazovanjeEge University Teachers’ College – Nastava umjetnosti (Ege Universitesi Resim Ogretmenligi Bolumu)
Agencija za talenteTalento Cast Agency
BiografijaCemre Baysel rođena je 5. 2. 1999. godine u Izmiru. Iako studira umjetnost na Sveučilištu Ege, odlučuje postati glumica. Debitirala je ulogom u turskoj seriji Yesil Deniz 2014. godine. Serije u kojima je još glumila su : Moja lijeva strana, Ramo, Baht Oyunu.

Uraz Kaygilaroglu u ulozi Metea

Sakrij me - Sakli Beni
glumac Uraz Kaygilaroglu
Datum rođenja30.06.1987
Mjesto rođenjaIstanbul, Turska
Visina188 cm
Boja očijusmeđe
Boja kosesmeđa
ObrazovanjeSveučilište Bilgi u Istanbulu – Marketing (Istanbul Bilgi Universitesi Reklamcilik)
Agencija za talenteOnem Gunal Agent Management
SuprugaMelis Isiten (2014. – 2019.)
DjecaAda Kaygilaroglu
BiografijaUraz Kaygilaroglu rođen je 30. juna 1987. Sudjelovao je u raznim TV projektima, ali je postao poznat ulogom Cana u omladinskoj turskoj seriji Dirty Seven (Pis Yedili). Isprva je glumio sporedne uloge, ali nakon što je smršavio, počeo je dobijati glavne uloge u turskim serijama. Osim TV serija, Uraz Kaygilaroglu također je radio kao voditelj nekih kvizova kao što su Tam Zamani i Takip. Najpoznatiji je po ulogama Gediza iz serije Ambasadorova kći”, i Kartala iz serije Uc Kurus.

Asude Kalebak u ulozi Naz

Sakrij me - Sakli Beni
glumica Asude Kalebak
Datum rođenja18. 6. 1999
Mjesto rođenjaIstanbul, Turska
Visina172 cm
Boja očijusmeđe
Boja kosesmeđa
ObrazovanjeSveučilište Bogazici – znanost o prevođenju (Bogazici Universitesi Ceviribilim Bolumu)
Agencija za talenteBinbir Iletisim Cast Agency
BiografijaAsude Kalebek rođena je 18. juna 1999. u Istanbulu. Studira za prevodioca na Sveučilištu Bogazici. U isto vrijeme pohađa časove glume na Istanbulu Sahne Sanatlari Tiyatrosu kako bi se pripremila za svoju glumačku karijeru. Debitirala je ulogom u Netflixovoj originalnoj TV seriji The Club (Kulup). Asude Selma Kalebek govori engleski i francuski jezik. Trenutno glumi u novoj turskoj seriji Sakrij me (Sakli Beni), u kojoj ima jednu od glavnih uloga.