Tri sestre

Tri sestre

Turska serija Tri sestre nam donosi priču o mladoj i lijepoj djevojci Turkan, koja je odrasla čitajući ljubavne romane i priče o bezvremenskoj ljubavi. Želja joj je da doživi pravu ljubav i da nađe muža koji će je voljeti i sa kojim će živjeti srećno do kraja života.

Naziv na našemTri sestre
Naziv na turskomUc Kiz Kardes
Naziv na engleskomThree sisters
Žanrdrama, romansa
Glavni glumciOzgu Kaya, Berker Guven, Iclal Aydin, Reha Ozcan, Almila Ada, Melisa Berderoglu, Nazli Senem Unal
RežiserEda Teksoz
ScenaristaBetul Yagsagan (episodes 1-3); Nilufer Ozcelik (episodes 4-); Sevgi Yilmaz (episodes 4-)
Trajanje epizode120-150 minuta
Premijera22.2.2022.
Epizoda50+

Kada joj Sonerova majka priđe i poželi je za mladu njenog sina, jednog od najpoželjnijih neženja, Turkanovoj sreći neće biti kraja. Već je zamislila svoj život kao bajku a sebe kao princezu. Ali ta bajka će se pretvoriti u noćnu moru.

Ova popularna serija koja se emituje od 2. mjeseca 2022. godine je adaptacija istoimenog bestselera turske spisateljice Iclal Aydin. Priča se odvija u Ayvaliku 1998. godine.

Seriju Tri Sestre možete pratiti na RTL-u.

Sadržaj serije

Nesrin (Iclal Aydin) i Sadik (Reha Ozcan) u braku su 25 godina. Imaju sretan život u malom gradu na obali Egejskog mora. Žive sretno zajedno sa svoje tri kćeri: Turkan (Ozgu Kaya), Donus (Almila Ada) i Derya (Melisa Berberoglu).

Turkan je najstarija kći u kući. Ona ima 22 godine i poznata je u cijelom gradu po svojoj ljepoti. Ona je naivna, šutljiva, dobrodušna i romantična. Kao stvorena da bude savršena supruga.

Donus je srednja kći. Ide u srednju školu i priprema se za državni ispit. Voli čitati i pisati i želja joj je da postane spisateljica.

Derya je najmlađa kći. Poput svoje sestre Donus, i ona je srednjoškolka i priprema se za državni ispit. Ona je buntovna, iskrena, otvorena, živahna i snažna.

Iako se ove tri sestre u mnogim stvarima razlikuju, one su vrlo bliske i između njih nema tajni. Dijele jednu spavaću sobu, a u isto vrijeme dijele svoje snove, razočarenja i sreću.

Životi ove tri sestre iznenada se mijenjaju.

Poznata bogataška porodica Korman traži Turkanovu ruku za njihovog sina Somera (Berker Guven). U roku od mjesec dana, Turkan i Somer prave bajkovitu svadbenu ceremoniju i sve liči na brak iz snova.

Turkan sanja o sretnom braku kao u onima iz bajki. Međutim, ona se nađe zaglavljena u zlatnom kavezu. Na dan vjenčanja shvaća da je njen suprug Somer prihvatio ovaj brak pod pritiskom i ucjenom svoje majke.

Somer kaže da nikada neće postati Turkanin muž. Namjerava biti sa svojom djevojkom Mine (Nazli Senem Unal) i želi se vratiti s njom u London. Čak i ako je oženjen, on ne prekida vezu s Mine i nastavlja se sastajati s njom.

U međuvremenu, životi Donusa i Derye preokreću se naglavačke zbog velike tajne iz prošlosti. Sjena njihove prošlosti se iznenada nadvila nad njima i dalje ih prati.

S druge strane, Nesrin i Sadik daju sve od sebe da zaštite svoje kćeri. Ne žele otkriti što se dogodilo prije 20 godina i trude se na sve načine da prošlost ostane u prošlosti.

Serija Tri sestre (Uc Kiz Kardes) nam govori o promjeni života tri sestre Turkan, Donus i Derya. Hoće li Turkan pronaći sreću u braku? Hoće li Nesrin i Sadik uspjeti sakriti istinu o svojoj prošlosti? Hoće li Somer nastaviti svoju ljubavnu aferu ili će zavoljeti Turkan? Hoće li Donus i Derya uspjeti uspješno položiti državni ispit? Hoće li Donus uspjeti napisati knjigu o kojoj sanja?

Glavni glumci

Ozgu Kaya u ulozi Turkan

Tri sestre
glumica Ozgu Kaya
Datum rođenja17.06.1996
Horoskopski znakBlizanci
Mjesto rođenjaIstanbul, Turska
Visina168 cm
Boja očijusmeđe
Boja kosesmeđa
ObrazovanjeDržavni konzervatorij Sveučilišta u Istanbulu (Istanbul Universitesi Devlet Konservatuvari)
DječkoBurak Serdar Sanal
BiografijaOzgu Kaya je rođena je 17. 6. 1996. u Istanbulu. Dolazi iz Usaka, Turska. Debitirala je ulogom Sibel u turskoj seriji A.K.A. Legenda (Adi Efsane) 2017. Nakon toga je nastavila sudjelovati u raznim TV serijama.

Berker Guven u ulozi Sonera

Tri sestre
glumac Berker Guven
Datum rođenja07.09.1994.
Horoskopski znakDjevica
Mjesto rođenjaIzmir, Turska
Visina180 cm
Boja očijumed
Boja kosesmeđa
Obrazovanje2014. – New York Film Academy, 2015. – Američka akademija dramske umjetnosti, 2014. – 2016. Craft Oyunculuk Atolyesi
Agencija za talente: Gg Managament
BiografijaBerker Guven rođen je 7. 9. 1994. u Izmiru. Prije nego što je započeo TV karijeru, sudjelovao je u raznim pozorišnim predstavama kao što je Yen (u Bir Tiyatru). Dok je bio sporedni glumac u ovoj predstavi, osvojio je “Ustun Dokmen Young Actor Award” na 22. dodjeli nagrada za kazališne i filmske glumce Sadri Alisik. Od 2014. godine član je Craft Oyunculuk Atolyesi. Dokazao se ulogama u serijama: Moja domovina, U plamenu i Surova ljubav.
Trailer za seriju Tri sestre