Najbolje ocjenjene turske serije

Najbolje ocijenjene turske serije u 2020

U posljednjih nekoliko godina međunarodna gledanost turskih serija naglo se povećala i na istoku i na zapadu. Turske TV serije koje se nazivaju “Dizi” imaju ogromnu publiku u SAD-u, balkanskim zemljama, Bliskom Istoku, Kini, Rusiji, Koreji, Latinskoj Americi, Južnoj Africi i Aziji. Dostupno je nekoliko turskih serija na Netflixu, Amazon Primeu i drugim kanalima s engleskim i našim titlom.

U ovom članku vam donosimo visoko ocijenjene turske dramske serije.

Pa da krenemo:

Apartman nevinihMasumlar Apartmani

Žanr: Drama, misterija, porodična, ljubavna priča, psihološka serija

U glavnim ulogama: Farah Zeynep Abdullah, Birkan Sokullu, Merve Dizdar, Alper Saldıran, Atilla Sendil i Ezgi Mola

Premijerno prikazivanje: septembar 2020.

Najbolje ocijenjene turske serije u 2020

Sadržaj

Apartman nevinih je nova turska serija TRT1 koja se u osnovi temelji na istinitoj priči. Ova turska serija se temelji na psihološkom romanu dr. Gulseren Budayicioglu. Priča o apartmanima Masumlar razlikuje se od tipičnih turskih dramskih zapleta i svidjela bi vam se tajanstvena poglavlja.

U seriji Masumlar Apartmanı se radnja vrti oko dvije porodice i jednom apartmanu. Glavni lik Han živi sa svoje dvije sestre i bolesnim ocem u ovom stanu i gotovo su sva braća i sestre patili zbog različitih psiholoških trauma.

Glumica Farah Zeynep Abdullah ima glavnu žensku ulogu u ovoj seriji i ona pripada drugoj porodici. Farah Zeynep tumači ulogu Inci, koja se također pridružila Hanu s obitelji i počinje živjeti u istoj zgradi. Ova je serija puna uzbuđenja, drame i preokreta. Štoviše, zadivila bi vas i klasična gluma cijele glumačke postave.

Osnivač OsmanKurulus Osman

Još jedna odlična istorijska turska serija

Žanr: Istorijski, fikcija, drama, avantura

U glavnim ulogama: Burak Özçivit, Nurettin Sönmez, Ragip Savas, Saruhan Hünel, Tugrul Çetiner, Alma Terzić i Aslihan Karalar

Premijerno prikazivanje: 2019.

Osnivač Osman

Sadržaj

Velika je gledanost turskih drama, a mnogi gledaju samo klasične istorijske fantastične serije. Primjer jedne takve serije je Ertugrul, koja ima veliku popularnost. Dakle, imamo dobre vijesti za obožavatelje takvih turskih serija, jer Osvajač Osman je još jedna sjajna drama koja je privukla pažnju gledaoca. Priča ove turske serije se vrti oko Osmana I, sina Ertugrula Gazija i osnivača Osmanskog carstva. Burak Özçivit igra ulogu Osmana Beya, i sigurno će vam se svidjeti ova serija kao i prethodne turske istorijske drame.

Sjajni plamen / U plamenuAlev Alev

Žanr: Tragedija, drama, triler, romansa

U glavnim ulogama: Demet Evgar, Hazar Ergüçlü, Dilan Çiçek Deniz, Cem Bender, Cihangir Ceyhan i Berkay Ates

Premijerno prikazivanje: oktobar 2020.

Sjajni plamen

Sadržaj

Alev Alev jedna je od najočekivanijih turskih TV serija koja se danas emituje na Show TV-u. U seriji Sjajni plamen se radi o tri žene Cemre, Cicek i Ruyi. U osnovi, serija započinje od požarne nesreće koja u potpunosti mijenja živote ove tri dame različitih sudbina.

Glumačku postavu Alev Alev ili Sjajni plamen čine vrlo cijenjeni glumci i glumice, a među glavnima su Cema Bendera, Demet Evgara, Hazara, Dilana i Cihangira Ceyhana. Ova nova serija je prepuna dramatičnih iznenađenja, i sigurno će biti veliki hit 2021. godine.

NevjeranSadakatsiz

Žanr: Drama, osveta, porodični, triler

U glavnim ulogama: Cansu Dere, Caner Cindoruk, Melis Sezen, Eren Vurdem i Özge Özder

Premijerno prikazivanje: oktobar 2020.

Nevjeran

Sadržaj

Nevjeran je još jedna turska serija Kanala D. koji oduzima dah. Glavna ideja ove turske serije preuzeta je iz superhit britanske TV serije ‘Dr Foster’. Ljubitelji serije Dr Foster će bez sumnje voljeti ovu tursku seriju. U seriji Nevjeran se radi o mužu koji vara svoju suprugu, inače doktoricu. Kada posumnja u muževu vjernost, uradit će sve da otkrije pravu istinu. Na tom putu će naići na mnoge ljude u svom okruženje, koji su joj zabili nož u leđa, a za koje je mislila da su joj pravi prijatelji.

Kad govorimo o glumačkoj postavi Sadakatsiz, tu ćete moći gledati lijepu i svestranu glumicu Cansu Dere kao Asyu. Inače, svjetsku slavu je stekla glumeći glavne uloge u serijama Ezel, Sila i Majka. Asya je doktorica i živi sretan život sa suprugom Volkanom i sinom Alijem. Ali, u njenom životu se sve promijeni kad postane svjesna kako je suprug vara. Bez sumnje, remake Dr Foster će se gledati i pratiti i u 2021.

Budjenje velikog Seldžuka – Uyanış Büyük Selçuklu

Žanr: Istorijski, akcijski, ratni, triler

U glavnim ulogama: Bugra Gülsoy, Hatice Sendil, Sevda Erginci, Ekin Koç, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tugutlu i Doga Yaltirik

Premijerno prikazivanje: septembar 2020.

Budjenje velikog Seldžuka

Sadržaj

Nakon ogromnog uspjeha serije Ertuğrul, TRT1 emituje još jednu veliku tursku istorijsku seriju Buđenje velikog Seldzuka. Riječ je o visokobudžetnoj istorijskoj turskoj drami koja prikazuje dostignuća Seldžučkog carstva. Od prvih epizoda Uyanış Büyüka Selçuklua počeo je dobivati ogroman odziv i gledanost kako domaćih tako i međunarodnih obožavatelja turskih serija.

Od početka prikazivanja gledaoci s nestrpljenjem čekaju naredne epizode i prate ih online sa našim prevedom. Ako govorimo o glumačkoj postavi, vrijedi pogledati snažne izvedbe Bugra Gülsoya, Ekina Koça i Hatice Sendil.