Surova ljubav

Surova ljubav – Zalim Istanbul

Serija Surova ljubav je priča o dvije porodice čiji će se životi isprepletati i donijeti lavinu dogođaja. Priča o ponosnoj majci sa troje djece koja se bori da održi porodicu na okupu bez obzira na sve nedaće koje su ih zadesile. Nakon što im iznenada izgori kuća u rodnom kraju Antakiji, porodica se seli u Istanbul i tu im se život mijenjaju iz korijena.

U ovoj visokobudžetnoj seriji ćete imati priliku vidjeti sve ljepote Turske. Radnja se proteže od prelijepog gradića Antakiji (u kojem se snimala serija Asi) na samom jugu Turske pa sve to Istanbula. Upoznaćete dvije porodice jednu moćnu i bogatu, a drugu siromašnu koja ima samo za osnovne stvari. Suočite se sa svim poteškoćama luksuznog života, bogatstva, uticaja i moći, nasuprot siromaštva.

Zalim Istanbul se prikazivala na Kanalu D u Turskoj, gdje je imala veliku popularnost. Gledanost se proširila i na druge dijelove Evrope i svijeta. Kod nas ste je mogli gledati na Pinku, a 14.1.2021. počinje emitovanje ove serije na Kanalu O svakim radnim danom od 21h.

 • Naziv na našem: Surova ljubav
 • Naziv na turskom: Zalim Istanbul
 • Naziv na engleskom: Ruthless City
 • Žanr: Drama
 • Glumci: Fikret Kuskan, Mine Tugay, Deniz Ugur, Ozan Dolunay, Berker Guven, Bahar Sahin, Sera Kutlubey
 • Režija: Cevdet Mercan
 • Scenario: Sirma Yanik
 • Trajanje epizode: 120 minuta
 • Premijerno emitovanje: 1.4.2019.
 • Poslednje emitovanje: 22.6.2020.
 • Sezona: 2 – 39 epizoda
 • IMDb: 5.8

Sadržaj

Agah Karacay (Fikret Kuskan) je uspješan poslovni čovjek koji živi lagodnim životom u velikoj vili zajedno sa lijepom i ambicioznom suprugom Seniz (Mine Tugay), neodgovornim sinom Cenkom (Ozan Dolunay), bezbrižnom kćerkom Damlom (Simay Barlas) i bratićem s invaliditetom Nedimom (Berker Guven).

Kad je Agahov stariji brat ubijen prije mnogo godina, Agah nasleđuje ogromno bratovo bogatstvo, i preuzima starateljstvo nad njegovim osmogodišnjim sinom Nedimom. Nakon nekog vremena dogodi se neočekivana nesreće i Nedim postaje invalid.

Iako Agah voli svog bratića i pokušava se što bolje brinuti o njemu i njegovim potrebama, njegova supruga Seniz se želi riješiti ovog mladog dječaka tako što će ga poslati negdje. Seniz ima tajnu iz prošlosti i čini sve da neko ne bi saznao za nju. Seniz Nedima smatra svojim neprijateljem jer je on jedini svjedok onoga što se dogodilo prije nekoliko godina. Iz tog razloga, Seniz želi pogoršati Nedimovu situaciju potajno mu dajući drogu.

Ne znajući sve ove, Agah misli da Nedimovo liječenje ne djeluje. Osjeća se očajno zbog toga što ne može pomoći svom voljenom bratiću. A situacija se zakomplikuje kad Agah sazna da ima problema sa srcem. Počinje razmišljati što bi se dogodilo s njegovim bratićem ako on umre. Agah zna da bi u tom slučaju njegova supruga, sin i kći napustili Nedima i ostavili ga samog i nezbrinutog. Iz tog razloga želi pronaći djevojku koja bi se udala za njegovog bratića i okončala njegovu samoću. Agah vjeruje da bi lako mogao naći neku djevojku koja bi htjela njegovog bratića kad bi joj se ponudila dobra novčana naknada.

Agah šalje svoju sluškinju Nurtenu (Gamze Demirbilek) da pronađe odgovarajuću djevojku iz svog rodnog grada Antakye. Nurten obavještava svoju prijateljicu Neriman (Aysen Sezerel) da njezin šef Agah Karacay traži djevojku za svog bratića s invaliditetom. Neriman uvjeri svoju unuku Ceren (Bahar Sahin) da bi bila bogata ako prihvati udaju za Cenka (Ozan Dolunay) koji je jedini nasljednik obitelji Karacay.

Ceren ne zna da bi bila nevjesta momku s invaliditetom. Pretpostavlja da će se udati za lijepog naslednika Cenka. Iz tog razloga, ona prihvata da postane mlada porodice Karacay i smišlja plan s bakom kako da uvjere majku Seher da joj da dozvolu da se uda.

Seher (Deniz Ugur) je pouzdana, ponosna i konzervativna žena koja daje sve od sebe da održi porodicu na okupu nakon što joj je suprug preminuo. Svoje troje djece odgojila je sama. Njezina najstarija kći Cemre (Sera Kutlubey) pristojna je djevojka koja radi kao medicinska sestra. Njezina mlađa kći Ceren (Bahar Sahin) je ambiciozna djevojka koja se ne suzdržava da uradi nešto loše kako bi postigla svoje ciljeve. Njen sin Civan (Idris Nebi Taskin) nemiran je mladić koji daje sve od sebe da zaštiti porodicu.

Seher ne zna za planove svoje nedobronamjerne svekrve Neriman. Ona misli da porodica Karacay traži sluge koji bi radili u Istanbulu. Ipak, ona ne želi napustiti svoj rodni grad i iz tog razloga odbija ovu ponudu. Međutim, i Ceren i Neriman daju sve od sebe da uvjere Seher da prihvate ponudu i da se presele u Istanbul. Da bi postigla zacrtani cilj Ceren raskida zaruke, zatim otkriva da njena sestra Cemre radi i kao pjevačica, pored toga što radi kao medicinska sestra u bolnici, i na kraju, Ceren spaljuje njihovu kuću.

Nakon što im je kuća spaljena, Seher ne preostaje ništa drugo nego otići u Istanbul. Kad stignu u Istanbul, smjeste se u zgradu smještenu u blizini vile Karacay. Još uvijek niko ne zna šta bi bio njihov posao u ovoj velikoj vili, ali pretpostavljaju da će raditi kao sluge. Međutim, ubrzo Seher saznaje da je pravi razlog dolaska u vilu Karacay udaja kćerke u zamjenu za pare.

Serija Surova ljubav (Zalim Istanbul) nam govori o momku s invaliditetom čiji se život dramatično mijenja nakon što porodica iz malog grada dođe u Istanbul. Kako će se ponašati Seher nakon što sazna da se njena svekrva nagodila sa Agah Karacayem? Šta će uraditi Ceren kad sazna da bi se trebala udati za Nedima umjesto Cenka? Hoće li Cemre uspjeti spasiti Nedimov život pravilnom njegom i liječenjem? Hoće li Seniz uspjeti sačuvati svoje tajne? Hoće li Ceren na kraju ispuniti svoje snove o bogatstvu? Hoće li Cenk na kraju pronaći pravu ljubav? Kako će se život porodice Karacay promijeniti nakon dolaska Seher i njene djece? Hoće li Nedim ozdraviti i postati samostalan? …..

Glavni glumci

Mehmet Fikret Kuskan u ulozi Agaha

Turski glumac Mehmet Fikret Kuskan je rođen 22.4.1965. godine. Otac mu iz Albanije, a majka iz Bugarske. Rođen je u Istanbulu, gdje je i proveo svoje djetinjstvo. Kad je imao 4 godine otac mu je ostao paralizovan, a posle 9 godina je i umro. Nakon toga, Mehmet je prekinuo školovanje i počeo da radi kao vodoinstalater. Godinu dana kasnije se preselio u Tokat, gdje je živeo kao poljoprivrednik 3 godine. Nakon toga se vratio u Istanbul da završi srednju školu. U srednjoj školi mu se javila želja za glumom. Ljubav prema pozorištu nije prestala ni nakon što je otvorio fotografski studio s par prijatelja posle srednje škole. Tako da je Mehmet na kraju ipak upisao Državni konzervatorij u Istanbulu.

Glumio je u mnogo filmova i serija, a neki od najpoznatijih su Cemberimde Gul Oya (2004), Hanimin Ciftligi (2009-2010), Hayat Devam Ediyor (2011-2012), Yasak (2014), Kizlarim Icin (2017), Zalim Istanbul (2019-2020).

Mehmet Fikret Kuskan se ženio dva puta. Sa prvom ženom Bahar Kerimoğlu, turskom glumicom, je bio u braku 4 godine i s njom ima jedno dijete. Drugi put se oženio 2014. sa Arsevi Ozkara, sa kojom je još u braku.

Deniz Ugur u ulozi Seher

Deniz Ugur je rođena 17.10.1971. godine u Ankari. Jedinica je slavnog turskog operskog pjevača Mete Ugura i balerine Sune Ugur. Unuka je Keriman Halis, žene koja je bila mis svijeta 1932.godine. Deniz je prvo studirala bačet, da bi se kasnije prebacila na glumu.

Glumila je u mnogim serijama, od kojih je najpoznatija serija Zovem se Feriha (2011-2013), gdje joj je uloga Sanem donijela popularnost. Mogli ste je gledati i u serijama Umutsuz Ev Kadinlari (2013), Kirgin Cicekler (2017), i Zalim Istanbul (2019-2020).

Udavala se četiri puta, i to za Sirzata Bilallar (1992-1995), Ismaila Hakki Sunata (1996-2004), Reha Muhtara (2007-2009) i Orcuna Benlia (2013-  ). Ima troje djece.

Bahar Sahin i Sera Kutlubey
Bahar Sahin i Sera Kutlubey
Trailer za seriju Surova ljubav