Zabranjena jabuka

Zabranjena jabuka (Yasak Elma)

Serija Zabranjeno voće se prikazuje već više od dvije godine. Pored Turske, ova serija se emituje i u mnogim drugim zemljama, uključujući i našu. Dok se na Fox TV-u u Turskoj prikazuje četvrta sezona, kod nas se bliži kraj druge.

U centru priče su dvije sestre, Zeynep i Yildiz, koje imaju različite poglede na svijeti i cijene različite stvari. Zejnep je vrijedna i skromna djevojka, koja svojim radom i trudom postiže zavidne rezultate i stiče poštovanje nadređenih u prestižnoj firmi gdje radi. Za razliku od sestre, lijepa Yildiz samo mašta o bogatsvu i skupim stvarčicama koje viđa na gostima koji dolaze u restoran gdje ona radi.

Seriju Zabranjeno voće možete gledati od ponedjeljka do četvrtka na Hayat Tv-u od 21h. Kao i na BN-u, radnim danima u terminu od 18:20.

  • Naziv na našem: Zabranjeno voće / Zabranjena jabuka
  • Naziv na turskom: Yasak Elma
  • Naziv na engleskom: Forbidden Fruit / Forbidden Apple
  • Žanr: drama, romansa
  • Glavni glumci: Sevval Sam, Eda Ece, Onur Tuna, Talat Bulut
  • Režiser: Murat Ozturk
  • Trajanje epizode: 120 minuta
  • Početak emitovanja: 19.3.2018.
  • Sezona: 5 – 128+ epizoda
  • IMDb: 5.6

Sadržaj

Zeynep (Sevda Erginc) i Yildiz (Eda Ece) dvije su sestre koje žive zajedno u Istanbulu. Iako su sestre, potpuno se razlikuju jedna od druge.

Zeynep je lijepa djevojka koja se drži svojih etičkih vrijednosti i radi kao pomoćnica menadžera. Kad firmu u kojoj radi preuzme druga firma, ona počinje sarađivati ​​s mladim poduzetnikom Alihanom (Onur Tuna). Alihan je arogantan, hladan, ozbiljan i bogat momak koji se ne libi da uvrijedi druge ljude. On i Zeynep se slažu poput psa i mačke. Alihanu se sviđa što Zeynep ne odustaje od svojih principa i počinje osjećati nešto prema njoj.

S druge strane, Yildiz sanja o bogatom životu. Kako bi se zbližila s bogatima, radi kao konobarica u poznatom restoranu. Izlazi s jednim bogatašem i želi se udati za njega kako bi mogla pobjeći od svog skromnog života. Međutim, na kraju shvati da je njezin dječko nema namjeru oženiti, i da pored nje ima još jednu djevojku, koja pripada njegovoj klasi.

Yildizin život dramatično se mijenja kada dobije ponudu za posao od kraljice visokog društva Ender (Sevval Sam).

Ender je lijepa žena, srednjih godina, koja je udata za uglednog biznismena Halita (Talat Bulut). Ender je treća Halitova supruga i živi u velikoj luksuznoj kući zajedno sa sinom i dvije Halitove kćerke. Ender i Halit se pretvaraju da su sretan par pred drugim ljudima. Ali zapravo se ne vole. Kad su sami, ne poštuju se i stalno se svađaju oko nečega.

Ender se želi razvesti od supruga bez gubitka socijalnog i financijskog statusa u društvu. Zna da je njezin suprug itekako proračunat i da je predhodne dvije žene ostavio ne dajući im ništa. Još je i djecu zadržao kod sebe. Ender ne želi biti u istoj situaciji kao Halitove bivše supruge i iz tog razloga smišlja plan i angažuje mladu i lijepu Yildiz, koju je spazila u restoranu.

Prema Enderinom planu, Yildiz će raditi kao Halitova pomoćnica u firmi. Dat će sve od sebe da zavede Halita i ostvari romantičnu vezu s njim. Na taj će način Ender kriviti supruga za nevjeru i na sudu dobiti visoku odštetu. Yildiz, na kraju, prihvata Enderinu ponudu, ali i ona ima svoje planove. Njena odluka neće utjecati samo na njen život već i na život njene sestre Zeynep.

U priči Zabranjeno voće gledat ćete kako će se život dviju sestara promijeniti. Hoće li Yildiz ispuniti svoje snove i bogato se udati? Hoće li se Ender uspjeti razvesti od supruga i dobiti visoku naknadu? Da li će Zeynep održati svoju nevinost i na kraju pronaći pravu ljubav?

Likovi u seriji

Halit (Talat Bulut): Halit je jedan od najbogatijih biznismena u Turskoj. On je ženskaroš koji voli ljepotu i mladost. Dobar je i pošten prema svojim saradnicima, ali je prema svojim ženama škrt i proračunat. Ima tri bivše supruge i sve je ostavio bez alimentacije. Sve ih je varao i mijenjao za mlađe.

Ender (Sevval Sam): Ender je lijepa žena koja je cijenjena u visokom društvu. Udana je za Halita i s njim ima jednog sina. Voli novac i moć i želi zadržati svoj bogati život čak i ako se razvede od supruga.

Alihan (Onur Tuna): Alihan je lijep i mlad biznismen. Šarmantan je i privlačan mnogim djevojkama. Perfekcionist je, neumoljiv i odvažan. U životu vjeruje nekolicini ljudi i nikada ne oprašta nijednu pogrešku u svom poslu.

Yildiz (Eda Ece): Yildiz sanja o bogatom životu udajom za bogataša. Divi se visokom društvu i luksuzu. Toliko je ambiciozna da će sve uraditi kako bi ispunila svoje snove.

Zeynep (Sevda Erginci): Zeynep je lijepa djevojka koja se drži svojih etičkih vrijednosti i radi kao pomoćnica menadžera. Prirodna je, nevina, poštena, idealistica i marljiva. Ne podnosi nepravdu.

Glavni glumci

Sevval Sam u ulozi Ender

Glumica Sevval Sam je rođena 11.11.1973. godine u Istanbulu. Ova zanosna glumica je ćerka turskog pjevača Leman Sama. Bila je udata za poznatog fudbalera Metin Tekina od 1993. do 1999. godine sa kojim ima jednog sina. Svoju glumačku karijeru je započela u seriji Super tata 1993. godine. Od tada je imala mnogo uloga u različitim serijama, kao i u muzičkim ostvarenjima. Njeno bogatstvo se procjenjuje na 200 000 do 2 000 000 dolara. Vozi luksuzne automobile I živi u luksuznoj vili.

Neke od najpoznatijih serija u kojima je Sevval Sam glumila su: Gulbeyaz (2002-2003), Yalan Dunya (2012-2013), Bodrum Masali (2016-2017) i Yasak Elma (2018-  ). Pored serija, glumila je i u mjuziklima, i pjevala je cover za seriju Bodrum Masali.

Sevval Sam
Glumica Sevval Sam

Eda Ece u ulozi Yildiz

Glumica Eda Ece je rođena 20.6.1990. godine u Istanbulu. Diplomirala je psihologiju na Istanbul Bilgi University. Nakon fakulteta pohađala je časove istorije umjetnosti i počela je da radi u jednoj umjetničkoj galeriji. Uporedo je uzimala i časove glume i prvu ulogu je ostvarila u popularnoj turskoj seriji za mlade Pis Yedili.

U vezi je sa turskim pjevačem i glumcem Fermanom Akgulom od 2013. godine. Njeno bogatstvo se procjenjuje na 100 000 do 1 000 000 dolara.

Poznata je po ulogama koje je ostvarila u serijama: Beni Boyle Sev (2013-2015), Iliski Durumu Karisik (2015 -2016) i Yasak Elma (2018-).

Eda Ece
Glumica Eda Ece

Sevda Ergenci u ulozi Zeynep

Sevda Ergenci je rođena 3.10.1993. godine u Istanbulu. Diplomirala je glumu, za koju je bila zainteresovana od 15. godine. Prvu ulogu je ostvarila u pozorišnoj predstavi Paki ve Sevgi Cicekleri. Postala je popularna po ulogama u serijima Crna Ruža (Karagul 2013-2016), Hayat Bazen Tatlidir (2016-2017), Zabranjeno voće (2018-  ) i Buyuk Selcuklu.

Zabranjena jabuka (Yasak Elma)
Glumica Sevda Ergenci