Zenskaroš iz vile

Ženskaroš iz vile – Zlatni kavez

Turska serija Ženskaroš iz vile je trenutno najpopularnija serija u Turskoj, sa oko 12 miliona pregleda po epizodi. Ova serija ruši sve rekorde gledanosti od početka prikazivanja. Premijera je bila 23.9.2022.

Radnja se vrti oko momka koji će sve dati za svoj raskalašni život. Uživa u bogatstvu svoje porodice i ne radi ništa. Sve dok jednog dana porodica ne odluči da stane u kraj njegovom bezbrižnom životu i oženi ga poštenom djevojkom iz rodnog mjesta Gaziantepa.

Naziv na našemŽenskaroš iz vile, Vodomar, Zlatni dječko
Naziv na turskomYali Capkini
Naziv na engleskomGolden Boy, The Kingfisher
ŽanrRomantična komedija
Glavni glumciMert Ramazan Demir, Afra Saracoglu, Cetin Tekindor, Serif Seze, Gulcin Santircioglu, Beril Pozam
RežijaBurcu Alptekin
ScenaristaMehmet Baris Gunger
Trajanje epizode120-150 minuta
Premijera21.9.2022.
Sezona2
Epizoda53+

U glavnim ulogama su mladi glumac Mert Ramazan Demir i perspektivna mlada glumica Afra Saracoglu, koju znamo iz serija Faziletine kći i serije Sestre.

O čemu se radi

Halis Agha (Cetin Tekindor) glava je porodice Korhanli koja je iz ničega napravila veliku i uglednu fabriku za proizvodnju nakita. On je autoritaran čovjek koji uvijek ima zadnju riječ u porodici. Zbog zdravstvenih problema porodični posao prepušta sinu Orhanu, ali i dalje učestvuje u donošenju važnih odluka.

Ferit (Mert Ramazan Demir) je unuk Halis Agha. Diplomirao je na univerzitetu u SAD-u. Tamo su ga poslali da bi ga kaznili i da bi se uozbiljio, ali nakon povratka u Istanbul, Ferit nastavlja svoj bezbrižan i raskalašen život.

Ferit je sušta suprotnost svom bratu Fuatu (Dogukan Polat) i ocu Orhanu (Emre Altug). Ne sluša nikoga, ne pokorava se djedu i želi živjeti onako kako je on zamislio. Međutim, on zavisi od finansijske pomoći svoje porodice i zbog toga nema hrabrosti pobuniti se protiv njihovih odluka.

Kad se Halis Agha napokon umori od Feritovog nepromišljenog ponašanja, odlučuje ga oženiti poštenom djevojkom iz njegovog rodnog grada Gaziantepa. Zadužuje svoju najstariju snahu Ifakat (Gulcin Santircioglu) da pronađe finu i lijepu djevojku koja pristaje porodici Korhanli. Feritu nema druge nego da prihvati nametnuti brak. Smatra da će njegov brak biti samo na papiru i da će nastaviti živjeti kako on želi.

Ifakat odlazi u Gaziantep i baca se u potragu za budućom mladom. Ova vijest postaje veoma popularna i privlačna u Gaziantepu jer je porodica Korhanli jedna od najbogatijih porodica u Istanbulu.

Kazim (Diren Polatogullari) pripada jednoj od najbogatijih porodica u Gaziantepu. Ima dvije kćeri, Sunu (Beril Pozam) i Seyran (Afra Saracoglu). Želi da mu se kćeri udaju za bogate muškarce i time proširi svoje bogatstvo. Stoga ne želi izgubiti priliku da jedna od njegovih kćeri bude snaha porodice Korhanli.

Ifakat vidi Sunu i odluči da je ona prava prilika za Ferita i njihovu porodicu. Ona obavještava porodicu Korhanli i poziva Ferita i njegove roditelje u Gaziantep kako bi zatražili Suninu ruku.

Kad Ferit dođe u Gaziantep, odluči se malo prošetati. Slučajno naleti na Seyran ne znajući da bi trebali postati šogor i šogorica. Njih dvoje se od samog početka ne slažu dobro i Seyran kaže da ga više nikada ne želi sresti.

Ubrzo nakon toga Korhanli odlaze u Suninu kuću kako bi zatražili njenu ruku. Međutim, Ferit se želi oženiti Seyranom umjesto Sunom. Otac Kazim to prihvaća ne razmišljajući o svojim kćerima i ne razmišljajući kako će to utjecati na njegovu porodicu.

Životi Sune i Seyrana okreću se naglavačke. Suna je starija kći u porodici i ako se ne može udati prije mlađe sestre, mještani grada će je ogovarati. S druge strane, Seyran se nema namjeru udati jer želi nastaviti školovanje. Ne razmišljajući o svojim kćerima, Kazım odobrava Seyranin brak s Feritom. Ostvaruje svoj cilj, a to je da se orodi sa moćnom porodicom Korhanli.

Hoće li Ferit nakon ženidbe nastaviti svoj život i živjeti kako želi? Hoće li Seyran uspjeti nastaviti školovanje nakon što se uda? Hoće li se Seyran dobro slagati s muževom porodicom? Hoće li Ferit i Seyran  naći zajednički jezik? Hoće li Suna pronaći mir nakon što joj sestra ode u Istanbul? Hoće li Ferit i Pelin nastaviti svoju vezu nakon što se Ferit vjenča sa Seyran? Hoće li se Seyran naviknuti na svoj novi život u kući Korhanli?

Glavni glumci

Afra Saracoglu u ulozi Seyran

Ženskaroš iz vile - Zlatni kavez
glumica Afra Saracoglu
Datum rođenja02.12.1997.
Horoskopski znakStrijelac
Mjesto rođenjaBalikesir, Turska
Visina170 cm
Boja očijuzelena
Boja kosesmeđa
ObrazovanjeUniverzitet Eskisehir Anadolu (Eskisehir Anadolu Universitesi)
Agencija za talentePH7 Talent
BiografijaAfra Saracoglu je rođena 2. decembra 1997. godine. Ona je iz Balikesira. Debitirala je ulogom u turskom filmu Druga prilika (Ikinci Sans) čiji su glavni likovi Ozcan Deniz i Nurgul Yesilcay. Na društvenim mrežama ju je otkrio Ozcan Deniz, a nakon toga počinje njena glumačka karijera. Serije u kojima je glumila su: Faziletine kćeri, Sestre i Yeslicam.

Mert Ramazan Demir u ulozi Ferita

Ženskaroš iz vile - Zlatni kavez
glumac Mert Ramazan
Datum rođenja1998
Mjesto rođenjaIstanbul, Turska
Boja očijusmeđa
Boja kosesmeđa
ObrazovanjeDialog Anlatim Iletisim ve Michelle Danner Acting Studio.
BiografijaMert Ramazan Semir je rođen 1988. godine u Istanbulu. Prvi film u kojem je glumio se zvao “I Am You” sa Damlom Sonmez, Cansu TosunUshtan Cekir. Njegova serija “Zavodnik iz vile” obara sve rekorde gledanosti i samim tim je postao novi miljenik turskih sapunica.