Savršen stanar

Savršen stanar

Turska serija “Savršen stanar” se dosta razlikuje od drugih turskih serija. Ona odiše nečim novim i tajanstvenim. Priča je puna misterije, tajni iz prošlosti i sadašnjosti.

U glavnoj ženskoj ulozi je zvijezda turske serije “Alev Alev”, prelijepa Dilan Cicek. Glavna muška uloga je pripala negativcu iz serije “Nevinost”, Serkayu Tutuncu. Ovim mladim novinarima će se ukrstiti putevi i postaće stanari zgrade u kojoj se dešavaju razne misterije i teško objašnjive stvari. Stanari ove “uklete” zgrade su sve samo ne obični.

Odvojite i vi svoje vrijeme da pogledate ovu novu uzbudljivu seriju, nećete se pokajati.

Naziv na našemSavšen stanar
Naziv na turskomKusursuz Kiraci
Naziv na engleskomThe Perfect Tenant
Žanrdrama, misterija, romansa, triler
GlumeDilan Cicek, Serkay Tutuncu, Melisa Dongel
RežijaYusuf Pirhasan
ScenarioNermin Yildirim
Premijera30.8.2022.
Sezona1
Trajanje epizode90 minuta

Radnja serije

Mona (Dilan Cicek) je lijepa i mlada djevojka koja jedva sklapa kraj sa krajem. Radi kao novinarka za jedan internet portal. Kasni s vijestima i prijeti joj otkaz. Pored problema na poslu, ima poteškoća i sa gazdom zgrade u kojoj živi. Nakon dosta opomena zbog neplaćanja kirije, stanodavac želi da je izbaci na ulicu.

Nakon što ih je otac napustio a majka umrla, Mona odlazi u sirotište u kojem je blilo više loših nego dobrih dana. Posle majčine smrti prestala je da priča i nije imala povjerenje ni u koga. U sirotištu je upoznala drugaricu Leylu uz koju se oslobodila straha i vječitog nepovjerenja. Leyla je postala policajac, i stalno je na tajnim zadacima, te joj se Mona ne može obratiti za pomoć.

Izvještavajući sa jednog mjesta zločina, Mona upoznaje novinara Yakupa (Serkay Tutuncu). Iako osjećaju uzajamnu privlačnost, ujedno i jedno drugo nerviraju. Yakup je ljubomoran na Monine veze u policiji koje su joj omogućile da izbliza snimi spaljeni stan, dok njemu nisu dozvolili ulazak.

Zbog šefovog požurivanja da dođe na posao i prebaci fotografije, Mona pristaje da je Yakup poveze. Iskoristio je njen odlazak u toalet da joj ukrade snimke sa fofoaparata i dovede u krajnje negativan položaj. Put ih je naveo pored njene zgrade, gdje je ugledala sve svoje stvari na ulici, te je shvatila da je gazda zgrade napokon ispunio svoje pretnje i izbacio je iz stana.

Nemajući gdje da ode, Mona pristaje da dijeli stan sa Yakupom u zgradi u kojoj on živi. Naime, Yakup je došao iz Italije nakon što su mu javili da mu je djed umro i ostavio mu stan u nasleđe. Djed je tu živio sa babom, ali su nakon razvoda stan podijelili na pola i druga polovina je trenutno prazna, dok Mona ne pristane da se useli tu.

Po samom dolasku ona uviđa da je zgrada dosta stara i da su stanari prilično neprijateljski nastrojeni i čudni. Čini joj se kao da je ne žele tu i pričaju joj o čudnim stvarima koje su se dešavale u zgradi i stanu u kojem će ona da živi. Yakup joj se isto čini misterioznim i već prvu noć joj se dešava nešto strašno i neobjašnjivo.

Kako će se priča razvijati? Šta se krije iza misterioznih dešavanja, lupanja i zvukova po noći, čudnog ponašanja stanara, pogledajte u ovoj seriji koja je od prve epizode pokupila simpatije gledaoca širom Turske.

Glavni glumci

Dilan Cicek Deniz kao Mona

Savršen stanar
glumica Dilan Cicek

Manekenka i glumica Dilan Cicek Deniz rođena je 28.2.1995. godine u Sivasu, Turskoj. I otac i majka su joj učitelji. Sa 15 godina je napisala zbirku poezije nazvanu “I thought the Sun was my mother”. Završila je Američku akademiju dramskih umjetnosti. Bila je miss Turske 2014. godine a 2015. godine je predstavljala svoju zemlju na takmičenju za miss svijeta. Glumila je u svega dva filma, dok je značajnije uloge ostvarila u serijama: “Gunesin Kızları” (2015), “Bodrum Masalı” (2016-2017), “Cukur” (2017-2019), “Yarım Kalan Asklar” (2020). Postigla je veliki uspjeh glumeći jednu od glavnih uloga u seriji “Sjajni plamen”(2021), a trenutno je možete gledati u seriji “Savršen stanar”.

Serkay Tutuncu u ulozi Yakupa

Savršen stanar
glumac Serkay Tutuncu

Serkay Tutuncu rođen je 7. 2. 1991. u Izmiru u Turskoj. U horoskopu je Vodolija. Završio je sportsku akademiju, te je profesionalno igrao u klubovima Izmirspora, Balcovaspora, Izmira Emniyeta i Alacatispora. Serkay Tutuncu pridružio se reality showu Survivor Turkey i nakon toga započeo glumačku karijeru. Prije nego što je sudjelovao u raznim tv dramama, postao je voditelj TV emisije pod nazivom Para Bende. 2018. započeo je glumačku karijeru s tv dramom pod nazivom Zločin čovječanstva (Insanlik Sucu). Nakon toga je glumio u serijama: Afili Ask (2019), Gospodin pogrešni (2020) i Nevinost (2021). Trenutno ga možete gledati u novoj seriji Savršen stanar.