Serija Moj dom moja sudbina

Moj dom moja sudbina

Serija Moj dom moja sudbina je priča temeljena na istinitim događajima. Zeynep i Mehdi su legende jedne napete ljubavne priče. Oboje su mnogo patili u djetinjstvu i još vuku rane iz prošlosti. Oni su dvije duše koje traže svoj dom i osjećaj pripadnosti. Da li će jedno u drugom naći ono što im je žarko potrebno i napokon osjetiti sigurnost i pripadnost.

Glavne uloge su pripale poznatim turskim glumcima: Ibrahimu CelikkoluDemet Ozdemir. Ibrahima ste gledali u serijama Crno bijela ljubav i Iffet. A prelijepu Demet ste mogli gledati u hit turskoj seriji Sanjalica. Pored ovo dvoje atraktivnih glumaca, u seriji Moj dom moja sudbina ima još mnogo dobrih i iskusnih glumaca koje ste gledali u drugim popularnim serijama.

Moj dom moja sudbina izlazi svake srijede u 20h na kanalu TV8. Kod nas je možete gledati radnim danima na TV Hayatu od 22h.

 • Naziv na našem: Moj dom moja sudbina, Zeynep
 • Naziv na turskom:  Dogdugun Ev Kaderindir
 • Naziv na engleskom: My Home My Destiny
 • Žanr: drama, romansa
 • Glume: Ibrahim Celikkol, Demet Ozdemir, Zuhal Gencer, Senan Kara, Fatih Koyunoglu, Elif Sonmez
 • Režiser: Cagri Bayrak
 • Scenario: Eylem Canpolat
 • Trajanje epizode: 120 minuta
 • Premijerno emitovanje: 15.12.2019.
 • Sezona: 2
 • Epizoda: 29+
 • IMDb: 6.3

Sadržaj serije

Scenarij je temeljen na istinitoj priči i adaptiran prema romanu Gulseren Budayicioglu nazvanom Djevojka iza stakla (Camdaki Kiz).

Zeynep (Demet Ozdemir) je mlada i lijepa djevojka koja je rođena u siromašnoj porodici. Od najranijeg djetinjstva je svjedočila teškom životu svoje majke i nasilju svoga oca. Jedina joj je želja bila da se školuje i da postane uspješna pravnica.

Kad je napunila 7 godina, otac daje skrbništvo nad njenom kćeri bogatoj porodici i zauzvrat dobija novac. Zeynepina biološka majka Sakine (Zuhal Gencer) donosi tešku odluku i prihvata ovu ponudu kako bi njena ljupka kći imala priliku ići u dobru školu i imati pristojan život. Iz nasilnog okruženja i bijede Zeynep odlazi u luksuznu kuću gdje biva odmah prihvaćena i obasuta ljubavlju.

Iako su Zeynepini biološki roditelji živi, ​​ona živi sa svojim udomiteljima kako bi imala dobro obrazovanje. Njena biološka majka Sakine radi kao spremačica, a biološki otac Bayram (Sinan Demirer) radi kao građevinac i ima problema s alkoholom. S druge strane, njeni udomitelji Nermin (Senan Kara) i Ekrem (Nail Kirmizigul) dobro su obrazovani i pripadaju visokom društvu.

Zeynep je potpuno rastrgana između dvije porodice. Pohađa elitnu školu, druži se s bogatim prijateljima i živi u velikoj vili u blizini Bosfora. Međutim, ona skriva istinu iza svog savršenog života. Niko u visokom društvu ne zna za Zeynepine biološke roditelje i svi pretpostavljaju da su Nermin i Ekrem njeni pravi roditelji.

Zeynep se osjeća krivom jer skriva činjenice o svojoj porodici. Njen dječko Faruk (Engin Hepileri), koji potječe iz bogate porodice, također ne zna Zeynepinu posebnu situaciju. Zeynep se s Farukom zabavlja već godinu dana i još uvijek nema hrabrosti otkriti svoju tajnu.

Na dan svog rođendana, Zeynep je zadivljena rođendanskom zabavom iznenađenja koju je organizovao njen dječko. Svi koji pripadaju njihovom društvu i okruženju prisustvuju zabavi. Faruk napravi još jedno iznenađenje i zaprosi je pred svima. Zeynep prihvata prijedlog za brak, ali se osjeća neprijatno zato što na ramenima osjeća teret svoje tajne.

U međuvremenu, Zeynepina biološka majka Sakine dolazi na zabavu nepozvana samo da bi joj uručila rođendanski poklon. Kad Faruk i Sakine nalete jedno na drugo, Zeynep se nađe u teškoj situaciji i ne zna kako da predstavi svoju biološku majku. Nakon ove neugodne situacije, Sakine napušta zabavu i sve više osjeća kako se njena kći udaljava od svojih bioloških roditelja.

Sutradan, Sakine saznaje da će se Zeynep udati za Faruka. Nermin ne želi otkriti Zeynepinu posebnu situaciju ni Faruku ni njegovoj porodici. Želi da Zeynep nakon vjenčanja zajedno s Farukom ode u inostranstvo kako bi mogla biti daleko od svojih siromašnih roditelja i svega onogo što je podsjeća na kraj iz kojeg je potekla.

Nakon ovog razvoja događaja, Sakine osjeća da bi mogla zauvijek izgubiti kćer ako se Zeynep uda za nekoga kao što je Faruk. Stoga ne odobrava ovaj brak i želi da joj se kćerka vrati. Kad sazna da Mehdi (Ibrahim Celikkol), zgodni momak iz naselja, traži djevojku za vjenčanje, Sakine nagovara svoju kćer da se upozna s njim.

Zeynep nevoljno odlazi na mjesto sastanka kako ne bi povrijedila majku. Istovremeno, Mehdi prihvata ovaj sastanak kako bi se riješio prigovoranja svoje majke. Kada se Zeynep i Mehdi nađu, osjete međusobnu privlačnost i sklad. Iako dolaze iz različitih sredina, vrlo dobro se slažu.

Serija “Moj dom moja sudbina“. govori o lijepoj djevojci koja dolazi iz siromašne porodice, koju je odgojila bogata porodica. Hoće li Zeynep prihvatiti udaju za Mehdija ili Faruka? Može li Zeynep lako ostaviti udomitelje i vratiti se svom siromašnom životu? Hoće li se Mehdi slagati sa Zeynep? Otkrit će nam serija “Moj dom moja sudbina”.

Glavni glumci

Demet Ozdemir u ulozi Zeynep

Demet Ozdemir je rođena 26.2.1992. godine u Izmitu(Turskoj) i u horoskopu je Riba. Ima brata Volkana Ozdemira i sestru Deryu Ozdemir. Demet je glumica, model i plesačica.

Kad je imala 8 godina, roditelji su joj se razveli. Nakon toga Demet Ozdemir počela je živjeti s majkom u Istanbulu. Išla je u srednju školu Aksam. Nakon srednje škole pohađala je časove plesa u plesnom kazalištu Sahika Tekand. Sudjelovala je u raznim video spotovima turskih pjevača poput pjesme Mustafe Sandala “Ates Et ve Unut”. Demet Ozdemir debitirala je u turskoj fantastičnoj seriji Reći ću ti tajnu (Sana Bir Sir Verecegim) 2013. godine. Posle toga je imala uloge u serijama Prognani Sejit i Šura (Kurt seyit ve sura), Miris jagoda (Cilek kokusu), Broj 309, Sanjalica. Trenutno snima novu seriju Moj dom sa glumcem İbrahimom Çelikkolom u glavnoj ulozi.

Što se tiče njenog privatnog života, ova preslatka glumica je aktivna na društvenim mrežama, gdje svakodnevno počasti svoje pratioce novim slikama sa seta. Voli životinje i često učestvuje u humanitarnim akcijama. Trenutno je single, a bila je u vezi sa turskim glumcima Seçkinom Özdemirom i Yusufom Çimom.

Demet Ozdemir
Glumica Demet Ozdemir

Ibrahim Celikkol u ulozi Mehdia

Ibrahim Celikkol je rođen 14. februara 1982. godine u Izmitu, Turskoj. Vodolija je u horoskopu i visok je 1.87 m. Oženjen je poznatom arhitekticom Mihre Mutlu, sa kojom ima jednog sina.

Bio je jako nemirno i razigrano dijete. U školi je često pravio probleme, i nije volio da uči, ali su ga svi profesori voljeli. Često kaže da je on jedini u porodici koji nije završio fakultet, a svi su njegovi doktori ili profesori. Ali trudi se da uči kad god nađe slobodnog vremena.

Njegova majka je solunskog, a otac arapskog porijekla. Odrastao je u blagostanju, i njegova porodica je mnoge školovala i pomagala onim koji nisu imali. Međutim, kasnije su bankrotirali i otac je doživio srčani udar, od kojeg je i umro.

Briga o porodici je pala na Ibrahima. Preselili su u Istanbul gdje ga je srela jedna nepoznata žena i ponudila mu posao modela. Tek nakon trećeg slučajnog susreta sa istom ženom je prihvatio posao koji mu je nudila, a koji mu se kasnije mnogo svidio. Kada je zaradio dovoljno novca, ostavio se manekenstva i odlučio je otvoriti prodavnicu tekstila. I tad ga je slučajni susret sa prijateljem odveo na jednu audiciju za seriju Pars: Narkoterör. Ni u najluđim snovima nije vidio sebe kao glumca, ali je ipak otpočeo vrlo uspješnu glumačku karijeru. Prije glume, pored manekenstva, se profesionalno bavio i košarkom.

Serije u kojima ste ga mogli gledati su Iffet (2011.-2012.), Milost (2013.-2014.), Kazna (2015.-2016.), Cijena strasti (2017. -2018.), Moj dom moja sudbina (2019.-2021.).

Trailer za seriju Moj dom moja sudbina