Zovem se Farah

Zovem se Farah

Turska serija Zovem se Farah postiže sve veću gledanost. Svaka epizoda postaje sve uzbudljivija, sa neočekivanim obrtima. Drži pažnju gledaoca i pored glavnih likova, do izražaja dolaze i sporedni likovi sa svojim pričama i životima.

Naziv na našemZovem se Farah
Naziv na turskomAdim Farah
Naziv na engleskomMy Name is Farah
Žanrljubavna drama, krimi
Glavni glumciDemet Ozdemir, Engin Akyurek, Firat Tanis, Oktay Cubuk, Derya Pina, Mustafa Avkiran
RežiserRecai Karagoz
ScenaristaDeniz Dargi, Cem Gorgec, Cenk Bogatur
Trajanje epizode120 minuta
Premijera1.3.2023.
Epizoda7+

Ako volite filmove u kojima se loš momak, mafijaš, mijenja zbog ljubavi, obožavat ćete ovu seriju. Lošeg momka glumi poznati turski glumac Engin Akyurek, kojeg znate iz serija: Ambasadorova kći, Prljavi novac i ljubav, Fatmagul. On je glavni čovjek i desna ruka mafijaškog šefa Ali Galip Akincia. Kada upozna lijepu Iranku po imenu Farah (Demet Ozdemir), njegovi prioriteti se počinju mijenjati. Dobija naređenje da je ubije zbog nečega čemu je svedočila, ali mu savjest neće dati da ubije majku bolesnog djeteta.

Radnja serije

Farah (Demet Ozdemir) je 28-godišnja Iranka koja živi zajedno sa svojim 6-godišnjim sinom. Već 6 godina ilegalno živi u Istanbulu. Dok bježi iz Irana u Francusku, zaustavlja se u Istanbulu nakon što sazna da je trudna.

Farah živi u Istanbulu kao bjegunac. Iako ima diplomu medicinskog fakulteta sa iranskog fakulteta, ne može obavljati posao doktora. Radi kao čistačica i čini sve kako bi izdržavala bolesnog sina.

Farahin sin Kerimsah od rođenja ima rijetku bolest povezanu sa imunitetom. Zbog svoje bolesti, dječak mora živjeti u sterilnom okruženju. Farah daje sve od sebe kako bi se pravilno brinula o svom sinu i osigurala da njezin sin ozdravi i ima normalan život kao i druga djeca. Mašta o odlasku u Francusku i izlječenju djeteta.

Farahin ionako težak život, preko noći postaje još teži. Dobija poruku i odlazi na mjesto koje treba očistiti. Radi se o jednom praznom klubu koji treba očistiti i pripremiti za otvaranje. Međutim, tamo svjedoči ubistvu. Iako se pokušava sakriti od mafijaša, oni je pronalaze.

Farah nastoji uvjeriti mafijaše da nikome ništa neće reći o ovom ubijstvu. Mafijaš Tahir (Engin Akyurek) dopušta Farah da očisti mjesto zločina i da garantuje svojim životom da policija ne može otkriti da se tu išta desilo. Međutim, svjestan je da je ne može pustiti živu i da je posle čišćenja mora ubiti.

Tahir je neustrašiv i okrutan mafijaš. Svoj posao obavlja bez imalo milosti i nastoji zaštititi svoj posao desne ruke mafijaškog šefa. Farah je svjedočila ubijstvu koje je počinio sin mafijaškog vođe Alija Galipa Akincija (Mustafa Avkiran). Stoga ga Tahir želi zaštititi ubivši očevica.

Farah uspijeva pobjeći iz Tahirovih ruku iskočivši iz njegovog auta dok je bilo još u pokretu. Međutim, Tahir sljedeći dan lako pronalazi njezinu kuću. Po prvi put u životu, Tahir se nađe u izazovnoj situaciji u kojoj mora odlučiti o sudbini nevine žene i djeteta. Vidjevši da će ostaviti jako bolesno dijete bez igdje ikoga odlučuje ostaviti Farah na miru pod uslovom da ćuti i zaboravi na ono što je vidjela.

Priča postaje komplikovanija kada se otkrije da je osoba koju je ubio Kaan Akinci (Oktay Cubuk) prerušeni policajac. Uspješni šef policije Mehmet (Firat Tanis) postaje opsjednut traženjem krivca. Mladić koji je ubijen je bio Mehmetov dobar prijatelj i neko koga je poznavao od malih nogu.

Farah se nađe u vrlo teškoj situaciji. Ili će šutjeti i štititi svoj život ili će razgovarati s policijom kako bi istjerala pravdu.

Šta će Tarih učiniti kada otkrije da Mehmetova sestra živi u Farahinoj zgradi i da se svakodnevno viđaju? Da li će Farah održati svoje obećanje da ne oda ubicu mladog policajca čiju majku gleda kako ga oplakuje? Da li će uspjeti izliječiti bolesnog sina i pobjeći od sudbine koju joj je život nametnuo?

Glavni glumci

Demet Ozdemir u ulozi Farah

Demet Ozdemir
glumica Demet Ozdemir

Demet Ozdemir je rođena 26.2.1992. godine u Izmitu, Turskoj. Ima brata Volkana Ozdemira i sestru Deryu Ozdemir. Demet je glumica, model i plesačica.

Kad je imala 8 godina, roditelji su joj se razveli. Nakon toga Demet Ozdemir počela je živjeti s majkom u Istanbulu. Išla je u srednju školu Aksam. Nakon srednje škole pohađala je časove plesa u plesnom kazalištu Sahika Tekand. Sudjelovala je u raznim video spotovima turskih pjevača poput pjesme Mustafe Sandala “Ates Et ve Unut”. Demet Ozdemir debitirala je u turskoj fantastičnoj seriji Reći ću ti tajnu (Sana Bir Sir Verecegim) 2013. godine. Posle toga je imala uloge u serijama Prognani Sejit i Sura (Kurt seyit ve sura), Miris jagoda (Cilek kokusu), Broj 309, Sanjalica, Moj domZejnep.

Što se tiče njenog privatnog života, ova preslatka glumica je aktivna na društvenim mrežama, gdje svakodnevno počasti svoje pratioce novim slikama sa seta. Voli životinje i često učestvuje u humanitarnim akcijama. Trenutno je single, a bila je u vezi sa turskim glumcima Seckinom Ozdemirom i Yusufom Cimom. Trenutno snima novu seriju Zovem se Farah.

Engin Akyurek u ulozi Tahira

Zovem se Farah
glumac Engin Akyurek

Ovaj poznati turski glumac je rođen 12.10.1981. godine u Ankari. Pored glume, bavi se i pisanjem. Otac mu je penzionisani vladin službenik, a majka domaćica. Roditelji još žive u Ankari, dok Engin i njegov mlađi brat Erin žive u Istanbulu.

Pokazao je zanimanje za glumu i pozorište još u srednjoj školi. Glumačku karijeru je započeo nakon što je 2004. godine učestvovao u TV emisiji Zvijezde Turske i osvojio prvo mjesto. Pobjeda mu je donijela sporednu ulogu u seriji Yabanci Damat (2004-2007). Sledeća serija u kojoj je glumio je bila Bir Bulut Olsam (2009), gdje je imao glavnu ulogu. Uloga Kerima u popularnoj seriji Fatmagul’un Suću Ne? (2010-2012) mu je donijela veliku popularnost i prepoznatljivost. Za ulogu policajca Omera Demira u seriji Kara Para Ask (2014-2015) je dobio nagradu za najboljeg glumca 2015. godine i bio je nominovan u istoj kategoriji za nagradu Emmy. Serija Ambasadorova kći bila je još jedan njegov veliki uspjeh. Trenton snima novu seriju Zovem se Farah.

Engin Akyurek je bio u vezama sa turskim glumicama Cansu Dere (2018) i Tuvanom Turkay (2014-2015), kao i manekenkom Cansu Taskin (2011). Nagađa se da je trenutno u vezi sa poznatom glumicom Tubom, sa kojor je glumio u serijama Prljavi novac i ljubav i Ambasadorova kći.

Zovem se Farah
glumica Tuba