Serija Ramo

Ramo

Serija Ramo nosi naziv po imenu glavnog junaka priče. Radnja se vrti oko dvije zaraćene porodice i velike ljubavi koja će se roditi iz tog konflikta. Ako volite dobru akciju prožetu ljubavnom pričom, onda je ovo serija za vas.

U glavnoj muškoj ulozi je Murat Yildirim, kojem nije prvi put da glumi opasnog lika povezanog s mafijom. U sličnoj ulozi ste ga mogli gledati u serijama Ljubav i kazna i Kraljica noći. Ako ste gledali jednu od navedenih serija znate da mu ova vrsta uloge odlično pristaje. Glavna ženska uloga je pripala glumici Esri Bilgic, koja je glumila u serijama Dovoljna je nada i Ertugrul.

Odlični glumci, muzika, akcija i napeta ljubavna priča su dovoljni razlozi da i vi zapratite ovu tursku dramu. Serija Ramo se emituje jednom sedmično na Schow TV-u u trajanju od 120 minuta.

 • Naziv na našem: Ramo
 • Naziv na turskom:  Ramo
 • Naziv na engleskom: Ramo
 • Žanr: Kriminalistička ljubavna drama
 • Glume: Murat Yildirim, Esra Bilgic, Gorkem Sevindik, Cemre Baysel, Yigit Ozsener, Ilker Aksum, Sacide Tasaner, Efsane Odag
 • Režija: Catagay Tosun, Yagiz Alp Akaydin
 • Scenario: Yilmaz Sahin, Birol Tezcan
 • Trajanje epizode: 120 minuta
 • Premijerno prikazivanje prve epizode: 14.1.2020.
 • Zadnja epizoda: 16.4.2021
 • Sezona: 2
 • Epizoda: 39
 • IMDb: 6.4

Sadržaj serije

Ramo (Murat Yildirim) je mlad i ambiciozan momak koji živi u Adani. Naslijednik je svoje porodice i vođa kvarta pod nazivom Pumpers. Ramo i njegov klan obavljaju ilegalne poslove u ime Cengiza koji je šef podzemlja u Adani.

Ramo i njegova porodica krijumčare gorivo u ime Cengiza. Žive u susjedstvu u kojem vladaju vlastita pravila i tradicija.

Svi u porodici su međusobno povezani i čine sve da sačuvaju sigurnost svojih najmilijih. Iako nisu zadovoljni trenutnom situacijom, ne žele nikakav sukob sa svojim šefom.

Ramo planira postati vođa Adane. Njegov rat protiv šefa neće biti lak, ali je odlučan u namjeri da dobije ono što on i njegova porodica sazlužuju. Da bi ispunio svoj cilj, razradi plan do detalja i počinje ga izvršavati korak po korak.

Kao prvi korak, Ramo zadržava drogu koja je trebala biti isporučena mafijaškom vođi u Istanbulu. Ovim želi svog šefa dovesti u tešku situaciju. Međutim, greška koju pravi Boz (Gorkem Sevindik), Ramov drug iz djetinjstva, će sve zakomplikovati.

Boz ne može iskontrolisati svoj bijes i pretuče Cengizovog sina Neca (Ilhan Sen) . Zbog ove pogreške Ramo dobija naređenje da ubije svoga najboljeg druga Boza i dokaže svoju odanost.

Ramo se nađe usred haosa. Da li da ubije bliskog prijatelja i nastavi izvršavati svoj plan korak po korak?

Ramo se odlučuje na korak kojem se niko nije nadao. Kada dođe na mjesto sastanka sa Cengizom, pobuni se protiv šefa i ubije ga. Tako sačuva svoje najmilije i spasi najboljeg prijatelja od smrtne kazne.

Nadmetanje za vođu podzemnog svijeta u Adani radikalno mijenja ustaljena dešavanja u ovom mjestu. Yavuz (Yigit Ozsener), čovjek od povjerenja mafijaškog vođe u Istanbulu, dolazi u Adanu i počinje bliže upoznavati Rama.

U međuvremenu, Ramo tokom ovog procesa nailazi na svoju prvu ljubav Sibel (Esra Bilgic). Sibel je visoko obrazovana, samostalna i lijepa žena koja je Cengizova kći. Ona se nalazi usred rata između oca i ljubavnika.

Serija Ramo govori o ambicioznom tipu koji čini sve kako bi zaštitio svoje najmilije na putu da postane vođa podzemnog svijeta u Adani. Hoće li Ramo uspjeti da ostvari svoj cilj i postane novi šef podzemlja? Da li će uspjeti zaštititi sve svoje voljene ili ih treba jednog po jednog žrtvovati? Hoće li Sibel oprostiti Ramu očevo ubijstvo i nastaviti ga voljeti? Hoće li Ramo na kraju živjeti u miru?

Glavni glumci

Murat Yildirim u ulozi Rama

Turski glumac Murat Yildirim je rođen 13.4.1979. godine. Prije karijere glumca stekao je zvanje inženjera mašinstva. Ljubav prema muzici i glumi se javila dosta rano. Kao student je svirao bubnjeve u jednom bendu. Tokom studiranje je krenuo i na časove glume.

Glumačku karijeru je počeo 2003. godine sa sporednom ulogom u filmu Olumsuz Ask, a glavnu ulogu je imao u seriji Fitrina, gdje je upoznao svoju buduću ženu Burcin Terzioglu.

Kasnije su uslijedile serije koje su mu donijele ogromnu popularnost. Serija Asi (2007-2009) je bila nominovana za najbolju tv seriju na filmskom festivalu u Monte Carlu. Tokom snimanja serije Asi, glumio je i u filmu Guz sancisi sa glumicom Beren Saat.

Ostale poznate serije u kojima se našao ovaj talentovani glumac su: Ljubav i Kazna (2010-2011), Suskunlar (2012), Kraljica noći (2016), Ramo (2020-2021).

Što se tiče njegovog privatnog života Murat se dva puta ženio. Prvi put sa glumicom Burcin Terzioglu, sa kojom je bio u braku od 2008 do 2014. Drugi put se oženio 2016. godine sa bivšom misicom i glumicom Iman Elbani. Još se nisu ostvarili kao roditelji, a Elbani je dva puta imala spontani pobačaj.

Esra Bilgic u ulozi Sibel

Esra Bilgic je rođena 14.10.1992. godine u Ankari. Pored glume bavi se i modelingom. Ova glumica uživa u Pakistanu veliku popularnost i prepoznatljivost zbog reklama u kojima se pojavljivala.

Debitovala je 2014. godine u turskoj istorijskoj seriji Ertugrul. Nakon ove serije dobila je glavnu ulogu u seriji Bir Umut Yeter (2018). Od januara 2020. je možete gledati u krimi ljubavnoj drami Ramo. Dobila je nekoliko nagrada na raznim filmskim festivalima u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu.

Glumica Esra Bilgic ima jedan brak iza sebe. Bivši muž joj je profesionalni turski fudbaler Gokhan Tore. Par se upoznao 2014., vjenčao 21.10.2017., a razveo 17.6.2019. godine. Nemaju djece.

https://www.youtube.com/watch?v=iRYRnRMfO-E
Trailer za seriju Ramo