Sanjalica

Sanjalica

Odlična ljubavna komedija koja će vas nasmijati i opustiti. Serija Sanjalica ili Ptica ranoranilica (kako je još prevode) je postigla planetarni uspjeh među publikom. U rangu je sa serijama Iznajmljena ljubav i Pokucaj na moja vrata.

U glavnim ulogama su glumac Can Yaman i glumica Demet Özdemir, jedni od trenutno najpopularnijih i atraktivnijih turskih glumaca. Iza sebe već ima velika ostvarenja. Hemija koju donose na male ekrane, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sanjalicu trenutno možete gledati radnim danima od 11:15 na Prvoj televiziji. Uživajte i vi u ovo predivnoj seriji, koja će zagrijati vaša srca.

  • Naziv na našem: Sanjalica / Ptica ranoranilica / Džan /Između dvije vatre
  • Naziv na turskom: Erkenci Kus
  • Naziv na engleskom: Loverbird
  • Žanr: Ljubavna komedija
  • Glume: Can Yaman, Demet Özdemir, Birand Tunca, Öznur Serçeler, Sevcan Yaşar, Öznur Serçeler, Zeynep Kızıltan, Özlem Tokaslan, Rutkay Aziz
  • Režiser: Çağrı Bayrak
  • Trajanje epizode: 120 minuta
  • Premijerno prikazivanje: 26.6.2018. – 6.8.2019.
  • Sezona: 1 – 51 epizoda
  • IMDb: 7.3

O čemu se radi

Sanem (Demet Ozdemir) je prirodna i vesela djevojka koja radi u očevoj maloj trgovini prehrambene robe. Svakog jutra se probudi rano i otvori trgovinu umjesto svog bolesnog oca. Jako je zadovoljna svojim životom. Nakon nekoliko sati rada počne sanjariti o svojoj knjizi i zapisuje svoje misli. Iako joj nitko ne vjeruje, ona zna da će jednog dana završiti svoju knjigu.

Majka joj prijeti da će je udati ukoliko se ne uozbilji i ne nađe kancelarijski posao baš kao i ostale mlade djevojke. Ukoliko Sanem ne nađe pristojan posao, njezini će roditelji dati dozvolu mladiću Muzafferu (Cihan Ercan), koji je već dugo zaljubljen u Sanem, da je oženi.

Kako bi izbjegla udaju, Sanem počinje tražiti ozbiljniji posao. Sanemina starija sestra, Leyla (Oznur Serceler), je zaposlena u magazinu “Harika Fikir”. Kada čuje da u tom magazinu traze radnika, Sanem odmah podnese zahtijev za posao, gdje je i pozovu na razgovor. Budući da nema nikakvo radno iskustvo, ne bi imala određeni opis posla i obavljala bi razne kancelarijske poslove.

Sanem se pokušava uklopiti u radno okruženje, ali svo vrijeme upada u nevolje. Novi aranžmani u firmi također stvari čine složenijima. Vlasnik firme odlazi u penziju, a njegov stariji sin Can (Can Yaman) postaje novi menadžer.

Can je zgodan fotograf koji putuje po svijetu i snima prekrasne fotografije. Slobodnog je duha, avanturistički nastrojen i prilično zgodan muškarac. Ne voli gradski život i iz tog razloga je ostavio porodični posao i živio je kako je htio.

Kad Can sazna za očeve zdravstvene probleme, prihvata preuzeti poslove na sebe i voditi firmu dok se otac ne oporavi. Zna da će mu biti teško da se nastani u Istanbulu, ali želi dati sve od sebe da olakša i udovolji ocu, ne bi li ga to smirilo i natjeralo da se pobrine za sebe i svoje zdravlje.

Canovom mlađem bratu Emreu (Birand Tunca) se ne sviđa ideja da njegov brat bude menadžer. Svo svoje vrijeme je posvetio firmi dok je njegov brat Can uživao u inostranstvu i bezbrižnom životu. Stoga vjeruje da ovu poziciju zaslužuje više od njega. Kad sazna da njegov otac želi vidjeti Cana na položaju menadžera, osjeća se zapostavljenim i smišlja plan kako da njegov brat propadne.

Kad Can upozna Sanem, privuče ga njezina prirodnost. Budući da u firmi već duže vrijeme postoji špijun a Sanem tek počinje tu raditi, misli da ne može vjerovati nikome u firmi osim njoj. Međutim, Sanem je ta koja pomaže Emreu, ne znajući za njegove tajne spletke i prave namjere.

U seriji Sanjalica gledat ćete kako se Sanemim život mijenja nakon što počne raditi u reklamnoj firmi. Hoće li Sanem saznati tajne Emreove zavjere? Može li Can uspješno voditi firmu i pronaći špijuna? Hoće li moći pronaći pravu ljubav i srediti svoj život? Hoće li Sanem uspjeti zadržati svoj kancelarijski posao? …..Sve to gledajte u ovoj zanimljivoj seriji.

Likovi u seriji

Sanem (Demet Ozdemir): Sanem je prelijepa i prirodna djevojka koja sanja o tome da napiše knjigu. Ima jako dobro pamćenje i nikad ne zaboravlja detalje o nečemu što je već čitala. Kako se ne bi udala, počinje raditi u reklamnoj firmiu kojoj Can radi.

Can (Can Yaman): Can je zgodan fotograf koji putuje po svijetu i snima prekrasne fotografije. Slobodnog je duha, privlačan i zaljubljenik u prirodu. Kad sazna da njegov otac ima zdravstvenih problema, počinje voditi firmu u njegovoj odsutnosti.

Leyla (Oznur Serceler): Leyla je Sanemina sestra. Ambiciozna je, odlučna i preozbiljna. Radi kao asistentica za Emrea i želi biti uspješna poslovna žena.

Emre (Birand Tunca): Emre je Canov mlađi brat. Radi kao direktor financija u firmi i želi biti menadžer nakon što mu otac ode u penziju. Potajno se sastaje sa svojom bivšom djevojkom i daje joj povjerljive podatke o firmi.

Aylin (Sevcan Yasar): Aylin je bivša Emreova djevojka. Ambiciozna je poslovna žena koja dobija povjerljive podatke o firmi Harika Fikir i na taj način pokušava proširiti svoje poslovanje.

Glavni glumci

Demet Ozdemir u ulozi Sanem

Demet Ozdemir je rođena 26.2.1992. godine u Izmitu, Turskoj. Ima brata Volkana Ozdemira i sestru Deryu Ozdemir. Demet je glumica, modeli plesačica.

Kad je imala 8 godina, roditelji su joj se razveli. Nakon toga Demet Ozdemir počela je živjeti s majkom u Istanbulu. Išla je u srednju školu Aksam. Nakon srednje škole pohađala je časove plesa u plesnom kazalištu Sahika Tekand. Sudjelovala je u raznim video spotovima turskih pjevača poput pjesme Mustafe Sandala “Ates Et ve Unut”. Demet Ozdemir debitirala je u turskoj fantastičnoj seriji Reći ću ti tajnu (Sana Bir Sir Verecegim ) 2013.godine. Posle toga je imala uloge u serijama Prognani Sejit i Šura (Kurt seyit ve sura), Miris jagoda (Cilek kokusu), Broj 309, Sanjalica. Trenutno snima novu seriju Moj dom sa glumcem İbrahimom Çelikkolom u glavnoj ulozi.

Što se tiče njenog privatnog života, ova preslatka glumica je aktivna na društvenim mrežama, gdje svakodnevno počasti svoje pratioce novim slikama sa seta. Voli životinje i često učestvuje u humanitarnim akcijama. Trenutno je u vezi sa turskim glumcem i pjevačem Oguzhan Kocom, a bila je u vezi sa turskim glumcima Seçkinom Özdemirom i Yusufom Çimom.

Demet Ozdemir
Demet Ozdemir

Can Yaman u ulozi Cana

Turski glumac Can Yaman je rođen 8.11.1989. godine u Istanbulu. U horoskopu je Škorpija. Pored glume bavi se i modelingom.  Glumačku karijeru je započeo u seriji Gönül Isleri (2014). Svjetsku slavu je stekao ulogom u seriji Dolunay. Zahvaljujući njoj je postao poznat široj publici, a posebno u Italiji i Španiji. Osvojio je nagradu Zlatnog leptira za najbolju mušku ulogu u romantičnoj seriji Erkenci Kuş (Ptica ranoranilica/sanjalica) 2018. godine. Pored navedenih serija, glumio je i u Gönül Isleri,  Inadina Ask, Hangimiz sevmedik. Trenutno ga možete gledati u seriji Gospodin pogrešni koja se prikazuje od juna 2020. godine.

Čuvena italijanska sportska voditeljica Diletta Leotta je osvojila srce ovog šarmantnog turskog glumca.

Can Yaman
Can Yaman
https://www.youtube.com/watch?v=PcFKpouyBuE
Sa snimanja serije Sanjalica